Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: KOKOS  (Przeczytany 30452 razy)
Doktorek
Zainteresowany
**
Wiadomości: 108


« Odpowiedz #45 : Styczeń 18, 2009, 21:06:04 »

A włoski świetnie schodzą przy potraktowaniu ich papierem ściernym.
Zapisane
1988ona
Zainteresowany
**
Wiadomości: 109


« Odpowiedz #46 : Kwiecień 26, 2009, 15:29:40 »

Szybki sposób na kokosa:
1-korkociągiem zrób 3 dziurki
2-wylej mleczko do szklanki i wypij Smiley
3-nagrzej piekarnik do 100stopni i piecz kokosa przez 5-10min
4-wyciągnij, uderz mocno młotkiem- tam gdzie są te trzy dziurki (kokos powinien się rozpaść na 2 połówki i odpaść powinna ta część z 3 dziurkami)
5-Zlej połówki z obu stron wrzątkiem
Voila! Smiley

Zapisane
JONASZ
Stały użytkownik
***
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 228



« Odpowiedz #47 : Kwiecień 26, 2009, 21:03:49 »

ile może kosztować taki kokos ale chodzi mi o takiego co cze ba zrobić a nie z sklepu akwarystycznego czy zoologicznego i czy mają go w biedronce bo mam naj bliżej do niej a nie chce mi się daleko zasuwać i na co patrzeć przy zakupie takiego kokosa Proszę o szubka odpowiedz
Zapisane

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
Muchomorek
Super aktywny
*****
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2698


...a cыновья уходят в бой!


« Odpowiedz #48 : Kwiecień 26, 2009, 21:05:41 »

Musi chlupać w środku, to jest w porządku.
Zapisane
JONASZ
Stały użytkownik
***
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 228



« Odpowiedz #49 : Kwiecień 26, 2009, 21:09:59 »

a ile on ok kosztuję
Zapisane

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
Muchomorek
Super aktywny
*****
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2698


...a cыновья уходят в бой!


« Odpowiedz #50 : Kwiecień 26, 2009, 21:14:28 »

Koło 2 złotych, może ciut więcej.
Zapisane
1988ona
Zainteresowany
**
Wiadomości: 109


« Odpowiedz #51 : Kwiecień 26, 2009, 21:20:15 »

2-4 złote. Są w Biedronce Smiley
Zapisane
JONASZ
Stały użytkownik
***
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 228



« Odpowiedz #52 : Kwiecień 26, 2009, 21:21:40 »

Dzięki a w Biedronce są dobre czy nie ?
Zapisane

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
1988ona
Zainteresowany
**
Wiadomości: 109


« Odpowiedz #53 : Kwiecień 26, 2009, 21:25:30 »

Jak wyżej. Jeśli gdy nim potrząśniesz będzie chlupać w środku to jest dobry i świeży.

Myślę, że będą w Biedronce:)
Zapisane
JONASZ
Stały użytkownik
***
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 228



« Odpowiedz #54 : Kwiecień 26, 2009, 21:27:49 »

Ok dzięki
Zapisane

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
Muchomorek
Super aktywny
*****
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2698


...a cыновья уходят в бой!


« Odpowiedz #55 : Kwiecień 26, 2009, 21:27:55 »

Pewno jest jeden dostawca w kraju, albo tylko kilku, więc towar jest ten sam wszędzie.
Kokosy muszą chlupać, bo z czasem coś się dzieje z mleczkiem i orzech gnije w środku, wtedy nie chlupie. To problem, bo jest więcej roboty przy przygotowaniu orzecha do akwarium. Kokos też nie może długo leżeć w domu, bo się zepsuje.
Zapisane
JONASZ
Stały użytkownik
***
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 228



« Odpowiedz #56 : Kwiecień 26, 2009, 21:30:24 »

Ok jutro idę kupić i robię obrazu ale najpierw szkoła ;(
Zapisane

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
Martin
Stały użytkownik
***
Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 277


« Odpowiedz #57 : Kwiecień 26, 2009, 21:42:01 »

1988ona, sposób jaki podałaś nie jest do końca ok... a co z miąszczem kokosa? Prażenie nie wiele da    -   trzeba się go jakoś pozbyć.
Ja robie tak:
1. otwieram szybkim rąbnięciem tasakiem - na pół sie rozpada
2. wylewam sok - a nie mleko, sok z kokosa jest mdły i nawet nie przypomina mleka (mleczko jest tylko w tych jeszcze zielonych kokosach, co świerzo spadły z drzewa)
3. wyskrobuje porządnie miąszcz.
4. myje we wrzątku szczotą

5. wsadzam do akwarium.
Zapisane

1988ona
Zainteresowany
**
Wiadomości: 109


« Odpowiedz #58 : Kwiecień 26, 2009, 21:45:23 »

Ah zapomniałam napisać o miąższu Tongue

1-korkociągiem zrób 3 dziurki
2-wylej mleczko do szklanki i wypij
3-nagrzej piekarnik do 100stopni i piecz kokosa przez 5-10min
4-wyciągnij, uderz mocno młotkiem- tam gdzie są te trzy dziurki (kokos powinien się rozpaść na 2 połówki i odpaść powinna ta część z 3 dziurkami)
5-kilka razy ponaciskaj skorupkę- miąższ powinien równiutko odskoczyć od skórki
5-Zlej połówki z obu stron wrzątkiem
Zapisane
Aila
:)
Zainteresowany
**
Płeć: Kobieta
Wiadomości: 126


:))


« Odpowiedz #59 : Kwiecień 26, 2009, 22:18:44 »

Nie wiem po co tyle problemow jak kokos niewyprawiony kosztuje 2,3,4 zlote w zaleznosci od wielkosci
A wyprawiony w akwarystycznym tyle samo  Grin
Zapisane

USMIECHNIJ SIE !!! ludzie nie sa az tacy zli
Moje akwaria : http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23687.0
Zapraszam
Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
 
Skocz do: