Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « czy moja obsada jest dobra dla krewetki?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy moja obsada jest dobra dla krewetki?  (Przeczytany 1389 razy)
PacYn
Nowy
*

« : Luty 13, 2010, 13:24:51 »

Posiadam akwarium kolo 50 l zarośnięte młodymi roślinkami <rogatek,moczarka,trawa> kilka kamieni pełniących rolę kryjówek i rybki- neon inessa 10 szt,brzanka wysmukla narazie 4 szt 6 samcow gupika i 2 samiczki,i jeszcze 2 brzanki wyglądają jak sumatrzańskie<takie same pasy> tylko ze bardziej blade...Mam pytanie czy do takiej obsady nadawały by się młode krewetki babaulti?  Prosze o odpowiedz doswiadczonego akwarysty Wink
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 14:08:20 wysłane przez PacYn » Zapisane
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2010, 17:32:23 »

http://akwaria.pl/krewetki/caridina_babaulti.html
http://www.bojownik.pl/Caridina-cf-babaulti-t2636.html
Mlode beda zjedzone przez ryby ( np. neonki ).

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
PacYn
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2010, 21:45:30 »

tak właśnie kupiłem bojownika,i 2 młode krewetki babaulti mają z 1 cm dlugości i nie zauważyłem żeby rybki były nimi specjalnie zainteresowane  Grin co innego z mniejszymi krewetkami dł 2 mm,zauważyłem że podgryzają je brzanki wysmukłe  ale inne rybki dają se spokoj..część pewnie z nich zostanie zjedzona ale część przeżyje oby Smiley
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2010, 13:22:00 »

krewetki najprawdopodobniej beda pochliwe bardzo przy takiej obsadzie.
Brzanki z reguly lubia podgryziac przerozne rzeczy, pletwy innym rybom, krewetki i inne drobne badz kolorowe rzeczy wiec proponowalbym zrezygnowac albo z krewetek albo z brzanek
takie jest moje zdanie ;p

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
kysy2
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 14, 2010, 14:37:58 »

tylko i wyłącznie jeśli akwa będzie mocno zarośnięte drobnolistnymi roślinami aby mogły się schować,w przeciwnym razie zostaną całkowicie wyeliminowane.Są niestety w tym przypadku na samym końcu łańcucha pokarmowego w Twoim akwarium.U mnie neony czerwone z łatwością sobie poradziły z krewetkami.
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #5 : Luty 14, 2010, 16:11:02 »

kysy , to nic nie da muszą chyba wyjść po pokarm,jeśli będzie dobrze zarośnięte akwa z dorosłymi krewetkami to co innego.

-112l - Ogólne.
-20l - Przyszłe Krewetkarium.

Pozdrawiam
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Luty 14, 2010, 22:23:59 »

kysy , to nic nie da muszą chyba wyjść po pokarm,jeśli będzie dobrze zarośnięte akwa z dorosłymi krewetkami to co innego.
po pokarm mogą wychodzić, ale w nocy jak ryby śpią. Tylko w tedy nie bedzie ich widać w akwarium
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: