Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Baniaczek 25L (stoi pusty) propozycje
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Baniaczek 25L (stoi pusty) propozycje  (Przeczytany 2616 razy)
toten
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Grudzień 07, 2009, 21:19:03 »

Zastanów się 3 razy zanim kupisz te 45 litrów żebyś nieżałował

Nie mam zamiaru zmieniac akwa takie dostalem i takie bedzie, ale temat jest o czym innym.

Czy te Galaxy naprawde tak ciezko kupic i sa w cenach 10-15PLN jak wyczytalen na forum?

Pzdr. Pawel
---------------------
Salomon77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Grudzień 07, 2009, 21:23:21 »

Tak ,ja widziałem za 8 w Gdańsku, dostępne raczej w tych większych miastach...
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Grudzień 07, 2009, 21:27:58 »

U mnie w kakadu po 7 zł chodzą
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Grudzień 07, 2009, 21:31:25 »

Tez zauwazyłam, ze ich cena szybko spada. Są jeszcze np. rasbory axelrodi albo maculaty po 4zł. Jest w czym wybierać, ale zadko sa w sklepach.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
toten
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Grudzień 07, 2009, 21:39:26 »

Sorry ze was tak mecze pytaniami ale w koncu po to jest fotum (co by sie wymieniac doswiadczenami)

1 Moze ktos mi odpowiedziec czy mam wymieniac czesc wody podczas dojrzewania, akwarium chodzi 6 dni (narazie nie podmienialem wody)

2 W filtrze mam wklad zeocarbon (zeolit i wegiel) po jakim czasie mam wymienic wklad (na instrukcji jest ze po miesiacu). Czytalem tez ze wegiel stosuje sie po chemi, wiec jak go bede wymienial nie wiem czy wymienic na sam zeolit czy tez ceramike.

3 Wyczytalem tez ze dobrze jest miec odpowiednie swiatlo. Dzis objechalem 3 duze sklepy sieciowe i szukalem swietlowki kompaktowej zeby zamienic moja zwykla zarowke, szukalem swietlowki 15W z temp 6500K zmalym gwintem E14 i nigdzie takich nie ma, na necie tez nie znalazlem. Wiecie gdzie mozna takie cos dostac.

Pzdr. Pawel
---------------------
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Grudzień 08, 2009, 16:39:06 »

Wiesz, że co do obsady mnie spłoszyli  Tongue ale co do wody to powiem tak: jak jest mętna, to prawdopodobnie jest coś nie tak z właściwościami. Zrób testy - ph, amoniak (przynajmniej) jak będę złe, to zacznij je leczyc, w przypadku amoniaku podmien wode. jak za male ph, to daj cos z morza Smiley

takie moje zdanie, wyczytane z fajnej książki "akwarium doskonałe" Jeremy'ego Gay'a Cheesy   ,- dla początkujących polecam

Kup jak możesz i masz gdzie, a dowiesz się wszystkich podstaw- testy, jak, gdzie ustawic akwa, parę słów o roslinach, rubach. jak urządzac itp. MASA POŻYTECZNYCH INFO!!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 16:41:02 wysłane przez pawel_szp » Zapisane

2x Pielęgniczka Ramireza -samice....
12x Neon Innesa
2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem Cheesy
8x Żałobniczka/Tetra czarna

AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!!

Flora:
Echinodorus D'vall
Rogatek
Anubias nano
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #21 : Grudzień 08, 2009, 22:16:00 »

8szt Microrasbora erythromicron albo galaxy albo Boraras brigittae albo  Drobniczka jednodniówka albo bystrzyki amandy i krewetki do tego

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: