Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
  Drukuj  
Autor Wątek: Pysia [200l] Początki przygody  (Przeczytany 48831 razy)
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #150 : Styczeń 12, 2010, 16:49:13 »

Chciałbym żeby moje roślinki tak brzydko wyglądały  Grin

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #151 : Styczeń 17, 2010, 00:05:08 »

Kiedyś naliczyłam tych widocznych 138 szt. Wink
Chciałbym żeby moje roślinki tak brzydko wyglądały  Grin

No to do roboty Wink

Dzisiaj baniak wygląda tak:

I moja Cholera

Marna fotka Cristalki

I roślina której nie umiem sklasyfikować...

Czekam aż po drastycznej przycince odrośnie żeby uformować to wszystko odpowiednio Wink

Kiryski wciąż składaja ikre. Otoski też to raz zrobiły. Neonki tez.... Masakra z tymi rybami.
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #152 : Styczeń 17, 2010, 00:19:44 »

Otoski ci składały ikrę?Przecież one się nie rozmnażają w akwariach domowych, neonki potrzebują akwaria tarliskowego. Powinno być ono zaciemnione bo ikra neonka jest bardzo delikatna.Pomyliło ci się z ikrą kiryska.

Ps: akwa piękne  Smiley

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #153 : Styczeń 17, 2010, 00:30:25 »

Nic mi się nie pomyliło Smiley Ikrę kirysków znam na wylot bo ją znajduję co kilka dni Wink Nawet już dwóm osobom podarowałam ją z roślinkami. Efekt- 3 malutkie kiryski u ludzi  Grin
Ikra otosków jest mniejsza. I rozmnażają sie w baniakach, tylko trudno o przezyciemłodych. Oczywiście ikra została skonsumowana Wink
A neonki  w naturze muszą mieć baniak tarliskowy? Ja nie napisałam ze mam młode, tylko że złozyły ikre i się nią...posiliły zaraz potem wraz z innymi  Cheesy
To ogólny baniak, więc nic nie przeżyje z młodych. Ba! Czasami ikra kirysków wytrwa i się cos wylęgnie. Ale potem albo pada albo zostaje zjedzone.  Nic na to nie poradzę i nie proszę o tarła....
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #154 : Styczeń 17, 2010, 08:44:39 »

Shocked Powiem szczerzę, że jak przeglądałem 1st post to pomyślałem "nic zwyczajnego" choć z każdym kolejnym zdjęciem bylo coraz lepiej, no to wszedłem na ostatnią strona a tam taki baniak....
Jestem zachwycony.
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #155 : Styczeń 17, 2010, 11:33:35 »

Nową aktualizacją mnie znokautowałaś.
Chyle czoła.
Nie myślałąś nad rozmnożeniem otosków?
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #156 : Styczeń 17, 2010, 11:48:39 »

Shocked Powiem szczerzę, że jak przeglądałem 1st post to pomyślałem "nic zwyczajnego" choć z każdym kolejnym zdjęciem bylo coraz lepiej, no to wszedłem na ostatnią strona a tam taki baniak....
Jestem zachwycony.

Baniak się tworzył. Chyba nadal się tworzy i ciągle jest inny. Teraz po drastycznej przycince jakoś mniej mi się podoba. Musi urosnąć i zostać uformowane. Najpiękniej było  w Boże Narodzenie:

Tak mi się najbardziej podobało ....
Nową aktualizacją mnie znokautowałaś.
Chyle czoła.
Nie myślałąś nad rozmnożeniem otosków?

E tam. Coś mi nie wychodzi przy tymprzyroscie.  Teraz jestem na etapie wymyślania co gdzie przesadzić aby było fajniej Wink
A nad rozmnożeniem niczego nie myślę. Mam ogólny baniak, który ma ładnie wyglądać i rybki mają się w nim dobrze czuc Wink
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #157 : Styczeń 17, 2010, 13:01:47 »

Z tego akwarium powstaje AVATAR Grin Chodzi o roślinki Grin Do ilu cm rośnie ta rybka cholera ? I czy to jest drapeznik czy pokojowa rybka?

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #158 : Styczeń 17, 2010, 13:19:59 »

Z tego akwarium powstaje AVATAR Grin Chodzi o roślinki Grin Do ilu cm rośnie ta rybka cholera ? I czy to jest drapeznik czy pokojowa rybka?
Jaki avatar?

Cholera to imię pielęgniczki Inki czyli Apistogramma baenschi Smiley  A jak pielęgniczka to zrozumiałe że drapieżnik. Rośnie do 8 cm samiec a 6 samica. To nieduże rybki i zagrażają pokarmowo tylko maleństwom Wink  Nawet krewetki tak 1,5 cm mogą się czuć spokojnie Wink
Sepp
Zainteresowany
**

Born to own

« Odpowiedz #159 : Styczeń 17, 2010, 13:28:23 »

Najpiękniej było  w Boże Narodzenie:
;o teraz jest o wiele lepiej Good !
Patrzę, na początku tematu zbiorniczek był, nie obraź się, ale brzydki, mi się nie podobał. Ale teraz to jest potęga, gratulacje.

btw. od ilu litrów można trzymać Apistogramma baenschi? Jest to wymagająca ryba?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 13:39:47 wysłane przez SebaszczaQ » Zapisane

Scio me nihil scire.  <3
Krab
Bywalec

« Odpowiedz #160 : Styczeń 17, 2010, 13:46:58 »

Jaki avatar?
Film AVATAR Cheesy
Cholera to imię pielęgniczki Inki czyli Apistogramma baenschi Smiley  A jak pielęgniczka to zrozumiałe że drapieżnik. Rośnie do 8 cm samiec a 6 samica. To nieduże rybki i zagrażają pokarmowo tylko maleństwom Wink  Nawet krewetki tak 1,5 cm mogą się czuć spokojnie Wink
Aha dziękuje Good !

Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #161 : Styczeń 17, 2010, 14:27:34 »

Najpiękniej było  w Boże Narodzenie:
;o teraz jest o wiele lepiej Good !
Patrzę, na początku tematu zbiorniczek był, nie obraź się, ale brzydki, mi się nie podobał. Ale teraz to jest potęga, gratulacje.

btw. od ilu litrów można trzymać Apistogramma baenschi? Jest to wymagająca ryba?
Na początku zbiorniczek powstawał Wink  A początki nigdy nie są piękne Wink

Gatunków apistogramma jest wiele. Ja zdecydowałam się na Inki, bo moja obsada wymagała bardziej " charakternych" pielęgniczek. Kiryski są jak buldożery i potrafią uprzykrzyć życie innym dennym rybom. Neony też są spore i w walce o pokarm to one wygrają. Dlatego nie mogły to być inne- mniejsze pielęgniczki.
Baniak dla jedenej samicy to 50 cm dna. Powtarzam- to denna rybka. Trzyma się ją w haremach lub parach. U mnie na powierzchni dna 100x40 sprawdziły się dwie samice. Dla trzeciej zabrakło miejsca, mimo że zbiornik zarośnięty.  Samiec w takim baniaku musi być tylko jeden.
Co do wymagań to baniak musi mieć kryjówek sporo. No i pH poniżej 7 ( najlepiej 6), GH i KH niziutkie. Wtedy można się dochować potomstwa.
Najlepiej jak w baniaku pływaja jakieś gatunki rozpraszajace typu drobnoustki, otoski itd.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 14:30:11 wysłane przez Pysia » Zapisane
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #162 : Styczeń 20, 2010, 19:55:11 »

Pysia Ty poradnik lub książke powinnaś napisać   Grin
Chętnie ją kupię  Wink
Krab
Bywalec

« Odpowiedz #163 : Styczeń 24, 2010, 22:44:25 »

Ale różnica!

Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #164 : Styczeń 25, 2010, 11:30:47 »

Pysia Ty poradnik lub książke powinnaś napisać   Grin
Chętnie ją kupię  Wink

Jasne. Akwarysta z doświadczeniem ciut większym niż 4 miesiace pisze poradnik  Grin Ale dzieki za dobre słowa  Good !

A teraz?

Zdjecie z soboty.... Wczoraj nastąpiła wielka przycinka i baniak wyglada dziwnie  Embarrassed
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
  Drukuj  

Skocz do: