Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « co to za stworzonka ?? - prosze o pilne info!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co to za stworzonka ?? - prosze o pilne info!  (Przeczytany 3708 razy)
adam_mikola
Nowy
*

« : Grudzień 30, 2004, 18:23:09 »

Na powieszchni wody i ściankach akwarium ponad poziomem wody pojawiły się małe robaczki - białe,  kształtem przypominają żuczki - 6 odnuży łep, mniejsze niż 1 mm. Nie widze u ryb zmian chorobowych, ale nie wiem co to jest i jak dalej bedie sie to rozwijać.
 :? Prosze więc o jakieś info.

Z góry dzieki za pomoc.
Ja i moje ryby Wink
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2004, 19:44:10 »

a trzym karmiż tfoje rypki?

Tańczący z rybkami
nati_snk
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2004, 16:56:15 »

Cytat: wirek
a trzym karmiż tfoje rypki?

Sorry, ale chyba nie wiem co chciałeś powiedzieć... :?

wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2004, 18:00:57 »

Cytat: nati_snk
Sorry, ale chyba nie wiem co chciałeś powiedzieć... :?

Chodzi mi o to, że jeśli komuś na powieszchni pojawiły się zimą robaczki, które mają 6 odnuży łep to raczej pochodzić mogą tylko z pożywienia i wartałoby sprecyzować opis, bo podany pasuje do 90% owadów, a przynajmniej ich larw. Przecież mogła np. wśród larw wodzienia zaplątać się artemia

Tańczący z rybkami
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2005, 22:45:42 »

Wirek , chyba nie wyczułeś ironii. W twoim poście jedynie słowo ”a” jest napisane bezbłędnie hahahaha

PS: Larwa artemii (jak i dorosła artemia) w wodzie słodkiej jest w stanie przeżyć max 3 minuty więc nawet jakby się zaplątała wśród larw wodzienia to nie miałaby szans na rozwój w akwarium .

A wracając do tych robaczków to nie są one groźne dla rybek. Żywią się glonami, materią roślinną i resztkami pokarmu znajdowanymi na ściankach akwarium i powierzchni pływających roślin. Stworzonka te potrafią chodzić po wodzie wykorzystując jej napięcie powierzchniowe.

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2005, 23:55:55 »

Luk a mozesz sprecyzować jaki to gatunek lub przynajmniej rodzaj ? bo dowiaduje się że jesto cos ciekawego juz wiem co je ale jak się nazywa nie wiem  ... a ja nie lubie niewiedziec Wink Pozdrawiam

112,25
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Styczeń 12, 2005, 20:47:24 »

No Lukas, co to za zwierzę i jak się zwie bom sam ciekawy.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Styczeń 12, 2005, 23:12:13 »

obiecuje ze napisze ale po sesji , mam tego "robaczka" w jednej z gazet (nie wiem ktorej, a przejzenie wszystkich byloby strasznie czasochlonne). Po sesji znajde czas i poszukam - nawet zdjecie wkleje.

Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2005, 23:54:41 »

Skoczogonki  :wink:

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: