Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 75l Cos dodac cos odlowic ??  (Przeczytany 1476 razy)
chrisparypa
Nowy
*

« : Luty 15, 2010, 05:06:02 »

75l

Neonki 12
Kiryski 4
Otosy 4
Bojowniki 3
Pretnik karlowaty 1

Chcialbym moze cos dodac... ewentualnie cos zredukowac.... na dodanie to chyba duzo miejsca nie ma.... ale moze jakies kolorowe propozcyje ??
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #1 : Luty 15, 2010, 12:33:03 »

Kiryski stadne  6 minimum.
Do otosków sie nie odzywam bo ostatnio zrobilem blad i...
Bojowniki, samce czy samica?
Ramizery to ladne rybki, parka i masz kolorowa ryba. Pretnik?

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2010, 13:05:15 »

Bojowniki, samce czy samica?
raczej harem albo 3 samice bo na logike nie napisalby o 3 bojownikach samcach bo nie zdazylby wcisnac pewnie ENTER a one by sie pozabijaly...

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 15, 2010, 14:01:48 »

Bojowniki by się nie pozabijały, zginołby tylko ten słabszy. Ja na twoim miejscu wyobraziłbym sobie jakie gatunki mi się najbardziej podobają,  Prętniki karłowate są ładne i stadne.  A jak bojowniki to można 1 samca i kilka samic podczas tarła i tak wybierze jedną a reszta będzie ganiana i to agresywnie . Prętniki  i bojowniki lubią słaby ruch wody prawie znikomy, Przy silnym napowietrzaniu zbudowanie gniazda pianowego jest niemożliwe. Potrzeba dużo roślin pływających by samiec prętnika mógł upleść gniazdo ( może też być mech) kiryski lubią żyć w gromadzie uwielbiają się ganiać a szczególnie samce za samicami dodaj jeszcze ze trzy( ale najpierw rozróżnij płeć) .Neonki? Trudno rozmnożyć . Nie wiem czy sie nadają . Zobaczymy co inni napiszą.

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Martinez75
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 15, 2010, 14:33:13 »

Kiryski i otoski to ryby stadne minimum 6-8 szt, kiryski najlepiej pigmejki w ostateczności pandy, trochę za mały litraż na 2 haremy, zdecyduj się albo bojowniki albo prętniki (1 samiec + 2 samice).
wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 15, 2010, 14:44:32 »

Ramizery to ladne rybki, parka i masz kolorowa ryba. Pretnik?
mając bojowniki, 12 neonów i rozbudowaną ekipę sprzątającą, raczej ramirez nie powinno się polecić. Myśl.

ja bym był za oddaniem prętnika, bo jest tylko 1,
A teraz ja zapytam... Czy bojownik nie walczy z prętnikiem??
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #6 : Luty 15, 2010, 15:27:44 »

Niby ramizera to spokojna rybka, a dzieki niej bedzie jakis brud, bo to spora rybka Smiley Az jednak z bojownikiem to bedzie maly problem..

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
chrisparypa
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2010, 18:17:54 »

pretnik i Bojownik to nie za dobre polaczenie wiem... narazie nie mam problemow... mialem na poczatku dwa pretniki ale jeden byl zastraszony przez drugiego... i ten zastraszony padl po tygodniu ganiania i udreki.... a ten ktory przezyl ma sie dobrze i z bojownikiem zaczepek nie szuka....

Pielegniczka ramireza jest ciekawa propozycja.... macie jeszcze jakies propozycje co do kolorowych ryb ?? nie chce tworzyc biotopow ani nic takiego... mam czyste, zarosniete akwarium z korzeniami.... chcialbym dodac jedna parke jakis ciekawych kolorowych stworzen....
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 18:26:13 wysłane przez chrisparypa » Zapisane
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 15, 2010, 19:19:06 »

Dwa samce w zbiorniku to moim zdaniem błąd, silniejszy zdominuje całkowicie słabszego. Jeżeli w zbiorniku jest kilka samców wtedy agresja sie rozładuje lecz hierarchia zostanie. Samic oczywiście musi być więcej bo samiec ściga też płeć słabszą, Bojownik nie będzie szukał sobie nic u prętnika, myślę że w czasie tarła nie miał by szans. Miałem dwa samce bojownika w jednym zbiorniku no ale z jednego zrobiła się odmiana strzępiastego. Widzę że kolego będzie prubował coś z ramireza, Delikatna rybcia jak również kakadu. Osobiście polecam barwniaki szmaragdowe lub czerwonobrzuche .

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
chrisparypa
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Luty 15, 2010, 20:00:57 »

brzmi niezle.... przemysle zobaczymy Smiley niedlugo zrobie zdjecia i update tematu w prezentajci zbiornikow....
Squ3sh
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Luty 16, 2010, 11:03:22 »

Ja polecam proporczykowca z kap lopez. Sliczna rybka i kolorowa. U mnie w akwa jednak troche agresywna, potrafi nawet mieczyka pogonic.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: