bados
Nowy
|
|
« : Grudzień 12, 2009, 22:58:20 » |
|
Akwarium ogólne 20l 40cmx20cmx25cm Filtr weipro TC-200 Oświetlenie to jakaś zwykła żarówka z odbłyśnikiem (niedługo będzie świetlówka sylvania gro-lux 8w) Grzałka 10w WID POL Podłoże-dwa worki drobnego (3-4mm) szarego żwirku Niestety parametrów wody nie znam. Na razie niczym nie nawożę, nie wiem czym. Dodatki: -korzeń, którego owinąłem taki glonem kulką (nie znam nazwy, jak ktoś wie co to proszę pisać) -kamienie (sprawdzone w occie) Flora: -moczarka kanadyjska 1x -cryptocoryna krauterii dawać więcej roślin? jeśli tak to jakie najlepiej? Fauna: -w tej chwili tylko jakieś ślimaki, które przedostały się do akwa razem z roślinami.( akwarium dojrzewa) co możecie mi polecić? jakieś krewetki? Kilka gupików? zdjęcia z 12.12.2009 http://img37.imageshack.us/i/img0846t.jpg/http://img190.imageshack.us/i/img0847lf.jpg/ http://img163.imageshack.us/i/img0849a.jpg/ Nie znam gatunku - jeśli wiesz co to - proszę o pw
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2009, 22:42:28 wysłane przez bados »
|
|
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 12, 2009, 23:01:28 » |
|
Proponuję pomyśleć o krewetkach lub jednym bojowniku .
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
bados
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 12, 2009, 23:05:11 » |
|
A trzem-czterem gupikom będzie u mnie źle?
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 12, 2009, 23:08:18 » |
|
Po miesiacu bedziesz miał 50 gupików.
|
|
|
|
|
|
|
rybka971
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 12, 2009, 23:12:31 » |
|
Z rybek dał bym Mieczyki - para, Molinezja - para, Głupiki ok i może kilka Neonków a co do krewetek to ze dwie i jakieś glonojady ze dwa nie więcej to na początek a tak naprawdę jeżeli masz możliwość to kup większe szkło np. 50 - 70 l a to zostaw na kotnik. No i oczywiście daj oświetlenie. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
bados
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 12, 2009, 23:15:00 » |
|
Z rybek dał bym Mieczyki - para, Molinezja - para, Głupiki ok i może kilka Neonków a co do krewetek to ze dwie i jakieś glonojady ze dwa nie więcej to na początek
A czy to nie za dużo na teki małe akwa? neonki chyba potrzebują więcej przestrzeni z tego co czytalem. Niestety, ale teraz nie mam możliwości kupienia większego akwa.
|
|
|
|
|
|
|
rybka971
Nowy
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 12, 2009, 23:30:28 » |
|
Tak ze cztery sztuki mogą być
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 12, 2009, 23:32:02 » |
|
Rybka - ty juz lepiej idź spać, bo straszne bzdury gadasz.
Cieżko tu cokolwiek wpuścić. Ze zwierzat, która łatwo kupić i sie nadaja to najbardziej lubie krewetki. Bojek sam w zbiorniku szybko sie znudzi.
|
|
|
|
|
|
|
Pysia
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 12, 2009, 23:33:04 » |
|
Z rybek dał bym Mieczyki - para, Molinezja - para, Głupiki ok i może kilka Neonków a co do krewetek to ze dwie i jakieś glonojady ze dwa nie więcej to na początek a tak naprawdę jeżeli masz możliwość to kup większe szkło np. 50 - 70 l a to zostaw na kotnik. No i oczywiście daj oświetlenie. Powodzenia. Nie pisz bzdur. Proszę Cię... Do 20l najlepiej krewetki. Są to cudowne zwierzatka, które docenia się dopiero wtedy jak się je ma Ja dodałam je do siebie ot tak sobie, a teraz myslę o baniaczku 30l na same krewetki Mają niesamowite zachowania, cieszą oko i można je obserwować godzinami
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2009, 23:35:13 » |
|
Z rybek dał bym Mieczyki - para, Molinezja - para, Głupiki ok i może kilka Neonków a co do krewetek to ze dwie i jakieś glonojady ze dwa nie więcej to na początek a tak naprawdę jeżeli masz możliwość to kup większe szkło np. 50 - 70 l a to zostaw na kotnik. No i oczywiście daj oświetlenie. Powodzenia. Rada do bani. Proszę, jeśli nie masz pojęcia co radzić - nie radź. Mieczyki - 100L, molinezje to samo Neonki 40L ( i to wg. mnie, baardzo nieortodoksyjnie) Krewetki - stadne. Mi się galaxy podobają bardzo. Czytałam, że szczupieńczyki karłowate mogą być do takiego litrażu, ale nie jestem przekonana, u mnie się dość mocno gonią w 70L.
|
|
|
|
|
|
|
My Sensi
Bywalec
Jah Rastafari Haile Selassie
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 12, 2009, 23:40:31 » |
|
Z rybek dał bym Mieczyki - para, Molinezja - para, Głupiki ok i może kilka Neonków a co do krewetek to ze dwie i jakieś glonojady ze dwa nie więcej to na początek a tak naprawdę jeżeli masz możliwość to kup większe szkło np. 50 - 70 l a to zostaw na kotnik. No i oczywiście daj oświetlenie. Powodzenia. za takie debilne rady powinno być ostrzeżenie do 20l proponuje hmm 6 góra 8szt Microrasbora erythromicron albo galaxy albo Boraras brigittae albo Drobniczka jednodniówka albo bystrzyki amandy i krewetki do tego
|
|
|
|
|
|
|
arti-131
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 12, 2009, 23:41:44 » |
|
Poprzednicy mają rację jak się jie znasz lub nie jesteś pewien to nie pisz , po co bzury pisac jeszcze ktoś cie posłucha i kłopoty będą . Ja trzymałem 3 samce gupków i nie było im za ciasno , możesz mieć 1 bojownika lub krewetki , microrasbora(chyba) czytałem na forum że ktoś właśnie do 20l się zadaje bo jets mała . Na twojm miejscy to ładne krewetkarium bym zrobił Powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
bados
Nowy
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 13, 2009, 09:08:57 » |
|
Ok to chyba wpuszczę ze 3 gupiki(same samce) żeby się nie rozmnożyły i trochę krewetek, tylko jakie odmiany najlepiej?
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2009, 09:22:44 wysłane przez bados »
|
|
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzień 13, 2009, 09:36:33 » |
|
Polecam ci RC i Crystalki nie krzyżują się i z gupikami sobie je wpuść ja mam i nie narzekam ładnie sie prezentują... 10 Red Cherry 10 Crystal np Red 4 Gupiki (samce)
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzień 13, 2009, 10:20:24 » |
|
niewiele tu mozesz wlozyc ja bym proponowal bojowniki i welony moora moga zyc z grzalka
|
|
|
|
|
|
|
|