No witam
. Małe przybliżenie tematu. Akwa ma 80x40x50 filtr zewnętrzny,grzałka,oświetlenie itd. Na dnie czarny żwirek, troche więkrzych kamieni i tylna ścianka z kamienia. Narazie małe rośliny. Ogólnie rzecz biorąc nie chcę odwzorowywać jakiegoś biotopu. Ale wracając do głównego wątku narazie mam 2 zbrojniki małe, kosiarkę, 2 kiryski, bocja wspaniała (wiem że mały litrarz, ale to jest tak ładna i zabawna ryba że nie mogłem się oprzeć
). Tą grupkę kupiłem z myślą o utrzymaniu porządku w akwa . Teraz zastanawiam sie nad resztą i tu zaczyna się problem
. Myślę o kolorowych rybach nie za dużych (max 15 cm) odpadają gupiki, molinezje i mieczyki!!! ten temat juz przerabiałem. Co myślicie o jakiejś ławicy np Bystrzyk czerwonoplamy lub danio czerwone (tylko nie neony) oraz jakieś parki lub grupkę na góre i dół akwa. Wiem że nie wszystkie się nadają ale żeby pokazać co mi się podoba to wymienie: pretniki, kakadu, ramirez, proporczykowiec, zagrzebka, żółtaczek indyjski ( wiem ze lekko slona woda ale czytalem o różnych przypadkach).Mam nadzieję że w miarę przybliżyłem temat. Bardzo proszę o jakieś nakierowania, podpowiedzi, sugestie, inne propozycje.