Solami można uzupełnić Azot, Potas, Fosfor, Magnez. Brakuje jeszcze mikroelementów takich jak miedź, żelazo, bor, mangan, węgiel, molibden i cynk. Ale to też można kupić jako "półprodukty".
Aha. A czy można razem z solami uzupełniać niedobory mikro jakimś gotowym nawozem, np. PG Classic? Bo zdaje się, że tam są właśnie te mikroelementy, chyba że sie myle?
rozumie ze piszesz o Easy Carbo w plynie ? wiec jest to (jak pisali wczesniej) CO2 w plynie , poprostu silnie skoncentrowana odzywka weglowa wspomagajaca wchlanianie mikro i makro elemenow ktore podajesz w postaci odzywki , dodatkowo niejako zabezpiecza przed glonami , dozowanie to 1ml/50l wody , a przy ataku glonow maxymalna dawka to 2ml/50l wody , dozuje sie raz na 24h , sam stosuje i jestem zadowolony choc niemam roslin szybko rosnacych , polecam to dobry srodek
Tak, chodzi mi o Easy-Carbo w płynie. Właśnie dużo dobrym rzeczy czytałam w necie o nim. I chyba się na niego zdecyduję...
A czy napowietrzanie też wytrąca węgiel z Easy-Carbo?
Ktoś inny odpowie?
1. Czy napowietrzanie też wytrąca węgiel z Easy-Carbo?
2. Czy przy nawożeniu solami (KNO3,K2SO4,KH2PO4,MgSO4) i Easy-Carbo moża razem stosować PG Classic? Bo on ma chba wszystkie mikro. Czy można uznać to za pełne nawożenie?