Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: stasienko377 25l  (Przeczytany 5980 razy)
stasienko377
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Luty 22, 2010, 07:59:17 »

Krewetki dostałem red chery 2 samiczki i samczyka.A co do ślimaków to było je tak bardzo widać ponieważ robiłem zdjęcie zaraz po pracy nad akwarium,ale na zwykle nie jest tak źle,ale nad tą helenką pomyślę.
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Luty 22, 2010, 08:14:54 »

Wpuść ze 3-4 helenki i zobaczymy.Ja bardzo nie lubię ślimaków,helenkę mam i radzi sobie dobrze chpciż nie ma ślimaków to nie wiem co ona je,zawsze się nad tym zastanawiałem  Roll Eyes Wink
stasienko377
Nowy
*

« Odpowiedz #32 : Luty 26, 2010, 13:17:40 »

Dzisiaj zrobiłem remanent,znaczy zrobiliśmy z żoną.Wywaliłem wszystko ze zbiornika wymyłem ,wyczyściłem.Syfu i muszli zatoczków,było od litra w górę, końcu robiłem to po dwóch latach, miało prawo tak być. Z przodu po środku widać białe kamienie, a dookoła tam gdzie rosną większe roślinki jest żwirek rzeczny.Dokupiłem dwa ślimaki helenki,do walki z zatoczkami. Zamówiłem na allegro filtr kaskadowy,do wtorku przyjdzie,myślę że on sporo polepszy.A i jedna krewetka nosi jajeczka,ciekawe czy przeżyją,boję się że zjedzą je gupiki.
Gupiki
Moje akwarium
wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Luty 26, 2010, 16:54:36 »

Jeśli masz taką możliwość, to wyjmij te białe kamienie i dosyp tam żwirku rzecznego, te białe mogą zatwardzać wodę, a Malawi to tu raczej nie robisz, Ważne jest że stosujesz się do naszych rad Wink
I przerzedź trochę tą valisnerię(nurzańca). trzeba przyznać że pięknie się rozrosła  Smiley
Morlinek
Bywalec

« Odpowiedz #34 : Luty 26, 2010, 16:54:52 »

Od razu lepiej,nie masz grzałki ?  Roll Eyes Jamki to filtr ? i musiałbyś go bardziej do bocznej ściany przysunąć,
stasienko377
Nowy
*

« Odpowiedz #35 : Luty 26, 2010, 17:32:57 »

Filtr zewnętrzny kaskadowy 20-60l jakiś 300 L/H +skimmer kupiłem,nie będzie on tak bąblował jak ten co widać,no i nie będzie on widoczny..Grzałki nie używam bo mieszkam w bloku i tu jest zawsze ciepło ,a poza tym oświetlam zbiornik zwykłą żarówką i ona działa jako grzałka,temperatura około 23-25 stopni.
Piasku nie mogę dać ponieważ czegoś musi się trzymać mech,a jest to za mały zbiornik żeby robić plażę, pod koniec roku może zostawię tylko mchy i wtedy planuję coś takiego.
I przerzedź trochę tą valisnerię(nurzańca). trzeba przyznać że pięknie się rozrosła  Smiley

Przerzedzony jest już maksymalnie,odsyłam do pierwszych zdjęć można porównać.
kryjówka krewetek i helenki
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 12:56:29 wysłane przez stasienko377 » Zapisane
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Luty 26, 2010, 21:20:50 »

Z tyłu jest ściana niebieska? czy tło? bo jakiś ten kolor jasny nie lepiej było by dać czarne tło było by bardziej naturane i podkreśliło by zieleń roślin.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
loozaak
Nowy
*

« Odpowiedz #37 : Luty 26, 2010, 22:41:14 »

jak bylo zapuszcone mialo swoj urok i klase Cheesy
stasienko377
Nowy
*

« Odpowiedz #38 : Luty 27, 2010, 06:39:35 »

To niebieski bristol,mnie on się najbardziej podoba ,podkreśla nie tylko rośliny,ale i gupiki ładnie się prezentują na jego tle.
jak bylo zapuszcone mialo swoj urok i klase Cheesy
Jaja se robisz  Grin
stasienko377
Nowy
*

« Odpowiedz #39 : Kwiecień 07, 2010, 07:42:28 »

Witam wszystkich po świętach i przedstawiam wynik moich prac nad baniaczkiem.Mam teraz cztery samce gupika,około 15 krewetek red chery,trzy ślimaki helenki które mają tępić zatoczki i świderki.Dokupiłem jeszcze bakopę drobnolistną którą zasadzę cały tył.Jest też sporo glonów na szybach i nie wiem czy mam kupić jakiś pokarm dla krewetek czy te glony im wystarczą? No i zmieniłem podłoże na żwirek kwarcowy nie wpływający na wodę.
moje pierwsze krewetkarium
Qter
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 07, 2010, 14:49:59 »

coraz ładniejsze to twoje akwa

brawo - tak trzymaj

PZDR

Qter

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Kwiecień 07, 2010, 18:14:52 »

Teraz to naprawdę fajnie wygląda jak by urosło masz teraz dobre proporcje roślin do litrażu i dlatego efekt jest taki jak by miało z 60l a nie 25l

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #42 : Kwiecień 07, 2010, 18:31:12 »

O widzę poprawę   Good ! Gratuluje.

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
stasienko377
Nowy
*

« Odpowiedz #43 : Czerwiec 25, 2010, 08:22:42 »

Aktualizacja w pierwszym poście
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: