Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 80l z rybami zimolubnymi  (Przeczytany 988 razy)
karusia
Nowy
*

« : Listopad 16, 2009, 22:03:50 »

Zbiornik 80l. Myśle o stworzeniu akwarium z welonkami i innymi zimolubnymi rybkami.
1 pytanie jakie są jeszcze inne rybki zimolubne?
2 pytanie czy potrzebna grzałka???
3 pytanie czy welonką potrzebny jest filtr?
4 pytanie ile kosztuje welonka?

Prosze o odpowiedz na moje pytania.
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2009, 22:15:43 »

80l to za mało na welonki, bo one lubia towazystwo własnego gatunku, a na jedna nalezy przeznaczyc minimum 100l.
Grzałka welonkom nie potrzebna, juz raczej przyda sie lodówka, ale ona jest strasznie droga.
Kazdemu zwierzeciu bezwzglednie potrzebny jest filtr, a szczegolnie karasiom z duza przemiana materii.
Malenstwa u mnie chodza po 5zł-10zł.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2009, 23:36:30 »

Do takiego zbiornika z zimnowodnych i dość często w sklepach spotykanych nadają się kardynałki, są to ryby ławicowe więc trzeba trzymać chociaż 20 sztuk, wtedy mają efekt wizualny ładnie wygląda taka gromadka i lepiej się czują. Tak jak pisała Female filtr jest rzeczą nieodzowną zwłaszcza jeżeli dopiero stawiasz kroki z akwarium.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 19, 2009, 15:32:34 »

Ciernik, Ukleja, nie wiem poszperaj na Google
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: