Obsada:
4 Kiryski
2 Pretniki Karlowate
3 Betta
7 Neonkow
2 Glonojady (jakies mieszance chyba ewentualnie sa to zbrojniki niebieskie)
Roslin:
Anubias congensis x1
Egeria densa x1
jakas nieznana nazwa dla mnie x1 dowiem sie za pare dni
roslina ktora u mnie nazywa sie Coco x4 to te duze liscie na pirwszym planie - jesli ktos by mogl
czekam tez na paczke z zestawem roslinek Smile
Cryptocoryne walkeri x1
Anubias gigantea x1
Lysimachia nummularia x1
Cryptocoryne lutea x1
Cryptocoryne pontederifolia x
Hardware
Filtr : Hagen Aqua Clear 50 Gabkix2 + ceramika (wklad weglowy zastapilem dodatkowa gabka - experci z forum tak poradzili:))
Oswietlenie Aqueon 15w x1
Grzaleczka oczywiscie
tepmeratura 25.7 C - 26.3 C
Tlo niebieskie
Parametry : pH 7.2
Woda miekka (20)
Reszta parametrow stabilna i w normie
Drzewo: Malaysian Wood
trzy kamienie znalezione na plazy (bo mieszkam na plazy:))... przygotowane, sprawdzone kolor taki czerwonawy jak widac Smile "skala" wulkaniczna kolor czerwonawy tez bedzie out jak sie troche akwarium rozrosnie jest bo w spadku dostalem Smile
barazie zaczynam wszystko od podstaw, wszystkie rosliny bardzo male, narazie nie ma co planowac pierwszego, drugiego, trzeciego planu... narazie chce to zasiedlic jakos i zobaczymy co z tego wyjdzie, niech sie troche rozrosnie i bedziemy rzezbic....
Tak tak wiem Pretnik + Bojownik nie za bardzo... glonojady tez nie pasuja... ale rybki dostalem w spadku wyboru nie mialem... neonki do liczby 12 dobija prawdopodobnie w poniedzialek....
Tak mysle jeszcze dodac jakies rybki jakis kolorow troche... myslelem ze skalary dwa ale tak nie za bardzo pasuja i akwarium troche przymale na skalary... no nie wiem nie wiem... podpowiedzi i rady bardzo mile widziane
Zaznaczam nie ide w strone zadnych biotopow, ale tez nie chce laczyc skrajnosci.... akwarium ma byc mile dla oka i dawalo radosc jego mieszkancom....
Zdjecia:
http://www.flickr.com/photos/chrisparypa/sets/72157623241873771/