Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Rodia [300l] - Takie tam ... (Aktualizacja 2012.02.07)
Strony: 1 ... 23 24 [25] 26 27
  Drukuj  
Autor Wątek: Rodia [300l] - Takie tam ... (Aktualizacja 2012.02.07)  (Przeczytany 73179 razy)
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #360 : Grudzień 06, 2011, 05:10:13 »

warstwowo się zrobiło jak w torcie  Cheesy Wink nie myslałeś o jakis zmianach by troche to ożywić ? Może jakaś alejka leydejska
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #361 : Grudzień 06, 2011, 06:06:13 »

Bo akurat na warstwowym etapie jestem Wink Widzisz, dlatego właśnie nie wrzucałem aktualizacji póki mnie nie wywołali.
Za alejkami nie przepadam. Myślę nad czymś z mała liczbą gatunków. I jako, że pierwszy raz mam tak mało gatunków to wyszło jak wyszło. Naszło mnie na większe powierzchnie pokryte mniejszą ilością gatunków. Mocno się przejechałem bo wbrew temu co myślałem, jest tak ciężej zrobić sensowny aranż. Zupełnie tego nie ogarniam.
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #362 : Grudzień 06, 2011, 06:31:18 »

Idziesz dobrym tropem, wprowadz teraz trochę zaburzeń w tych grządkach pod linijkę to wyjdzie coś bardziej naturalnego  Wink
lajtowygosc
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #363 : Grudzień 07, 2011, 18:12:19 »

zbiornik poezja, może wstawisz jakiś film na youtube??

« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2011, 18:16:22 wysłane przez lajtowygosc » Zapisane
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #364 : Grudzień 10, 2011, 21:52:11 »

zbiornik poezja, może wstawisz jakiś film na youtube??

Nie robiłem filmików. Przy następnej aktualizacji postaram się zrobić zdjęć więcej z każdej strony.

R.
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #365 : Grudzień 10, 2011, 22:13:36 »

Ja bym dał trochę roślin pływających, aby skalary miały cień.

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #366 : Grudzień 10, 2011, 22:50:15 »

Ja bym dał trochę roślin pływających, aby skalary miały cień.

No zobacz ile cienia tu jest Cheesy

Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #367 : Grudzień 10, 2011, 23:18:35 »

No trawniczek już całkiem całkiem Smiley Super baniak, wpisuję sie do grona fanów Smiley

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #368 : Grudzień 10, 2011, 23:48:47 »

No trawniczek już całkiem całkiem Smiley Super baniak, wpisuję sie do grona fanów Smiley

To przykrycie siatką na 2 tygodnie było kluczowym elementem. skalary oduczyły się wyrywania trawnika, a pomijając kwestie denerowania mnie to musze przyznać, że wyglądało to rewelacyjnie. Jednym szybkim szarpnięciem skalar wyrywał roślinę i puszczał w toń wodną i potem szybkich chlapnięciem wciagał ją całą z korzeniami. Nie widzialem nigdy takiego zjadania roslin. To znaczy już widziałem Smiley
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #369 : Grudzień 11, 2011, 16:54:44 »

To przykrycie siatką na 2 tygodnie było kluczowym elementem. skalary oduczyły się wyrywania trawnika, a pomijając kwestie denerowania mnie to musze przyznać, że wyglądało to rewelacyjnie. Jednym szybkim szarpnięciem skalar wyrywał roślinę i puszczał w toń wodną i potem szybkich chlapnięciem wciagał ją całą z korzeniami. Nie widzialem nigdy takiego zjadania roslin. To znaczy już widziałem Smiley

Trzeba było nagrać dla potomnych Cheesy i dla mnie Cheesy

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #370 : Styczeń 02, 2012, 22:17:05 »

Witajcie

Skalarów już nie ma u mnie w akwarium. Dzisiaj trafiły do 450l innego akwarysty. Trafiły tam ponieważ zmieniam obsadę. Trochę to będzie "z deszczu pod rynnę" bo nowa obsada nadaje się do mojego litrażu jeszcze mniej niż skalary, ale nic nie poradzę to jest silniejsze ode mnie Grin.
Oprócz obsady będą zmiany, zielska będzie znacznie mniej, trzeba nowej obsadzie umożliwić akcję zawracania kiedy dopłyną do końca akwarium - stad też roślinność zostanie zredukowana. Mimo, iż nie mogę się doczekać aż mrs zrobi facepalm'a kiedy zobaczy jak to będzie finalnie wyglądać i co tam będzie pływać, to jednak zmiany jakie zajdą w akwarium bez restartu wymagają czasu i wszystko będę mógł przedstawić za około 2 miesiące.

Ponieważ nie wytrzymałem i puściłem parę z gęby jednemu z forumowiczów to prosiłbym go o nie zdradzanie w jakikolwiek nawet bardzo pośredni sposób moich planów. Wink

Żebyś nie udawał że to nie do Ciebie: MAREK W. to było do Ciebie, Asiu do Ciebie też Cheesy

Pozdrawiam, R.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 22:22:09 wysłane przez rodia » Zapisane
DorianUK
Zainteresowany
**

Memento Mori

« Odpowiedz #371 : Styczeń 02, 2012, 22:42:55 »

Baniak świetny!. Myślę że troszkę się domyślam co tam w trawie będzie pływać  Afro
falko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #372 : Styczeń 02, 2012, 23:18:20 »

Witam. W miarę regularnie śledziłem Twój wątek i powiem szczerze, że akwarium jest/było naprawdę piękne. Spodziewam się, że przyszła aranżacja będzie równie udana.
A co do tajemnej obsady, to nie wiem czy sam nie ujawniłeś już zbyt dużo.

rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #373 : Styczeń 02, 2012, 23:32:41 »

hahahaha Mimo, iż nie mogę się doczekać aż mrs zrobi facepalm'a kiedy zobaczy jak to będzie finalnie wyglądać (...) - jak to ładnie zabrzmiało  Grin

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #374 : Styczeń 03, 2012, 00:21:17 »

hahahaha Mimo, iż nie mogę się doczekać aż mrs zrobi facepalm'a kiedy zobaczy jak to będzie finalnie wyglądać (...) - jak to ładnie zabrzmiało  Grin

Mam nadzieję, że nikt nie traktuje tego jako złośliwości pod adresem mrs'a. Napisałem to, aby trochę naprowadzić tych którzy wiedzą co w forumowej trawie piszczy.

Pozdrawiam, R.
Strony: 1 ... 23 24 [25] 26 27
  Drukuj  

Skocz do: