Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trzciniak vs krewetki  (Przeczytany 5929 razy)
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Grudzień 09, 2009, 18:58:20 »

NAPISAŁ ŻE MIAŁ TRZCINIAKA !!!!! MIAŁ W SWOIM AKWARIUM !!!! PŁYWAŁ W WODZIE W JEDNĄ I W DRUGĄ W JEDNĄ I W DRUGĄ ! TAK JAK RYBKA PŁYWA !

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #16 : Grudzień 09, 2009, 19:02:13 »

A ciekawe , czy duże by zjadł krewetki np . Amano 5cm.

-112l - Ogólne.
-20l - Przyszłe Krewetkarium.

Pozdrawiam
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Grudzień 09, 2009, 19:05:01 »

Ryba o rozmiarach 90cm Amano to dla niej jedzonko a Red Cherry albo inne karłowate to noworodek trzciniaka zjada

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Grudzień 09, 2009, 19:06:02 »

NAPISAŁ ŻE MIAŁ TRZCINIAKA !!!!! MIAŁ W SWOIM AKWARIUM !!!! PŁYWAŁ W WODZIE W JEDNĄ I W DRUGĄ W JEDNĄ I W DRUGĄ ! TAK JAK RYBKA PŁYWA !

Widzę, że nie dociera. Ponowię więc pytanie:
Czy ktoś trzymał w jednym zbiorniku żywego trzciniaka i żywe krewetki?
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #19 : Grudzień 09, 2009, 19:24:33 »

90cm , zależy jaki omg!...

Takie w sklepie to rzadkość

-112l - Ogólne.
-20l - Przyszłe Krewetkarium.

Pozdrawiam
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #20 : Grudzień 09, 2009, 19:38:40 »

DO MODERATORÓW - ZAMKNIJCIE TEN TEMAT, BO NICZEGO NIE WNOSI, LUB PRZENIEŚCIE DO "POGADUSZKI"

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #21 : Grudzień 09, 2009, 20:27:41 »

napisałem trzymałem trzciniaka w akwarium, żył i pływał... a że jestem zwolennikiem karmienia drapieżników żywym pokarmem założyłem 25 l z red cherry, no i jak się domyślasz karmiłem nimi go i on (uwaga nieprawdopodobne!!!!) JADŁ, normalnie je zjadał, tak otwierał pysk i je wcinał... i krewetki też żywe były i powiem więcej kiedy pozbyłem się trzciniaka żadnej krewetki w akwa nie widziałem więc (uwaga znowu niesamowite) wszystkie zjadł... czy już nastąpiła jasność???

Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Grudzień 09, 2009, 21:24:34 »

Ale nie mu chodziło oto aż ktoś powie TAK ŚMIAŁO WPUSZCZAJ a nie że go ktoś ostrzega.... szkoda słów na takich ludzi....

Akwarium 54l

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Grudzień 09, 2009, 21:39:19 »

Ludzie nad czym się tu zastanawiać!! trzciniak to drapieżnik!  którego karmi się dżdżownicami,narybkiem gupika czy świerszczami nie trzeba być bystrzakiem żeby dojść do tego że malutki skorupiaczek nie będzie miał szans w starciu z tą rybą.

Ryba o rozmiarach 90cm

nie no bez przesady , 40 cm to raczej maks. i to w jakiś ekstremalnych przypadkach norma to ok 25-30 cm.
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Grudzień 09, 2009, 21:39:42 »

DO MODERATORÓW - ZAMKNIJCIE TEN TEMAT, BO NICZEGO NIE WNOSI, LUB PRZENIEŚCIE DO "POGADUSZKI"
Jak Ci nie odpowiada to sam sie przenieś, przymusu czytania a tym bardziej pisania nie ma.

napisałem trzymałem trzciniaka w akwarium, żył i pływał... a że jestem zwolennikiem karmienia drapieżników żywym pokarmem założyłem 25 l z red cherry, no i jak się domyślasz karmiłem nimi go i on (uwaga nieprawdopodobne!!!!) JADŁ, normalnie je zjadał, tak otwierał pysk i je wcinał... i krewetki też żywe były i powiem więcej kiedy pozbyłem się trzciniaka żadnej krewetki w akwa nie widziałem więc (uwaga znowu niesamowite) wszystkie zjadł... czy już nastąpiła jasność???
Tak, mniej więcej o to mi chodzilo.

Ale nie mu chodziło oto aż ktoś powie TAK ŚMIAŁO WPUSZCZAJ a nie że go ktoś ostrzega.... szkoda słów na takich ludzi....
Szkoda słów na ludzi, którym się tłucze coś do głowy a oni, tak jak Ty uparcie bezsensownie nabijają posty.
Wyraźnie prosiłem o opinie ludzi, którzy doświadczyli tego u siebie a nie wymądrzania się teoretyków z wątpliwą wiedzą na ten temat.
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Grudzień 09, 2009, 21:42:48 »

Możesz mi jeszcze powiedzieć jakiej wielkości były te krewetki?
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Grudzień 09, 2009, 21:49:15 »

którzy doświadczyli tego u siebie a nie wymądrzania się teoretyków z wątpliwą wiedzą na ten temat.

Nie trzeba chyba wchodzić do basenu pełnego rekinów żeby wiedzieć że potrafią one zrobić krzywdę.
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Grudzień 09, 2009, 21:56:29 »

Wiesz co Ci powiem, jakiś czas temu podobną sytuację miałem gdzie wszyscy się przekrzykiwali na temat bocji i labeo. Według tych "speców teoretyków" te dwie rybki powinny się pozabijać a tu proszę niespodzianka - u mnie mieszkają w jednym kokosie i bardzo dobrze razem się czują.
Dlatego między innymi przestałem słuchać wszechwiedzących gawędziarzy a szukam rzetelnych opinii.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #28 : Grudzień 09, 2009, 22:59:11 »

Krewetki były dorosłe ile mogą mieć dorosłe RC 2-3 cm?? coś koło tego

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #29 : Grudzień 10, 2009, 05:29:42 »

czapka gdzie zaistniała ta sytuacja gdzie wszyscy się przekrzykiwali na temat bocji i labeo ? Jeżeli na forum to podaj linka z ciekawością poczytam.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: