lukaszziomal2
Nowy
|
|
« : Listopad 06, 2009, 17:40:43 » |
|
Witam ! Chciałem wam zaprezentować moje akwarium 65 l ...... Oświetlenie : 2 x 15 w Podłoże drobno ziarnisty żwir a na nim grubo ziarnisty Grzałka z termostatem 75 w Filtr mechaniczny : Fan filter Plus 320l/h Brzęczyk sera + kamień napowietrzający Narazie fototapeta ale niedługo będzie tło przestrzenne Obsada : 8 x Neon innesa 7 x Gupik 2 x Zbrojnik Niebieski 3 x Kirysek Albinos Oraz Bocja wspaniała ( do oddania ) Oto zdjęcia Jeśli ma ktoś jakiś pomysł dotyczący mojego akwarium to pisać [/size]
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 19:30:14 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
Seba297
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2009, 17:51:41 » |
|
Oto zdjęcia A jest tylko jedne zdjęcie Co do obsady to może nawet być tylko ta bocje oddaj jak najszybciej Co do wyglądu akwarium to wężyk z brzęczyka daj go na róg akwarium Myślałeś może o tym żeby więcej roślinek dać do akwarium bo pusto tam jakoś.
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2009, 18:18:42 » |
|
Oddaj zbrojniki niebieskie bo są za duże do tego akwarium, dokup kirysków jeszcze z dwa( dla kirysków lepszy będzie drobno ziarnisty 2-3 mm)
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
pietach
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 06, 2009, 19:11:50 » |
|
Razem z bocją oddaj zbrojniki lub zamień w sklepie na dwa kiryski jak wyżej napisane. Kilka roślinek więcej. Nurzańca (trawke) i posadź tak żeby zakryło filtr. Zostaw tylko drobny żwirek - wizualnie będzie lepiej wyglądać i będzie optycznie wieksze akwa. Napowietrzanie zmniejsz tak aby tylko delikatne bąbelki szły - aby aby tyciu .... Widze, że z filtra też idą bąbelki - brzęczyk w takim razie niepotrzebny. Tło zmień na jakiś ciemny brystol - czarny lub ciemny zielony lub granatowy. Termometr gdzieś na bocznej ścianie z tyłu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 19:22:25 wysłane przez pietach »
|
|
Jak zmieścić 100 ryb w 1 litrze ? Puszka szprotek i flaszka.
|
|
|
Śnieżynka16
Hobby-->PAsja-->Obsesja...
Nowy
Moje ulubione rybki.Może kiedyś będe je miała?. ;)
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 06, 2009, 22:00:47 » |
|
Cuż, ja się zgadzam z odpowiedziami poprzedników. rzeczywiście oddaj bocje i zbrojniki, dokup rośliny i zakryj sprzęt. a tak w ogóle, jest w porządku. Pozdrawiam.
|
|
|
|
''Akwarystyka to nieuleczalna choroba.'' przez tą chorobę umrę!!!
^^... Nie Kupujcie Kuli!!! Żadne stworzenie nie chce być trzymane w ciasnocie, ty również nie chciałbyś... ^^
|
|
|
arti-131
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 06, 2009, 23:34:25 » |
|
Ogólnie akwa ładne , choć zamałena zbrojniki tym bardziej na 2. Ja bym zrezygnował z kirysków i 1 glonojada a reszte bym zostawił .Zmieniłbymjeszcze tło na czarne(mam jakąś obsesję na tym pkt ale cóż)Akwa ładne.
|
|
|
|
|
|
|
Leśny
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 07, 2009, 23:33:21 » |
|
Jak na taki litraż,to chyba tych bombelków za dużo,niezły kocioł pewnie się robi
|
|
|
|
|
|
|
arti-131
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 08, 2009, 10:36:49 » |
|
Ale ładnie wygląda
|
|
|
|
|
|
|
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 08, 2009, 12:16:55 » |
|
Bardzo ladnie podswietlone;) ale fakt jesli chodzi o roslinki... nie wiem czy to foto tapeta czy roslinki z tylu:D jesli foto to brakuje Ci sporo roslinek:D kupuj kupuj kupuj i sie nie zastanawiaj:D z roslinkami nie da sie przecholowac za bardzo no chyba ze bedziesz mial kisiel to wtedy tak ale jak bedziesz przycinac regularnie to nie bedzie problemu:D
|
|
|
|
|
|
|
owlman
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 08, 2009, 14:09:23 » |
|
Kiedy zalane i kiedy zarybione ? Tak z ciekawosci spytam . Czy jakiekolwiek parametry wody sa Ci znane?
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 09, 2009, 13:11:57 » |
|
A napisz jaką masz roślinę. Za małe akwa na zbrojniki. I troche za malo roslin.
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
kamil4737
112l. lubie roslinki:)
Zainteresowany
112l hybryda
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 15, 2009, 20:29:02 » |
|
akwarium wymaga duzo pracy z twojej strony bo narazie marnie... wyjmij muszle poniewaz zatwardzaja ci tylko wode , obsade popraw zgodnie z tym co mowili poprzednicy, a pozatym zachecam do zglebiania swojej wiedzy bo wiadomo ze nikt uczony sie nie urodzil.
|
|
|
|
|
|
|
młodyakwarysta
Bywalec
ryby denne
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2009, 21:20:22 » |
|
Bocja i zbrojniki do oddania ,dokup duuuużo roslin wyjmnij napowietrzacz, filtr wystarczająco napowietrza wode i zmień tapete z tyłu ,wygląda sztucznie
|
|
|
|
moje awkaria 54l i 27l i 30l i25 Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
|
|
|
arti-131
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2009, 18:37:34 » |
|
Straszne krytyki słyszę . No nie cepiajcie się az tak rzeczywiście roślinki dokup , tło tak jak pisałem wczesniej , zmniejsz trochę siłe napowietrzacza, a zbrojnik na razie moze zostać no nie przesadzajmy wiem że min to 100l ale miejsca ma duzo . Ja od małego trzymam mieczyka i molinezje w 12 litrowym akwa i oba po 8,5 cm maja to zależy od warunków jakie panują w zbiorniku żeby rybce było dobrze. Molinezja i mieczyk żyją tam juz prawie 1,5 roku i wcale nieskarłowaciały a świetnie sie mają Wiem że na pewno zaraz ktoś mnie ochrzani za to co piszę ale ja trzymam zbrojnika w 60 l i ma się swietnie. (ale bocje oddaj )
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 19:15:14 wysłane przez arti-131 »
|
|
|
|
|
młodyakwarysta
Bywalec
ryby denne
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2009, 20:48:33 » |
|
A skąd wiesz ,umiesz z rybami gadać ,nauczysz?
|
|
|
|
moje awkaria 54l i 27l i 30l i25 Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
|
|
|
|