Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « zeolith iwegiel razem ???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: zeolith iwegiel razem ???  (Przeczytany 1767 razy)
bartekw
Bywalec

« : Grudzień 28, 2009, 19:37:24 »

mam we filtrze(tetraEX1200) o 5 dni zeolith i wegiel aktywny razem  i woda zaczela sie robic lekko metna czy to moze byc przyczyna tych dwuch skladnikow , ph skoczylo mi 7,5 na ponad 8 , prosze o pomoc

czapka
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2009, 00:56:26 »

Chyba wszystkie filtry np. Juwela mają razem te dwa wkłady oryginalnie (sam je mam) i nic się dziwnego nie dzieje.
Wyjmij węgiel i zobacz na ile się zmieni.
My Sensi
Bywalec

Jah Rastafari Haile Selassie

« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2009, 11:29:42 »

węgiel jest zbędny a właściwie to tylko szkodzi zastąp go ceramiką

Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2009, 11:33:23 »

Węgiel aktywny za "bardzo" dba o czystość wody. Jest to szkodliwe bo filtruje z większości związków odżywczych, organicznych i odpowiedzialnych za równowagę biologiczną.

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2009, 10:52:40 »

to ze oczyszcza wode bdb to wiedzialem bo wsadzilem go po leczeniu aby wyciagnol resztki leku i stad to moje pytanko, natomiast zmetnienie wody powstalo poniewaz NO3 wyskoczylo mi w kosmos bylo 60 i z tad to wszystko , zrobilem potezna podmiane i jest spoko niemniej dzieki za podpowiedzi  papa

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: