izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzień 19, 2009, 23:17:43 » |
|
Kiryski nie beda Ci wyrywac roslin. Zastanow sie moze nad jakimis wiekszymi rybkami, wybrales same malutkie, obawiam sie, ze Ci zgina w takim litrazu.
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 20, 2009, 01:02:45 » |
|
Bardzo ładnie teraz akwarium wygląda. Jak rośliny dodatkowo się rozrosną tak że dokładnie wyodrębni się co gdzie jest to będzie na pewno super. Kirysków Pand to ja bym zaplanowała więcej- w takim litrażu i biorąc pod uwagę że nie są to największe Kiryski możesz ich nawet z 15 kupić na początek. Neonki jakby były tylko jednego gatunku to było by zdecydowanie lepiej , otosków nie 2 a co najmniej 10- to bardzo towarzyskie i pożyteczne rybki (na dodatek często tak się ukrywają "robiąc swoje" że i tak ich nie widać ) . Z jakimiś pielęgnicami do tego towarzystwa było by już całkiem extra . Np . Zeberki ..nie miałam ich nigdy, ale na Necie prezentują się świetnie. Tylko nie wiem jaki one mają stosunek do Neonek
|
|
|
|
|
|
|
shalashaska
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzień 20, 2009, 08:45:13 » |
|
O neonki to ja sie nie martwie tylko bardziej o krewetki.
|
|
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzień 20, 2009, 11:25:24 » |
|
Z jakimiś pielęgnicami do tego towarzystwa było by już całkiem extra . Np . Zeberki ..nie miałam ich nigdy, ale na Necie prezentują się świetnie. Tylko nie wiem jaki one mają stosunek do Neonek Lwica79 -zeberki odpadają Destrukcyjne podejście do otoczenia. Większość roślin zniszczą. Małe ryby zabiją. Też sądze że kirysków może być więcej. Shalashaska - Akwarium sie dobrze zapowiada. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzień 20, 2009, 13:03:43 » |
|
Początki nie były ciekawe, ale teraz jest super. Bardzo ładna kompozycja, chociaż miałabym watpliwości do dwóch roślinek (tej z tyłu po lewej i tej liściastej, wysokiej). Mój nos wyczuwa w nich rośliny niekoniecznie wodne, ale może się mylę. Do tej obsady dałabym tetry cesarskie, bardzo ładne, niekłopotliwe i dekoracyjne rybki. Spokojne i tylko samce się trochę przepędzają, ale nie niszczą roślin i nie atakują innych rybek. Ale to Twoje akwarium, więc się nie narzucam. W takim litrażu możesz poszaleć - powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
stasiek50
Nowy
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzień 20, 2009, 13:07:47 » |
|
Bardzo ładny zbiornik.Nie piszesz z jakiego jesteś miasta.Mam nadzieję,że u ciebie prąd tani.Bo tyle watów co masz to wydatek spory na utrzymanie.Aktualnie 72 wat 1-zł na dzień.Jak cały dzień świecisz.Czyli 30 zł na miesiąc.Jak prawie 200 to sporo wydasz. A od nowego roku podwyżka.Ale cóż hobby kosztuje.
|
|
|
|
|
|
|
shalashaska
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 03, 2010, 12:44:23 » |
|
Aktualizacja 03 stycznia 2010r.Zapraszam na pierwszą stronkę
|
|
|
|
|
|
|
shalashaska
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 07, 2010, 19:34:51 » |
|
Szukałem coś na temat roślinek i ta co wygląda jak trawka podobno jest rośliną bagienną.Czy możecie mi polecić jakąś roślinkę co bedzie podobna i bedzie rosła aż pod tafle wody?
|
|
|
|
|
|
|
shalashaska
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #23 : Luty 07, 2010, 15:14:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #24 : Luty 08, 2010, 12:09:26 » |
|
Opisujesz że to akwa proste mam pytanko czy na tych fotkach jest tak sprytnie usypany żwir? czy to może jednak profilowane akwa. Sorry że tak dociekam ale wygląda mi na profilowane.
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #26 : Luty 08, 2010, 19:12:20 » |
|
Proste. 1. właściciel wie, czy coś jest proste czy krzywe. 2. przyjrzyjcie się. Zbiornik wygląda o dużo lepiej. Niech jeszcze ten prawy róg się rozrośnie i będzie fajnie. Dodaj jeszcze roślin, aby bylo bardziej tajemnicze . Moja ocena 9/10
|
|
|
|
2x Pielęgniczka Ramireza -samice.... 12x Neon Innesa 2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem 8x Żałobniczka/Tetra czarna AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!! Flora: Echinodorus D'vall Rogatek Anubias nano
|
|
|
shalashaska
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #27 : Luty 08, 2010, 21:36:18 » |
|
To jest prosty zbiornik optiwhite i tak usypałem żwirek.Co do prawego rogu to właśnie nie chce mi ta roślinka coś za bardzo rosnąć i deformuje się.A czy ktoś wie jak nazywa się ta roślinka co pokazałem na zdjęciu post wyżej?
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #28 : Luty 08, 2010, 22:47:58 » |
|
W takim razie fajnie usypałeś ten żwirek daje efekt fali schodzący z przodu może, to obiektyw szerokokątny tak zniekształcił nie wiem wiem natomiast że akwarium bardzo fajne, a ta roślinka o której pytasz to mnie to wygląda na: Hemianthus callitrichoides- hemiantus niski pochodzenie - Kuba, musi miec dobre oświetlenie, należy ją regularnie nawozic to wtedy podobno szybko rośnie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
netka888
Stały użytkownik
Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !
|
|
« Odpowiedz #29 : Luty 09, 2010, 21:41:27 » |
|
Teraz, po dodaniu roslin, akwa jest bardzo ładne. Tak trzymaj 10/10
|
|
|
|
The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain
...In sleep he sang to me In dreams he came That voice which calls to me and speaks my name And do I dream again?...
...........................................................
|
|
|
|