Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Po co rozmnażać rybki???  (Przeczytany 5855 razy)
robocik411pc
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 07, 2010, 06:11:44 »

oddaj do sklepu  zoologicznego  i troszke  sobie zostaw  tych ryb bo wtedy nie bedziesz musiał  wydawać  pieniedzy na nastęńę
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 07, 2010, 14:18:44 »

oddaj do sklepu  zoologicznego  i troszke  sobie zostaw  tych ryb bo wtedy nie bedziesz musiał  wydawać  pieniedzy na nastęńę
Genialne!
Byłeś kiedyś w sklepie z prośbą o przyjęcie ryb?
Czytaj wątek, autor wyraźnie pisał, że w sklepie ryb nie chcą.

Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 07, 2010, 15:30:46 »

chyba że macie jakiegoś znajomego sprzedawce to mógłby wziąć i sprzedać na przykład na giełdzie

Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 20, 2010, 22:31:33 »

Autor wątku naprawdę dobrze napisał. Masę ludzi stara sie utrzymać narybek żyworódek, kupują zbrojniki żeby się mnożyły i doprowadzaja do tarła kiryski.
Fajnie patrzeć, ale....
Kiryski pstre pozostawiam własnemu rytmowi/. Ich ikra, a potem wylęgnięte maluchy z tego co zostało służą jako urozmaicenie diety. Żyworódek nie znoszę, bo zawsze coś by się uchowało w moim gąszczu.  Zbrojników nie mam, bo masakra z mnozeniem się....
Jedyne co mnożę  i będę nadal to Apistogramma baenschi, panduro i kiedys jak będę miała eremnopyge. To są rzadkie rybki i warto to robić, bo chętni na nie są.  Na dodatek mnożąc te niedostepne w sklepach ryby zawsze uchronimy kilka sztuk z odłowu Wink Ktoś kiedyś wyliczył, że doprowadzajac do dojrzałosci plciowej 30 szt narybku ratujesz jedną z odłowu Wink No więc ja postanowiłam  przeprowadzic krucjate i oddać to co kupiłam..... Czyli muszę minimum odchować jeszcze 86 młodych  Embarrassed
Tylko że ja na nie mam chętnych już, choć maja po 1 cm Wink  I trochę czasu zajmie zanim podrosną  Grin
Chciałabym też rozmnożyć kiryski pigmjki. Tych tez się nie spotyka w zoologach. A przefajna maluteńka rybka. Super do małych zbiorników Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: