Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16
  Drukuj  
Autor Wątek: Pysia [200l] Początki przygody  (Przeczytany 48890 razy)
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #195 : Marzec 02, 2010, 21:08:03 »

Jak wyżej  Nie zamierzam się dotknąć do tego baniaczka. Niech młody się nim zajmuje. I tak uważam, ze jak na faceta  i to kompletnie nie interesującego się tematem to mu nieźle wyszło
A nie pomagałaś mu czasem? Cheesy
Super! Ja też mam bojusia, ale pływa w towarzystwie razborek, amanek i przygarniętych zbrojników.
Zielsko w pierwszym baniaczku super się rozrosło (ani grama glonów), rybcie śliczne, jedno mi się tylko nie podoba - paskudnie je nazwałaś, powinny się na ciebie obrazić i nie pozować do zdjęć Wink

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #196 : Marzec 03, 2010, 07:10:29 »

A nie pomagałaś mu czasem? Cheesy

Pomagałam. Mówiłam co i jak ma robić Wink
Super! Ja też mam bojusia, ale pływa w towarzystwie razborek, amanek i przygarniętych zbrojników.

Wczoraj u bojka zauważyliśmy niepokojące objawy. Ociera sie o wszystko.... Zastosowałam leczenie.  Nie ma na co czekać, bo jest ze sklepu...
Dobrze, że jest w maluchu i sam...
Zielsko w pierwszym baniaczku super się rozrosło (ani grama glonów), rybcie śliczne, jedno mi się tylko nie podoba - paskudnie je nazwałaś, powinny się na ciebie obrazić i nie pozować do zdjęć Wink

Zielsko w pierwszym przechodziło kryzys. Walczyłam miesiąc z nitkami! Ale tfu tfu walka wygrana i nitek ani śladu  Cheesy Paskudztwo powstało na skutek zmiany ujęcia wody a tym samym innych parametrów i destabilizacji zbiornika. Ustabilizowałam, odchuchałam i teraz niech znowu rośnie Wink
Co do imion rybek, to ja już tak mam  Grin Mam dwie suczki- Zmorke i Szelme  Wink
Mam dwa filmiki kiepskie, ale wrzucę je wieczorem jak z pracy ściągnę....

Obiecany filmik - bardzo kiepskiej jakości bo robiony telefonem...
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 15:53:54 wysłane przez Pysia » Zapisane
kksysiu
Nowy
*

« Odpowiedz #197 : Marzec 05, 2010, 18:57:27 »

Wcale nie na wyrost, przecież właśnie chodzi tu o to żeby podejść do tematu poważnie a z tego co obserwuję niewiele osób tak myśli. Niektórzy uważają, że przecież to tylko ryba i można ją upchać byle jak i byle gdzie, a jak padnie to się kupi następną.

Ponoć jesteśmy Homo Sapiens, więc się staram zasłuzyć na to miano....
Mnie też podoba się twoje podejście do problemu i twoje akwa Smiley też planuję założyć taką dwusetkę bo moim niektórym rybciom jest trochę ciasno (musiałam przygarnąć 2 zbrojniki, które ktoś trzymał w kuli razem z welonem Wściekły) ale najpierw muszę przeprowadzić mały remoncik i przemeblowanie w pokoju.
Trzymam kciuki za dalszy rozwój baniaczka.

Cieszę się, że masz takie zdanie o mnie i moim baniaczku  Embarrassed
akwarium po prostu CUDOWNE!!!

Dziekuję bardzo Smiley  Staram się, ale wciąż będą zmiany bo to świerzy baniaczek Wink

Udało mi się złapać Pstrążenice Myersa w załamaniu światła. Wyglądaja wtedy cudnie. Fotka nie obrazuje tego do końca. Od razu uprzedzam, że łuski nie odstają, tylko to efekt światła Wink

Tak głodzę ryby  Grin

Przyszła mama

Kiryski

Wandal jako kameleon Wink

Neonek

I dzisiejszy zbiornik po podmiance wody i niewielkiej przycince

jak na kogos kto zaczyna dopiero przygode z akwarystyką to gratuluje wyglada naprawde imponujaco i widze ze bardzo ci zalezy na tej przygodzie życze powodzenia

Krzysiek. Pozdrawiam
-----------------------------
240 l.
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #198 : Marzec 06, 2010, 10:45:24 »

Wcale nie na wyrost, przecież właśnie chodzi tu o to żeby podejść do tematu poważnie a z tego co obserwuję niewiele osób tak myśli. Niektórzy uważają, że przecież to tylko ryba i można ją upchać byle jak i byle gdzie, a jak padnie to się kupi następną.

Ponoć jesteśmy Homo Sapiens, więc się staram zasłuzyć na to miano....
Mnie też podoba się twoje podejście do problemu i twoje akwa Smiley też planuję założyć taką dwusetkę bo moim niektórym rybciom jest trochę ciasno (musiałam przygarnąć 2 zbrojniki, które ktoś trzymał w kuli razem z welonem Wściekły) ale najpierw muszę przeprowadzić mały remoncik i przemeblowanie w pokoju.
Trzymam kciuki za dalszy rozwój baniaczka.

Cieszę się, że masz takie zdanie o mnie i moim baniaczku  Embarrassed
akwarium po prostu CUDOWNE!!!

Dziekuję bardzo Smiley  Staram się, ale wciąż będą zmiany bo to świerzy baniaczek Wink

Udało mi się złapać Pstrążenice Myersa w załamaniu światła. Wyglądaja wtedy cudnie. Fotka nie obrazuje tego do końca. Od razu uprzedzam, że łuski nie odstają, tylko to efekt światła Wink

Tak głodzę ryby  Grin

Przyszła mama

Kiryski

Wandal jako kameleon Wink

Neonek

I dzisiejszy zbiornik po podmiance wody i niewielkiej przycince

jak na kogos kto zaczyna dopiero przygode z akwarystyką to gratuluje wyglada naprawde imponujaco i widze ze bardzo ci zalezy na tej przygodzie życze powodzenia

Ale te fotki to były daaaaawno temu Wink Teraz wygląda to zupełnie inaczej Wink

Bojek  ma podejrzenie ospy. Zostaje więc na razie w 30l na leczeniu i obserwacji. Przez miesiac. Na razie podniosłam temp. Wink  54l pozostaje więc dojrzałe i puste. Postanowiłam przełowić do niego Inka i Cholerę i spróbować z tarłem. Moze uda mi się odchować maluchy Wink  Byłoby to pierwsze pokolenie urodzone w niewoli po Inku Wink
Baniak przygotowany.  Jeszcze tylko kilka szyszek olchy i w południe wpuszczam parkę baenschi do tarlaka. Trzymajcie kciuki. Tarło raczej będzie na pewno. Inna rzecz to odchów małych.... I za to trzeba trzymać!
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #199 : Marzec 06, 2010, 11:34:31 »

Cheesy To tylko pytanie Cheesy Zrobisz fotke 30L i 54L? Z tym zbrojnikiem to ja mialem to samo, tylko okazalo sie ze to skora tak wyglada. W sumie mam to caly czas Grin I zbrojnik ladnie se zyje, je tabletki Algea ( czy cos takiego ) i glony. Moje drugie akwarium jest tydzien po restarcie, bo slimaki sie za bardzo rozmnozyly a wszystkie ryby padly.  Cry Teraz planuje kupic mniej ryb, bo 20 to takie...jak by to powiedziec? Stare?  Tongue Bede miec 2-3 rybki w nim Smiley Pozdrawiam, i caly czas czekam na fotki 200L, jestem ciekawy jak teraz to wyglada Smiley

Ps. Niewiem po co tak duzo napisalem o moim akwarium Embarrassed
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 11:36:04 wysłane przez Krab » Zapisane

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #200 : Marzec 06, 2010, 16:54:12 »

Jakim zbrojnikiem  Shocked Co Ty opowiadasz?  Jaka skóra?  Shocked Ja nic ze zbrojnikiem nie miałam ! Ani ze skórą ryb!
Fotki jak zrobię to wrzucę. Dzisiaj w 200l powyrywałam glosie i znowu zrobiłam wyłysienie. Rośliny przy dnie łyse bez lisci od braku światła, więc im go dostarczyłam. Teraz mam kikuty a nie rośliny bo wszystko poszło sobie precz Wink
Mam masę marsilei crenaty i glosi na sprzedaz .... Reszta już znalazła klientów.
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #201 : Marzec 06, 2010, 18:54:26 »

Ups, pomieszalo mi sie Lips Sealed Bojek = Bojownik  Bojnik ( wedlug kolegi ) = Zbrojnik Lips Sealed zawsze tak nazywamy zbrojniki Cheesy Sory, totalna pomylka Tongue

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #202 : Marzec 07, 2010, 22:37:11 »

No tak.....

Fotka 54l w której chwilowo zamieszkała para Apistogramma baenschi
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #203 : Maj 02, 2010, 10:57:13 »

Może zaktualizuje, bo dawno mnie tu nie było Wink
Baniak 200l

54l zostały wysprzątane , część roślin usunięta i jest o wiele więcej miejsca. Był problem ze sprzątaniem w nim z powodu buszu.  Na razie znajduje sie w nim narybek endlerka- uratowany przed kiblem....

Jest jeszcze 133l sterylny baniak do odchowu narybku A. baensci. Jest w nim około 30 szt, półtora miesiecznego narybku, 3+3 młodziutkie endlerki, 30 babaulti i 4 biene Wink

No i 30l z bojkiem Wink
Rybciacha
Nowy
*

« Odpowiedz #204 : Maj 02, 2010, 19:57:50 »

Masz cudowne akwarium
Chciałabym abyś wypowiedziała się również w moim akwariowym temaciku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/rybciacha-54l/
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #205 : Sierpień 02, 2010, 09:27:26 »

Minęło 11 miesięcy od powstania zbiornika.  Mam urlop, mam czas i mam dość buszu Wink Postanowiłam zrrobić coś bardziej przestronnego dla ryb. Nastąpił restart.
Było tak

Po restarcie jest tak

Woda jeszcze niewyklarowana. Fotki są z wczoraj.
Zmienione jest podłoże na ADA Amazonia II i wystrój baniaka.  Rybki w chwili obecnej żyja sobie w kilku innych moich baniakach Wink Mimo "starej" wody w akwarium i "starego" filtra mogę sobie pozwolić na spokojne dojrzewanie zbiornika Wink

A to mój kolejny baniak- 54l. Przeznaczony dla krewetek  CR. Nic specjalnego. Ma być w nim widac przede wszystkim krewetki Wink

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 09:29:22 wysłane przez Pysia » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #206 : Sierpień 02, 2010, 23:01:11 »

Co to za podloze w 54l? Amazonia?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #207 : Sierpień 03, 2010, 08:43:10 »

Co to za podloze w 54l? Amazonia?

Nie. TO EBI Waterplant- czyli podłoze dla krewetek z nawozami. Powder. Jest cudownie czarne i drobniutkie Smiley  Fajnie trzyma parametry. Mogę spokojnie polecic każdemu.
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #208 : Sierpień 21, 2010, 08:43:04 »

Aktualizacja
sk4lar
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #209 : Sierpień 21, 2010, 10:22:57 »

Nic dodać nic ując. Cheesy Akwarium bardzo ładne  Smiley A te pstrążenice mogą byc hodowane ze skalarami i gurami czy tylko z małymi rybkami?
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16
  Drukuj  

Skocz do: