Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #30 : Grudzień 14, 2009, 17:11:22 » |
|
zal mi Cibei dziecko a moje rybki maja sie ok
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #31 : Grudzień 14, 2009, 17:20:27 » |
|
Moze jakbyś uzywał znaków przestankówych to nikt nie miałby problemów zeby cie zrozumieć. Zaraz mi żyłka peknie od tych twoich "dzieciaczków".
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #32 : Grudzień 14, 2009, 17:26:33 » |
|
Olać, znudzi mu sie żałosna prowokacja;)
|
|
|
|
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #33 : Grudzień 14, 2009, 17:46:41 » |
|
No, tak. Po co wogle jakiekolwiek warunki rybom zapewniać? W koncu naturalnych nigdy nie zapewnimy...
Nie to mialem na mysli chodzi o to ze zapewniamy im jak najlepsze warunki ale w maire naszych mozliwosci ja uwazzam ze najwiekszym akwarystcznym grzechem oprocz przekarmianai i nie czyszczenia jest wlasnie przerybianie i niedopasowywanie dlugosci ryb dowilkosci akwarium. TO W KONCU TEZ SA ZWIERZETA i Ty właśnie namawiasz kolege do popełnienia tego grzechu przerybienia i niedopasowania długości ryb sam sobie człowieku zaprzeczasz myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś wszyscy ci piszą że źle mówisz a ty dalej swoje dla mnie to ty jesteś amator i sadysta a nie akwarysta chyba mnie nie zrozumiales mi chodzi o to ze te rybki na poczotek potem TRZEBA powiekszyc akwarium i oczywiscie ja mu mowie jakie rybki wogole moze wlozyc a nie do tej obsady akwarium, bo to tak jak juz wspomnialem TRZEBA CZYTAC wiec sie amatorze mie udzielaj pod tym wzgledem i nie wszyscy tylko ty dzieciaku jeden czyli radzisz tak żeby kupił ryby do akwa 100l wpuscił je do akwa 60l a po 2 latach jak powiększy akwa to wpuści te ryby?
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #34 : Grudzień 14, 2009, 17:52:40 » |
|
ja tak wlasnie zrobilem tyle ze zamiast 60 na 100 to 60 na 480
|
|
|
|
|
|
|
Liquman
Nowy
|
|
« Odpowiedz #35 : Grudzień 14, 2009, 19:10:14 » |
|
Jeśli są to syjamskie to kompletnie nie nadają się do takiego akwa, w tak małym litrażu jak podrosną staną się agresywne...
asagoth, to jakie byś proponował? Panowie, nie wyzywajcie się na wzajem, nie można spokojniej? Mam wywalić wszystkie te ryby teraz? Bo już was nie rozumiem...
|
|
|
|
|
|
|
dulnik
Zainteresowany
375l
|
|
« Odpowiedz #36 : Grudzień 14, 2009, 19:16:52 » |
|
Ale Ci namotali faktycznie. moim zdaniem narazie nie kupoj zadnych rybek . Poczekaj az dojrzeje zbiornik
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #37 : Grudzień 14, 2009, 19:43:48 » |
|
do tego litrażu tylko otoski... zresztą one są lepsze w zjadaniu glonów od syjamskich i zbrojników niebieskich, ale narazie się wsztrzymaj z jakimikolwiek zakupami i kontroluj parametry...
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
|
« Odpowiedz #38 : Grudzień 14, 2009, 20:02:04 » |
|
Po przeczytaniu tego wątku dochodzę do wniosku, że niektórzy ludzie nie powinni mieć prawa jazdy oraz zajmować sie akwarystyką.
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
arti-131
|
|
« Odpowiedz #39 : Grudzień 14, 2009, 20:03:42 » |
|
Dokładnie badrass
|
|
|
|
|
|
|
Liquman
Nowy
|
|
« Odpowiedz #40 : Grudzień 14, 2009, 20:18:17 » |
|
do tego litrażu tylko otoski... zresztą one są lepsze w zjadaniu glonów od syjamskich i zbrojników niebieskich, ale narazie się wsztrzymaj z jakimikolwiek zakupami i kontroluj parametry...
Dziękuje za informacje. Konkretnie mowisz co mam zrobic. @badrass -ja dopiero zaczynam, jestem zielony. Przepraszam za moją niewiedzę... myślę, że od tego jest internet, internauci, forum... by pomóc, podpowiedzieć, opowiedzieć...
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #41 : Grudzień 14, 2009, 20:49:28 » |
|
badrassowi najprawdopodobniej nie chodziło o ciebie;) tylko o naszego miszcza akwarystyki Hubikoptera co chciał welony do 20 l polecać;D Nie przejmuj się każdy zaczynał i każdy popełnia błędy... Musisz bacznie obserwować ryby wszelkie niepokojące objawy zgłaszaj na forum;) Postaraj się powoli oddawać te ryby które masz, kiedy zostanie pusty zbiornik napisz nam jakie ryby ci sie podobają a my skompletujemy ci jakąś obsade, ale na początek zaopatrz się w testy i sprawdzaj No3 i No2 gdyż mogą nastąpić skoki tych związków w zbiorniku... Podmieniaj ok 20L wody tyg na odstaną (conajmniej 24h) kranówe bez żadnych antychlorów, aqutanów i innych uzdatniaczy, filtra najlepiej nie ruszaj...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 20:57:55 wysłane przez asagoth »
|
|
|
|
|
arti-131
|
|
« Odpowiedz #42 : Grudzień 15, 2009, 18:11:51 » |
|
Ja też tak sądzę że nie o ciebie chodziło , to dobrze że najpierw się pytasz a nie kupujesz
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #43 : Grudzień 15, 2009, 19:31:43 » |
|