Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 25L,...wkrótce 112L  (Przeczytany 1669 razy)
N
Nowy
*

« : Styczeń 02, 2010, 00:11:42 »

Witam wszystkich ,od pol roku posiadam małe akwarium 25L bez rewelacji glupiki 2 szt.,danio 2 szt,i kirysek.Wszyscy zdrowi i weseli.Mysle o duzym akwarium 112 L jaka bedzie pasowala obsada?nie chcem oddawac rybek ,ktore posiadam. szukam inf zanim porwe sie na gleboka wode...Wink jesli chodzi o wyglad akwarium nowego mam w glowie kilka projektow....napewno biale kamyczki i duzo roslin Grin mysle aby kupic szafke akwa osprzest rosliny poczekac i z glowa kupic/wprowadzic rybki BEZ IMPULSU kupowania rybek.Jak narazie sledze forum ...
licze na odp [doswiadczonych]  Afro
brak polskich liter
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2010, 00:40:44 »

Zwiększ ilość tych rybek co masz tak z 6 gupików, 8-10 danio, 5-6 kirysków i tyle, ewentualnie możesz dorzucić do tego harem jakiś pielęgniczek.

Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2010, 00:41:56 »

No to dobrze że danio idą do wiekszego, i napewno lepszego akwarium. One potrzebują długie akwarium do pływania szybko. Radze dokupić neonkowi kolegów, tak około 50-100 sztuk a danio tak do 15 sztuk Wink Ja bym kupił jeszcze 3 kiryski i gupiki, ze 20 sztuk. Filtr kubełkowaty był by potrzebny do 112L, albo jakiś inny, mocny filtr. Szło by jeszcze kupić glonojada, albo nawet krewetki, coś co bedzie czyśćić twoje akwarium.
Ale jednak decyzja należy do ciebie bo to twoje akwarium i twój wątek Smiley Pozdrawiam.

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2010, 00:57:39 »

100 czy nawet 50 sztuk neonków to chyba jednak odrobinę za dużo na 100L, to wcale nie jest aż tak duży litraż Smiley 20 będzie git, jeśli poza tym nie będzie zbyt dużego tłoku w toni. Ale lepiej by uzupełnił to co ma.
N
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2010, 17:55:23 »

dziekuje licze na jeszcze wiecej odp....
hmm dzis tak sie zastanawiam czy nie bedzie to dziwnie wygladalo akwarium bardzo duze a rybki w rozmiarze MINI... czytalam ze wew filtr jest dobry hmm a czym sie kubelkowy rozni prosze o odp,a co z pomiarami ph itp czytalam ten watek ale czy musze wciaz to badac???
nic_ram2
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Styczeń 04, 2010, 07:50:16 »

testy wody musisz robić co kilka dni.    A co do neonków to one wcale nie są takie mini jak ci się wydaje;]  Popatrz sobie na razbory plamiste lub borneańskie.  Też mam akwa 112 litrów a w nim 20 neonków  czerwonych i jest dobrze. 
Czasem wkurza mnie to że nie pływają w stadzie;/  Ale i tak są piękne;]
Filtr kubełkowy jest bardziej wydajny i zajmuje mniej miejsca w akwarium. (umieszcza się go pod lub obok akwarium)

Mam nadzieję że pomogłem;]
N
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 04, 2010, 22:33:11 »

obok?liczylam ze akwa zajmie cala szfke ktora bedzie idealnie takich samych wymiarow jak akwarium,pod jak juz
rybabul
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 05, 2010, 18:04:14 »

Jak chcesz dużą (e) rybke (i) to możesz kupić welonka
Krab
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 05, 2010, 19:09:02 »

A daj fotki akwarium Cheesy Dodaj sobie jeszcze tam krewetki, pozdro.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #9 : Styczeń 05, 2010, 19:33:10 »

Jak chcesz dużą (e) rybke (i) to możesz kupić welonka

Jak chce roślinne akwarium to napewno welon nie jest właściwym wyborem.
Co do roślin nie ten dział.
Poczytaj sobie w dziale o roślinach już tam sporo wypisane o uprawie, nawożeniu i świetle, zanim założysz akwarium.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
N
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2010, 18:09:52 »

zaraz wysle fotki,narazie jestem na etapie szukania ofert na allegro denerwuja mnie te nie potrzebne gratisy np filtr wew i sztuczne rosliny;/
mysle jaka szafka zeby mi do pokoju pasowala  jestem dziewczyna wiec patrze na taki szczegol jak kolor szafki Good !

zaraz wysle fotki,narazie jestem na etapie szukania ofert na allegro denerwuja mnie te nie potrzebne gratisy np filtr wew i sztuczne rosliny;/
mysle jaka szafka zeby mi do pokoju pasowala  jestem dziewczyna wiec patrze na taki szczegol jak kolor szafki Good !
p.s siostra mnie strzaszy ze jak kupie krewetki to je wylowi i zje!!!! pomocy
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 21:16:43 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
Krab
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Styczeń 07, 2010, 20:08:51 »

LOL, nie wiez w te bzdure,  Grin Grin Grin Grin Tak samo było z moim rakiem, a jednak nic sie nie stało.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: