baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #330 : Wrzesień 13, 2011, 22:11:22 » |
|
Widzę Rodia, że w Twoim wątku oprócz hodowli skalarów nauczyć się też robienia zdjęć. Codziennie śledzę Twoje poczynania "rodzicielskie" cykaj fotki cykaj. Kiedyś miałem skalary ale najczęściej maluchy żyły mi tylko parę dni ale było to za czasów w którym internet mieli tylko w USA i Japonii oraz ZSRR strzeżony przez KGB .
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #331 : Wrzesień 14, 2011, 07:56:20 » |
|
Widzę Rodia, że w Twoim wątku oprócz hodowli skalarów nauczyć się też robienia zdjęć. Codziennie śledzę Twoje poczynania "rodzicielskie" cykaj fotki cykaj. Kiedyś miałem skalary ale najczęściej maluchy żyły mi tylko parę dni ale było to za czasów w którym internet mieli tylko w USA i Japonii oraz ZSRR strzeżony przez KGB . Hodowli skalarów to nie radzę się uczyć ode mnie, moje akwarium znacznie odbiega od tego jakie powinno być dla tych ryb. Po prostu one u mnie są zdrowe, a jak ryby są zdrowe to i się trą. Wydaje mi się, że przy obecnym dostępie do informacji oraz możliwość stałego kontaktu z ludźmi zrzeszonymi na forach/grupach dyskusyjnych słowo "trudne" totalnie zmieniło swoje znaczenie. Teraz trudne jest to co kiedyś wydawało się niemożliwe. To co niegdyś było trudne, teraz przy odrobinie chęci sporo ludzi potrafi się nauczyć i zrobić samemu. Kiedy byłem nastolatkiem miałem 120 l akwarium, też obsadzone roślinami, ale jak gdzieś w gazetce akwarystycznej zobaczyłem zdjęcia zbiornika takiego jak mój obecny czy inne konkretne zbiorniki prezentowane przez użytkowników tego forum to myślałem że jest to dla mnie nie osiągalne, że takie zbiorniki (nie umniejszając forumowym kolegom) to mają na pewno tylko wysokiej klasy specjaliści z branży i to w dodatku za granicą. Z powodu braku internetu nie wiedziałem, że pewnie kilka takich zbiorników stało w moim mieście. Pozdrawiam, R.
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #332 : Wrzesień 15, 2011, 12:28:56 » |
|
Witam, kolejne foty. Największy maluch ma 10mm bez płetwy ogonowej i 13-14mm licząc z płetwą. Narybek 19 dniowy: (klikajcie będzie większe)Pozdrawiam, R.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #333 : Wrzesień 15, 2011, 13:40:53 » |
|
Rodia poproszę 1 foto całości
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #334 : Wrzesień 16, 2011, 11:23:45 » |
|
Fotki nie, jest film (na szybko ciachnąłem, postaram się nagrać coś ciekawszego wieczorem): Dzień 20:
Pozdrawiam, R.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2011, 12:21:10 wysłane przez rodia »
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #335 : Wrzesień 16, 2011, 11:32:26 » |
|
One są świetne i jak widać zdrowe. Rodia Kawał świetnej roboty na prawdę
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #336 : Wrzesień 18, 2011, 12:39:31 » |
|
A tu dla odmiany maluch Betta Splendens z potomstwa wcześniej prezentowanego Gwidona: Ma prawie 3 milimetry i piękny uśmiech Pozdrawiam, R.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2011, 21:11:16 wysłane przez rodia »
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #337 : Wrzesień 19, 2011, 09:37:09 » |
|
Rodia wiesz jak jest , dobrze go karm
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #338 : Wrzesień 27, 2011, 14:35:08 » |
|
Bardzo ładnie, Rodia - i rybki i akwarium super
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #339 : Wrzesień 27, 2011, 16:55:34 » |
|
rodia fotki z 18-go a jest 27 dawaj nowe fotki Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
VianEthel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #340 : Wrzesień 27, 2011, 17:05:21 » |
|
Zdecydowanie czas na jakąś aktualizację. W szczególności poproszę o fotkę potomka Gwidona
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #341 : Wrzesień 27, 2011, 18:58:46 » |
|
Zdecydowanie czas na jakąś aktualizację. W szczególności poproszę o fotkę potomka Gwidona Przez kilka dni nie będzie aktualki. Instalacje elektryczną mi w domu wymieniają, wszystkie ściany i sufity poprują pod nowe przewody, wszystko ofoliowane łacznie z akwarium. Pozdrawiam, R.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #342 : Wrzesień 27, 2011, 19:00:18 » |
|
hehe, będziesz siłę montował pod akwarium czy jak ? z jakiej to okazji kable nowe idą ?
|
|
|
|
|
|
|
rodia
|
|
« Odpowiedz #343 : Wrzesień 27, 2011, 19:59:31 » |
|
Tak, ciągnę siłę pod akwarium bo planuję mocne światło. Mrs'owi by się spodobało Pozdrawiam, R.
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #344 : Wrzesień 27, 2011, 20:03:16 » |
|
Buahahaha rodia cóż mam powiedzieć , będę czekał z niecierpliwością końca remontu (a i nie daj się zbytnio szarpać po portfelu )
|
|
|
|
|
|
|
|