czapka
|
|
« : Grudzień 08, 2009, 19:32:46 » |
|
Natchnęło mnie coś na zmiany w obsadzie i jednymi z potencjalnych kandydatów są trzciniaki. Problem jednak w tym, że mam sporo krewetek i nie wiem czy się utrzymają. Czy ktoś we własnym zbiorniku miał krewetki z trzciniakiem?
|
|
|
|
|
|
|
Zozolek
Stały użytkownik
Mój Zbrojniczek ;)
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2009, 19:44:01 » |
|
Ja mam trzciniaka (na agresora nie wygląda , gupiki zyją) i sam zastanawiam się nad krewetkami czy kupić małe czy dorosłe i czy w ogole kupować , no bo jak ma je zjeść...
Sory , ze nie na temat , ale ile potrzebuje trzciniak , bo dostąłem na uro a mam tylko 112l ;/
Pozdrawiam
|
|
|
|
-112l - Ogólne. -20l - Przyszłe Krewetkarium.
Pozdrawiam
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2009, 19:48:35 » |
|
Wybacz ale nie pytam o gupiki ani na co wygląda bo sam już jakieś 15 lat temu miałem trzciniaki i wiem co potrafią. Chodzi mi konkretnie o krewetki bo o tym wszyscy piszą tylko teoretycznie.
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2009, 22:08:20 » |
|
a ja ci napisze praktycznie ze zje kazda która zdoła schwytać...
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 08, 2009, 23:34:44 » |
|
Czyli mam rozumieć, że twój chwyta i zjada?
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 09, 2009, 10:09:01 » |
|
Jeszcze w lato miałem trzciniaka i karmiłem go raz na pare dni RC, i bardzo mu podchodziły... więc sądze że jak w akwarium znajdzie krewetke tą ją wetnie.
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 09, 2009, 15:27:20 » |
|
No i właśnie w tym problem. Wszyscy słyszeli, sądzą, wydaje im się. Nigdzie jednak jeszcze nie znalazłem: tak miałem, widzialem .....
|
|
|
|
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 09, 2009, 15:31:53 » |
|
tylko że trzciniak to drapieżnik więc samo za siebie mówi że je wszamie.....
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 09, 2009, 15:37:01 » |
|
Sory , ze nie na temat , ale ile potrzebuje trzciniak , bo dostąłem na uro a mam tylko 112l ;/ 300 l to raczej minimum , od biedy 240l ale musi być raczej dłuższe niż wyższe.
|
|
|
|
|
|
|
My Sensi
Bywalec
Jah Rastafari Haile Selassie
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 09, 2009, 16:02:59 » |
|
No i właśnie w tym problem. Wszyscy słyszeli, sądzą, wydaje im się. Nigdzie jednak jeszcze nie znalazłem: tak miałem, widzialem .....
nie widzę problemu kup trzciniaka, sprawdź sam i nie zawracaj głowy jak nie chcesz słuchać dobrych rad trzciniak pożera neony i inne mniejsze ryby to jakim problemem będą dla niego malutkie krewetki??
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 09, 2009, 18:38:22 » |
|
nie widzę problemu kup trzciniaka, sprawdź sam i nie zawracaj głowy jak nie chcesz słuchać dobrych rad trzciniak pożera neony i inne mniejsze ryby to jakim problemem będą dla niego malutkie krewetki?? Czytaj moje posty ze zrozumieniem tekstu zanim zaczniesz mnie pouczać. A jeżeli coś Ci zawraca głowę to nie czytaj.
|
|
|
|
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 09, 2009, 18:46:51 » |
|
Człowieku czego ty chcesz? JEST TO ZWYKŁA LOGIKA !
Trzciniak - Drapieżnik
Łańcuch Pokarmowy :
Trzciniak -> Krewetka -> Brak Krewetek w Akwa
PROSTO?
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 09, 2009, 18:50:52 » |
|
Człowieku - w pierwszym poście tego tematu zadałem konkretne pytanie. Dla tych którzy mają problemy z czytaniem to jest ono w drugiej linii.
|
|
|
|
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzień 09, 2009, 18:54:20 » |
|
Natchnęło mnie coś na zmiany w obsadzie i jednymi z potencjalnych kandydatów są trzciniaki. Problem jednak w tym, że mam sporo krewetek i nie wiem czy się utrzymają. Czy ktoś we własnym zbiorniku miał krewetki z trzciniakiem? Jeszcze w lato miałem trzciniaka i karmiłem go raz na pare dni RC, i bardzo mu podchodziły... więc sądze że jak w akwarium znajdzie krewetke tą ją wetnie.
Dalej ciemno? miał trzciniaka karmił go RC czyli krewetkami skoro je jadł to te co będą w akwa też zje.
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzień 09, 2009, 18:56:32 » |
|
Kilkukrotnie już pisałem, że nie potrzebuję porady jasnowidza tylko konkretu. Proszę więc o niezaśmiecanie tematu.
|
|
|
|
|
|
|
|