Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co byście proponowali do:  (Przeczytany 1235 razy)
Wojtek 92
Stały użytkownik

« : Grudzień 04, 2009, 11:21:28 »

Co byście proponowali do: akwarium 200 l słabo zarośnięte, mam w nim 4 skalary dość spore, 5 żałobniczek, jednego suma opaczka, jednego zbrojnika niebieskiego. Przymierzam się do kupienia jakiegoś bojownika syjamskiego może haremu? Co wy byście do tego dokupili?? Nie chcę wydać za dużo kasy. Huh Huh Huh Huh
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2009, 11:32:41 »

Bojowniki z opaczkiem odpadają... i każda mniejsza ławica też... gdybyś oddał/sprzedał synodontisa było by łatwiej coś dobrać...

Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2009, 15:32:58 »

Raczej nie chciałbym się pozbywać wychowanej od maleńka ryby z mojego akwa.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2009, 15:40:02 »

Więc zawęża ci to pole do popisu ponieważ wiele ryb opaczek poprostu zje lub będzie podgryzał, wredne są to ryby...

Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2009, 15:55:39 »

Wiem miałem stado kirysów i zniknęły niestety. To co proponujecie??
margin
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Grudzień 04, 2009, 16:24:10 »

Więc zawęża ci to pole do popisu ponieważ wiele ryb opaczek poprostu zje lub będzie podgryzał, wredne są to ryby...
Śmiem się nie zgodzić z opinią Szanownego Kolegi, ja mam Synodontisa od 13 lat, owszem lubi ikrę i narybek, ale większych nie rusza, denerwują go tylko te co pływają na jego terytorium, czyli kirysy i bocje, innych nie tępi, a i tym nie robi krzydwy tylko przepędza. Niezaprzeczalnie jest królem w akwarium, bo jest najstarszy i największy, ale bojowników nie powinien ruszać (przebywały już z nim dwie samice bojka). Nie chcę jednak namawiać, bo co ryba to inny charakter, podobnie jak u ludzi. Jednak ja lubię "Synka" i też nie chcę się go pozbywać Cheesy

dulnik
Zainteresowany
**

375l

« Odpowiedz #6 : Grudzień 04, 2009, 19:13:42 »

ja mam w swoim akwa dwa opaczki siedem kiryskow i bojownika. plywaja razem juz dwa lata i zyja w zgodzie

Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 04, 2009, 20:37:41 »

Ja jednak zauważyłem podgryzionego kirysa już dużego. A co do bojków chodzi mogę kupować tak?? I jeszcze mam pytanie jak rozpoznać samca od samicy?? Odpowie ktoś!!!?Huh?!???!???!??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 11:31:29 wysłane przez Wojtek 92 » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: