Witam wszystkich chciałbym zaprezentować swoje akwarium 240l. i przeprosić za jakość zdjęć.
Co tu napisać o nim są w nim różne rybki i jeszcze różniejsze rośliny których nazw niestety nie znam. Przy zakupie ich po prostu podobają mi się więc kupuje nie przywiązuję wagi do nazw zresztą tak samo jak i u ryb (pilnuję tylko aby nie kupować pielęgnic z głupikami). Na forum jestem zarejestrowany od kilku dni i już tyle się oczytałem ze mam wielki mętlik i jestem pod wielkim wrażeniem jakie niektórzy maja akwaria. Co się tyczy wody i jej zawartości (chemia) to przeszło moje oczekiwania nigdy nawet nie pomyślałem aby sprawdzać wodę pod względem chemii no najwyżej PH to sprawdzałem. Podstawę i okap zrobiłem sam. Czekam na wasze wypowiedzi, rady, itp.
Tu znajdziecie zdjęcia są trochę nie wyraźne może przez oświetlenie albo kiepski aparat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f52c9df590437a90.htmlOk aktualizacja:
Pierwsze moje akwarium dostałem od sąsiada jakieś 25 lat temu było to 10 l. i doszedłem do 240 l. które kupiłem jakieś trzy lata temu.
Pojemność 240l.
Oświetlenie dwie świetlówki zwykłe OSRAM L80W/640 ale już są zamówione - jedna na wzrost roślin i druga kolorystykę ryb
Filtr Kaskada 1200l/h
Grzałka z termostatem
Napowietrzenie - kamień 8 cm
Podstawę i okap zrobiłem sam jeżeli ktoś będzie zainteresowany opiszę dokładniej.
Rośliny różne - nazw nie znam
Ryby:
Mieczyki czerwone 3
Mieczyki kolorowe 2
Neony 7
Danio 8
Glonojady 4
Krewetki 2 po jednej z gatunku
Głupiki 2 - mojej żony
Samica bojownika 1
Jeszcze trzy gatunki ryb - nazw nie pamiętam