Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16
  Drukuj  
Autor Wątek: Pysia [200l] Początki przygody  (Przeczytany 48896 razy)
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #90 : Grudzień 09, 2009, 20:10:49 »

Chyba na noc pójdzie napowietrzanie, bo zapyla CO2 tak mocno, że sie boję o zwierzatka.

To uważaj żeby ph nie zjechało za mocno w dół. Jak ja dałam za dużo zacieru i ph spadło mi gwałtownie, to rybcie nie były zachwycone. Zbrojniki zupełnie zesztywniały a reszta dziwnie się zachowywała, na szczęście im przeszło.

Spokojnie Smiley Jednak to 200l Wink  Ale dzieki za przestrogę Wink Przez nią co 2 godz. wstawałam w pierwsza noc pozacierową  Grin
Witam akwarium piekne pozazdroscic takich roslinek super  papa papa papa

Zazdrościć nie wolno Wink Bo ( tfu tfu tfu) jeszcze mnie klęska dopadnie!
Kazdy może mieć taki baniak Wink

Fotki z dzisiaj Smiley

I hetercia

Rotalka indica, która nieco hetercia zagłuszyła włażąc na nią...

Ludwigia repens

Didiplis diandra

I części baniaczka

To prawa część, która po wywaleniu wewnętrznego filtra zostanie ogarnięta Wink Na razie dziadostwo  Embarrassed

Leśny
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #91 : Grudzień 09, 2009, 20:32:20 »

Bajka!  Shocked

arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #92 : Grudzień 09, 2009, 22:56:08 »

Cudnie Shocked
slicznie  Shocked
Pięknie Shocked
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #93 : Grudzień 09, 2009, 23:20:09 »

fajnie,
ciężko uwierzyć, że to początki...

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #94 : Grudzień 10, 2009, 00:22:21 »

Jak pięknie całe akwarium jest skomponowane. Gratulacje Smiley . Zachwycająco wyglądają też na tle tego buszu Neonki.
Idę do pierwszego wątku zobaczyć czym tak czarujesz, że rośliny tak bujają i zero glonów na dodatek Smiley

Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #95 : Grudzień 10, 2009, 06:56:03 »

Bajka!  Shocked
Cudnie Shocked
slicznie  Shocked
Pięknie Shocked

Dzięki Smiley
fajnie,
ciężko uwierzyć, że to początki...

Chcieć, to móc Wink
Jak pięknie całe akwarium jest skomponowane. Gratulacje Smiley . Zachwycająco wyglądają też na tle tego buszu Neonki.
Idę do pierwszego wątku zobaczyć czym tak czarujesz, że rośliny tak bujają i zero glonów na dodatek Smiley

To raczej chaos Wink
Czym czaruję? Kocham ten baniak  Cheesy

11.12.09r. Wink

« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 20:39:43 wysłane przez Pysia » Zapisane
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #96 : Grudzień 13, 2009, 16:23:59 »

Zrobiłam mega wyrywanie i przycinanie Wink
No to pomyślałam Wink Ołysiłam zbiornik strasznie  :mrgreen:  Mam wiadro roślin....
Jeszcze fruwają farfocle, bo fotka zaraz po dewastacji.

Średni heniu po przycince

Hetercia trochę poskromiona

Wybarwione końce rotalki ścięte

Aromatica w końcu będzie miała miejsce i światło

Przesadzone na razie tutaj

Znowu didiplis i średni heniu

I ogólne widoki

mankog
Nowy
*

« Odpowiedz #97 : Grudzień 13, 2009, 21:15:02 »

Witam
Bardzo ładne akwarium , bardzo mi się podoba, już wiem na czym będę się wzorował jeśli można Smiley Ja chce wystartować z nowym akwarium w tym tygodniu jak do mnie dotrze, nie mam tylu roślinek na start i trochę inne gatunki, ale jak czytam ten wątek to wszystko się rozrośnie i będzie dobrze jeśli czegoś nie zepsuje:)
A czy zmieniłabyś podłoże u siebie na ciemniejsze? ja jeszcze nie mam, tzn mam ze starego ale jasne, mało trochę bo z 40 l i z zatoczkami, których jak na razie nie mogę się pozbyć.
Pozdrawiam.
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #98 : Grudzień 13, 2009, 21:54:21 »

Ale lotos to idzie Tobie bardzo mocno w górę. Nie wyrywasz jemu lekko korzeni, żeby nie rósł tak mocno do góry ?

Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #99 : Grudzień 13, 2009, 22:00:09 »

Witam
Bardzo ładne akwarium , bardzo mi się podoba, już wiem na czym będę się wzorował jeśli można Smiley Ja chce wystartować z nowym akwarium w tym tygodniu jak do mnie dotrze, nie mam tylu roślinek na start i trochę inne gatunki, ale jak czytam ten wątek to wszystko się rozrośnie i będzie dobrze jeśli czegoś nie zepsuje:)
A czy zmieniłabyś podłoże u siebie na ciemniejsze? ja jeszcze nie mam, tzn mam ze starego ale jasne, mało trochę bo z 40 l i z zatoczkami, których jak na razie nie mogę się pozbyć.
Pozdrawiam.
Możesz się wzorować Wink I tak wyjdzie inaczej, bo ten zbiornik jest wytworem mojego chaosu  Grin
 Co do podłoża, to na pewno nie kupiłabym żadnego bazaltowego albo coś w tym stylu. Zmieniłabym- i owsze- na ADA Amazonia ewentualnie na AquaSubstrate II+ Wink
Ale lotos to idzie Tobie bardzo mocno w górę. Nie wyrywasz jemu lekko korzeni, żeby nie rósł tak mocno do góry ?
Lotos idzie w góre bo walczy o światło z hetercią  Grin Muszę mu wymyślić jakieś inne miejsce... Tylko kurcze gdzie  Huh
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #100 : Grudzień 13, 2009, 22:05:34 »

Lotos idzie w góre bo walczy o światło z hetercią  Grin Muszę mu wymyślić jakieś inne miejsce... Tylko kurcze gdzie  Huh
Też mam ten problem Wink. Tyle pięknych roślin, które chciałoby się mieć w swoim akwarium, ale przestrzeń niestety ograniczona.

mankog
Nowy
*

« Odpowiedz #101 : Grudzień 13, 2009, 22:45:39 »

Inaczej wyjdzie na pewno bo skopiować se nie da Smiley a jeśli mówisz że masz chaos to bardzo przemyślany. Co do podłoża to zastosuję ziemię ogrodową wg przepisu z forum tylko właśnie zastanawiam się nad ostatnią warstwą żwirku, ale chyba zastosuję ciemny, bo z tego co czytałem to mniej stresuje rybki i planuje mieć neonki a ładniej się prezentują w ciemnym tle.
Sepp
Zainteresowany
**

Born to own

« Odpowiedz #102 : Grudzień 13, 2009, 22:56:04 »

Szacun i podziw, piękny zbiorniczek.

Scio me nihil scire.  <3
Salomon77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #103 : Grudzień 13, 2009, 23:19:13 »

To co chce napisać zostało napisane tu juz wielokrotnie,
więc pozostało mi pogratulować i życzyć dalszych sukcesów  Wink
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #104 : Grudzień 14, 2009, 21:42:04 »

Lotos idzie w góre bo walczy o światło z hetercią   Muszę mu wymyślić jakieś inne miejsce... Tylko kurcze gdzie
Proponuję w drugim akwarium Cheesy Tak dobrze ci idzie (tfu, tfu...), że na pewno byłoby tak samo zarąbiste jak pierwsze Cheesy

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16
  Drukuj  

Skocz do: