Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Synodontis  (Przeczytany 1063 razy)
sorajka
Nowy
*

« : Luty 09, 2010, 15:42:50 »

Parę lat temu (jakieś 3-4) sprzedawca w sklepie wcisnął mi 3 synodontisy, nie bardzo potrafię powiedzieć jaki dokładnie gatunek szukając na stronie http://filaman.ifm-geomar.de/identification/specieslist.cfm?famcode=144&areacode , wydaje mi sie że Synodontis punctifer, albo coś bardzo podobnego. W każdym razie, rybki kupiłam jak miałam jeszcze akwarium ok 60l, teraz mam ok 120l, ryby podrosły, największa ma jakieś 13-14cm, dwie pozostałe, jakieś 10cm. Wiem że akwarium dla nich za małe, jednak nie widać, żeby działa im się krzywda, rosną, jedzą, są żywe(aż za bardzo). Teraz moje pytanie, oddać je czy zostawić, jeśli oddać to jak znaleźć im dobry dom? Nie chce żeby trafiły gdzieś gdzie będzie im gorzej niż u mnie. Zostawić? jesli tak to jakie ryby razem z nimi? Obecnie mam 1 zbrojnika niebieskiego, 4 platynki i 2molinezje. Bardzo dziękuję za rady i wskazówki Smiley
Edit.
To jest synodontis polli a nie tak jak wczesniej pisałam punctifer. Wie ktoś coś więcej o tym gatunku? Tzn zachowanie, poza tym że rybka nocna. Udało mi się znaleźć tylko tyle, że dorasta do 14,8cm, preferuje wodę o temp 22-26C.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 09:18:25 wysłane przez sorajka » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: