o dzięki
bardzo mi się podoba
Dzięki. Rośnie pięknie.
Uważaj bo urządli
Akwa Ładne Ładne
Nie będzie tak źle
Ślicznie a nie ładnie.
Dzięki
Dalej nie rozumiem jak te akwarium powstało, to cudo. Ta wodna konstrukcja jest tak precyzyjna i trudna do opieki nad, brawo.
Jeszcze lepiej bo to tylko zrobione w 200L! Wodne-Mini-New York
Hehehe, dodaj tam raka to bedzie apokalipsa
Powstało normalnie. Z zachowaniem wszystkich możliwych przemyśleń. Po prostu starałam się " z głową"
To New York jest taki zielony?
Apokalipse mam już. Wystarczy.
Pysiu,a czy coś w Twojej obsadzie uległo zmianie(nie licząc prawdopodobnych dzieciaczków"osy")? Baniaczek zachwyca,jak zwykle
Tak. Zmierniło się. Samiec Inki padł. Samice chore. Z żywym pokarmem przywlekłam coś. A że one tylko jadły... Reszta obsady zdrowa, ale mimo to każda rybka dostała kuracje zapobigawczą w solanca a karme podaję namoczoną w fischvitamin sery. Minęło 5 dni od pierwszych objawów u Inek i inne rybki nie wykazują ich.
Nie wszystko mi się udaje...
Co do obsady to mam możliwosć sprzedać wszystko do baniaka 450l . Tylko Pstrążenic szkoda. Jedzą mi z ręki i są z wielkim trudem zdobyte.
Nie lubię kirysków i neonów. Neonki wyglądają ślicznie, ale zachowania mają bez sensu. No i są zagrożeniem dla młodych apisto. Kiryski są zagrozeniem nawet dla dorosłych. Moje Inki starając sie odgonić je od swoich kokosów osłabiły się. Kiryski pstre mam już spore. Samice maja po 7 cm. Na dodatek nieustannie obklejają mi szyby ikrą a to ciężko się czysci.
Zostawiłam ewentualnie otoski i Pstrażenice a do nich drobnoustki i tyle. I drobnoustków z 25 szt. - nie więcej. Co prawda ryb nie mam za dużo o czym świadczy NO3 i PO4 ( to ostatnie mam niziutkie i dzisiaj przyszły sole - muszę podnieść do 0,5ppm a mam 0,05 ppm). Jestem zaszokowana jak czytam ze ludzie maja tyle ryb co ja w 100l i w mniejszych nawet baniakach! Ja juz mam oczopląs....