Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki filtr kubełkowy  (Przeczytany 2348 razy)
lachoszczak
Nowy
*

« : Styczeń 18, 2010, 19:21:41 »

Witam
Jaki filtr kubełkowy polecacie do akwarium 143 litry zastanawiałem się nad fluwal 205, do tej pory używałem kaskady.
w jakiej kolejności i jakie wkłady polecacie do tego filtra

Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2010, 21:25:44 »

Ponoć filtry Aqua Nova są dobre,ludzie sobie je chwalą.Tańszy wariant to np. Aqua-Szut Aqua System 2,też jest podobno,ok.Nie wiem jak jest z kubełkami bo ja używam wewnętrznych,sugeruję się opiniami.
1981
Zainteresowany
**

Akwarystyka jest Moja odskocznia od rzeczywistosci

« Odpowiedz #2 : Styczeń 19, 2010, 00:54:38 »

tylko i wylacznie fluval !!!!
Jestem z usa i tu fluval na pierwszym miejscu !!!!

W Polsce mniej uzywany ze wzgledu na cene !!!!

Poczytaj opinie innych ale wiekszosc bedzie za fluvalem !!!

lachoszczak
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 19, 2010, 06:46:47 »

tez jestem z USA a pytam o fluval żeby poznać opinie o nim pytanie czy 205 nie będzie za mała do 143 litrów i jakie wkłady polecacie

badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #4 : Styczeń 19, 2010, 10:35:49 »

Ponoć filtry Aqua Nova są dobre,ludzie sobie je chwalą.Tańszy wariant to np. Aqua-Szut Aqua System 2,też jest podobno,ok.Nie wiem jak jest z kubełkami bo ja używam wewnętrznych,sugeruję się opiniami.
To tak jak porównać Matiza do Mercedesa A klasy Wink
Poza tym kolega 1981 powyżej ma racje. Fluval 205 będzie idealnym filtrem. Zresztą wystarczy zobaczyć na Allegro, gdzie sa wystawiane filtry używane. Który tam filterek może się poszczycić wiekiem ok. 4 lat, bezawaryjna pracą i jeszcze cena ok. 170-200 zł za używany?
Wiem, bo sprawdziłem sam na sobie używając pod koniec bytności mojego akwarium fluvala 204 (4 letni !!! - starszy model od Fluvala 205) i co??? I JBL e900 nie dorastał mu do pięt w wydajności i natęzeniu hałasu. Tak jest moje Panie i Panowie - tylko Fluval.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 10:44:39 wysłane przez badrass » Zapisane

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
lachoszczak
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 19, 2010, 20:25:58 »

mam jeszcze pytanie co do filtra po podłączeniu nowego filtra stary filtr z nowym filtrem maja chodzisz razem jakiś czas czy wystarczy ze przełożę gąbkę z końcówki zasysającej do nowego chodzi mi tu o bakterie żyjące w starym filtrze czy jest inny sposób

badrass
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2010, 20:37:03 »

mam jeszcze pytanie co do filtra po podłączeniu nowego filtra stary filtr z nowym filtrem maja chodzisz razem jakiś czas czy wystarczy ze przełożę gąbkę z końcówki zasysającej do nowego chodzi mi tu o bakterie żyjące w starym filtrze czy jest inny sposób
Niech pochodza razem tak z tydzień-dwa

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
1981
Zainteresowany
**

Akwarystyka jest Moja odskocznia od rzeczywistosci

« Odpowiedz #7 : Styczeń 20, 2010, 01:50:06 »

wklady przychodza ci odrazu z filtrem tylko sa malej ilosci wiec lepiej sobie dokupic tak na przyszlosc !!!

Jak masz Dwa niech chodza Dwa chociaz jak nie chcesz duzego nurtu wody to polecam podmienic ceramike do nowego filtra !!!

Nieraz w sklepach ( nie wiem skad jestes ja z nj ) mozna spotkac ceramike w wodzie co ma juz w sobie bakterie wiec polecam taka ceramike ( oczywiscie sprawdzonym sklepie ) !!!!!

Ja mam fluval 405 juz 9 lat i zero awari !!!! 

badrass
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 20, 2010, 08:41:18 »

Ja mam fluval 405 juz 9 lat i zero awari !!!! 

To chyba mówi wszystko na temat marki w tym temacie chyba rozwiązano problem.

lachoszczak
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 20, 2010, 18:31:46 »

Juz wszystko wiem teraz tylko idź i kupić. Dzięki wszystkim za odpowiedzi

Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Styczeń 20, 2010, 18:42:22 »

Najlepiej na allegro bo jest najtaniej  Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: