Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: 54l Kąsaczowate by Łukasz87  (Przeczytany 4307 razy)
Łukasz87
Zainteresowany
**

« : Listopad 06, 2009, 11:48:22 »

Akwarium 60 profil czyli ma 54L

Filtrowanie:Aquel Fan Mini Plus wydajność max 260l/h
Grzanie 50W z termostatem
Oświetlenie 38W:
-Narva Oceanic Nature 15W
-Diversa 15W
-Philips 6500K 8W
Napowietrzanie Poprzez filtr Aquel (w nocy)
Nawożenie MgO, Fe, Cu, Zn, Mn, B, K, Mo, S, K2SO4, Mgso4 + CO2 Bimbrownia
Podłoże Dół Filtus Floran +  Marmur i Bazalt

Fauna
9 X Neon Innesa
9 X Neon Czarny
2 X Kosiarka (narazie są bardzo malutkie ale zamierzam się ich pozbyć w przyszłości)
4 X Kirys Pstry
6 X Razborka

Czyściciele (Ślimaki): 5 X CLITHON DIADEMA,1 X NERITINA NATALENSIS,1 X VITTINA TURRITA

Flora

Microzorium,Rotala Indica,Micranthemum umbrosum,Żabienica (nie wiem jaka),limnophilia sesiliflora, Wywłócznik,Lilaeopsis novae-zealandiae,Bacopa Carolina,Gałęzatka  

Stan na 2.12.09r.

Stare foty to przeszłość Smiley
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2009, 19:17:19 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
RAMIREZEK
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2009, 12:19:36 »

Super akwa no pozazdrościć ja tez wlepie morze może zdięcie zdjęcie mojego akwa Good ! Good !
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 12:30:07 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

Akwarium 60l :
2xpiskorek
2x kirysek spiżowy
2xżałobniczka (tetra czarna)
2xbrzanka różowa
1xgurami dwuplamisty
1xskalar żaglowiec (będzie w 112l)
1xmieczyk (samiec będzie w 112l)
1xkiryśnik (będzie w 112l)
Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2009, 13:19:51 »

Zmien te fototapete, bo jakos to akwaerium przez nia wydaje sie mniejsze - ma duze elementy w sobie - lepiej zarna lub blekitna, ewentualnie z jakimis kamieniami czy skalami - bo te rosliny na niej sa zbyt duze...

Na srodku przydaloby sie cos fajnego typu korzen lub ze 2-3 wieksze kamienie...
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #3 : Listopad 06, 2009, 13:29:53 »

Akwarium jest tragiczne... niestety. Kolorowy żwir rośliny powsadzane bez sensu i kokos z czapką. No i obsada do bani.

Leśny
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 06, 2009, 13:58:08 »

Akwa po restarcie?  Undecided  No to raczej przydałby się jeszcze jeden,taki z całkowitą zmianą wszystkiego.

djdzej1000
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Listopad 06, 2009, 15:18:22 »

Nic nie rozumiem Huh po co robić restart jeśli popełnia się tak fatalne błędy NAWET Z OBSADĄ Shocked
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Listopad 06, 2009, 22:11:05 »

Super akwa no pozazdrościć

jestem ciekaw czy to na poważnie czy ironia? bo chyba już nie nadążam... Undecided
szczerze mówiąc to jeśli zrobisz te czarne wody z takim efektem jak ten baniak to "czarno to widzę"
mam dla Ciebie dwie rady: popraw obsadę i całkowicie zmień "wystrój baniaka" - popatrz jak robią to inni
jest tu na forum dużo ładnych baniek, od których możesz coś odgapić.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2009, 22:16:56 wysłane przez dobraf » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Listopad 06, 2009, 22:25:18 »

To podłoże się nie nadaje dla Kirysków- pokaleczą się na nim. (I coś mi się wydaje że kiryski pstre rosną za duże do Twojego litrażu)
Kosiarki powinieneś oddać jak najszybciej, nie czekając aż zaczną karłowacieć i coraz bardziej chorować.
Masz dość dobre oświetlenie, więc roślinki szybko rosnąć i jak akwa się zazieleni to będzie lepiej. A póki co może przystopuj z nawozami, bo nie bardzo ma je co wchłaniać i rybki mogą źle na nie reagować

Powinieneś zatem wprowadzić kilka zmian.

arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Listopad 06, 2009, 23:31:07 »

Podłoże mógłbyś zmienić na jakiś normalny żwirek a nie barwiony roślinki niestety jak ktoś pisał są powsadzane bez namysły ja osobiście dałbym na tło czarny brystol lub folię. Ale oprócz tego to akwa ładne Grin
Łukasz87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Listopad 08, 2009, 19:47:00 »

zwir jest normalny a nie barwiony trochę kamyczków się zazieleniło od zieleni po ospie ale to było jakoś rok temu...
co do obsady hmm hokejówki idą do sklepu ale dokupie z 3 czarne neony i z 3 innesa a pod tym żwirem mam filtus floran może to przemieszać ręka z tym bazaltem i marmurem?? no i chyba zdecyduje sie na jakis korzeń ale co do tych roślin zobaczymy jak to będzie

dziekuje za słowa krytyki bo na błędach się uczymy, myśle że teraz to lepiej rozplanuje zobaczymy

Roślinki chce wszystkie wykorzystać
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Listopad 09, 2009, 06:35:30 »

Trzy gatunki ławicowych ryb (Neon Innesa, Neon Czarny, Hokejówka) to zdecydowanie za dużo do Twojego litrażu. Zostaw jeden gatunek w nieco większej ilości.
Jeżeli podajesz CO2 z bimbrowni to zrezygnuj z napowietrzania - jedno wyklucza drugie.
A odnośnie biotopu "czarnych wód " - poczytaj najpierw trochę jak to powinno wyglądać.
Powodzenia  papa

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Listopad 09, 2009, 13:09:21 »

Nie podoba mi się żwirek. Co do ryb to lepiej jeden gatunek tych kosączowatych a większa ilość, a nie na odwrót.

250L słodkie
540L + 112L morskie
Łukasz87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #12 : Grudzień 01, 2009, 13:02:13 »

I co teraz lepiej wygląda ?? Cheesy

Do akwa została dołożona świetlówka 8W w sumie wychodzi 0,76W/l

Dodatkowo nawoże jeszcze K2SO4 oraz KH2PO4 i chelatem żelaza ze względu na braki
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2009, 13:10:56 wysłane przez Łukasz87 » Zapisane
netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #13 : Grudzień 01, 2009, 16:21:03 »

Teraz jest o wiele lepiej. Tak trzymaj  Good !

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
Leśny
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Grudzień 02, 2009, 09:54:44 »

No pewnie,że dużo lepiej  Good ! tylko wyrzuć jeszcze fototapetę,no a przy takim oświetleniu,to roślinki ładnie będąrosły  Cheesy

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: