Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « [220l] Początki przygody akwarystycznej by Dalien
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: [220l] Początki przygody akwarystycznej by Dalien  (Przeczytany 4164 razy)
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 03, 2010, 14:26:18 »

Dodaj jakieś tło do akwarium, np. zwykły czarny brystol i całość będzie dużo lepiej wyglądała. Poza tym to samo co napisali inni: zdecydowanie za mało roślin. Dla labiryntowców powinny być na powierzchni jakieś rośliny pływające. A czy będziesz dodawała jeszcze jakieś rybki. Jak chcesz zrobić obsadę azjatycką, to możesz dać np. ławicę jakiś razbor.
A jakie masz parametry wody ?

Dalien
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Styczeń 03, 2010, 14:52:15 »

Planujesz zostać przy tych 50ciu W?

W tej chwili jest 96W - 4x24W!
Parametry wody zmierzę dopiero za jakiś czas...

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Styczeń 03, 2010, 14:54:35 »

Planujesz zostać przy tych 50ciu W?

W tej chwili jest 96W - 4x24W!

rzeczywiście Smiley ..ślepa jestem i nie doczytałam do końca  Embarrassed

Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Styczeń 04, 2010, 13:24:59 »

Mi osobiście bardzo się podoba.. zwłaszcza wymiary akwa jeśli chodzi o długość Wink Będzie można z tego zrobić cudowne akwarium... pewnie na razie pusto bo wydać kasy aby zalesić takie duże akwa to pewnie majątek kosztuje;) ale na pewno będę śledzić Twoje postępy Grin Good !

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #19 : Styczeń 04, 2010, 13:48:39 »

No a takie długie akwarium pasowało by mi, szczególnie że ja dużo ryb nie trzymam, a lubie bardzo skorupiaki takie jak kraby, raki i krewetki Grin
Oczywiśćie że akwarium jest ładne, i napewno kasa jest potrzebna, jak Thedevil napisał. Wygraj w lotto, i zrób sobie akwarium jak kawałek rafy koralowej Cheesy Pozdrawiam Wink

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Dalien
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Styczeń 04, 2010, 14:04:30 »

Dzięki za pozytywne opinie Wink No niestety, kasa kasa i jeszcze raz kasa. Na szczęście minimalizuje sobie koszty majsterkowaniem i przede wszystkim szukaniem. Objechałem cały poznań kilka razy aż znalazłem w końcu dobry i bardzo tani sklep. Sadzonka 6,50 przy cenach w poznaniu 10~15 zł to naprawdę mało, wiec opłaca się podjechać kilka kilometrów dalej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 16:35:51 wysłane przez Dalien » Zapisane

Dalien
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Styczeń 11, 2010, 16:37:22 »

Pojawiło się kilka zmian.

Pojawiły się też pierwsze glony Wink Jeszcze nie wiem jak się uporam z tym problemem.

Czy mógłby mi ktoś podsunąć pomysł jakie rośliny dać na środek?

wojtek3994
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Styczeń 13, 2010, 14:33:40 »

Trochę masz w nim pusto... Undecided
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: