Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie Ryby z Jakimi?  (Przeczytany 2346 razy)
Jakubek
Nowy
*

« : Listopad 14, 2009, 22:45:34 »

Witam... mam 3 głupiki i platysy , hokejówki... i zamierzam zmienić typ hodowli.. z małych rybek przejsć na większe.. wieć tak.. temp w akwarium 28-29 stopni.. mam 1 welona i zamierzam dokupic jeczcze 3 + 4 skalary + coś jescze tylko nei weim co prosze o pomoc w dobraniu mi ładnych rybek.. które nie będa gryzły tych mniejszych i ktore będa mogły byc w takiej temp..??Pozdrawaim
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2009, 22:50:40 »

Njpierw to: http://www.akwarium.net.pl/forum/obsady/!-podstawowe-zasady-zapyta324-o-obsad281-!/
Obsady sam nie dobieraj bo już widze, że dobrze tym rybom nie będzie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2009, 22:52:47 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2009, 22:54:32 »

Napisałeś, że masz akwarium 60l, więc nie możesz się rozpędzać. Welon jest za duży, nie mówiąc o skalarach.
Faktycznie najpierw poczytaj trochę. Można dobrać atrakcyjną obsadę w 60 l i nie muszą to być skalary.
Jakubek
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 14, 2009, 23:05:35 »

nie 60l tylko 80l... bo chce mieć duże rybki.. jakie polecacie>?
Jakubek
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 14, 2009, 23:09:20 »

dlaczego za duży.. moj kuzyn ma welona w szklanej kuli już od ponad roku i żyje..
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #5 : Listopad 14, 2009, 23:20:17 »

twój kuzyn jest sadystą
jak ja zamknę cie w szafie i będę dawał jeść to też będziesz żył

Jakubek
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 14, 2009, 23:22:50 »

to co proponujesz ??
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #7 : Listopad 15, 2009, 02:15:39 »

to co proponujesz ??

ja proponuje pozbyć się tego co masz dużo czytać i czytać a kiedy sam zrozumiesz że twoje teraźniejsze myślenie o akwarium było złe, to wtedy wystartować ponownie i tak jak to powinno być zrobione i wtedy zapytać nas jaką obsadę proponujemy
To nie jest złośliwość tylko dobra rada... Pozdrawiam

dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Listopad 15, 2009, 10:35:17 »

Witam... mam 3 głupiki i platysy , hokejówki... i zamierzam zmienić typ hodowli.. z małych rybek przejsć na większe.. wieć tak.. temp w akwarium 28-29 stopni.. mam 1 welona i zamierzam dokupic jeczcze 3 + 4 skalary + coś jescze tylko nei weim co prosze o pomoc w dobraniu mi ładnych rybek.. które nie będa gryzły tych mniejszych i ktore będa mogły byc w takiej temp..??Pozdrawaim
\
Jeżeli  chcesz mieć duże rybki kup sobie duże akwarium proste i logiczne.

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: