Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kupiłem(2)  (Przeczytany 2664 razy)
dawidw003
Zainteresowany
**

Aktualnie mam Akwa 30 i 60L

« Odpowiedz #15 : Luty 03, 2010, 13:49:47 »

Mnie gośc nie robi w konia bo chodze do niego juz tyle lat ze nie pamietam nawet ile... ile dajecie czasu tym moim roslinka po ilu zgnija?
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Luty 03, 2010, 14:53:32 »

ile dajecie czasu tym moim roslinka po ilu zgnija?
Nie wiem po ilu zgniją. Może miesiąc, dwa. Ale jedno jest pewne - na wodę będzie to miało duży wpływ.

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #17 : Luty 03, 2010, 16:37:21 »

Z roślinami jest tak, że czasami się długo się trzymają, jeśli mają dość związków, np. wtedy wytrzymują dużo wyższe temperatury, niż zazwyczaj.
Ja obstawiam krócej niż miesiąc, dwa-trzy tygodnie. Może wygram zakład?!  Cheesy

Ps. Znajomy biolog twierdzi, że to zależy dużo od wielu warunków środowiskowych, między innymi "(...)odpowiednie natlenienie czy
ilość wodorowęglanów, które zmieniają się pod wpływem temperatury(...)" wtedy chwilowo wytrzymują.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 16:45:46 wysłane przez Muchomorek » Zapisane
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Luty 03, 2010, 16:41:20 »

Mnie gośc nie robi w konia bo chodze do niego juz tyle lat ze nie pamietam nawet ile... ile dajecie czasu tym moim roslinka po ilu zgnija?

Przykro mi, ale prawda w oczy kole. Mnie ten gość nie interesuje, tylko rośliny bo o tym tutaj mowa, nie są to akwariowe i tak. Padną ci pod wodą, zepsują (a może i zatrują) wodę, podnosi się No3 i tyle z tego będziesz miał. Posadź je do doniczki, będziesz miał więcej uciechy Cheesy

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Luty 04, 2010, 10:36:07 »

Wątpię czy przeżyją po posadzeniu do doniczki. Może jakiś znajomy z paludarium przygarnie?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: