Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « ziemiojad brazylijski & akara pomarańczowopłetwa czy można ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: ziemiojad brazylijski & akara pomarańczowopłetwa czy można ?  (Przeczytany 7712 razy)
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #30 : Marzec 11, 2010, 19:45:22 »

a ile cm ma twoja ryba? ja bym na twoim miejscu wpusił jeszcze jednego czerwieniaka tak do pary by doszło do tarła , zobaczyłbyś jak paratheraps dostaje łomot. Przeżyły by piranie zrobiły by sobie obiadek Smiley mam mogę pożyczyć;) , a prubowałeś managuańską albo oskara. Można też spróbować z greenterrorem albo flowerhornem.  albo chana

Chana łyknie wszytsko co jej się do pyska zmieści a jak nie da rady łyknąć to rozszarpie, ja w takim litrażu nie próbował bym trzymac kilku gatunków tak dużych pielęgnic ograniczyłbym się do jednej dużej pary lub dwóch mniejszych, jeśli już ma być kilka gatunków to ja osobiście sprzedałbym to co tam pływa i dał kilka spokojnych gatunków takich jak skośnopręga, miodowa lub sajica... mimo wszystko to nie jest ogromny litraż szczególnie jeśli mówimy o takich gatunkach jak Vieja/Paratheraps, Oscar, Flowerhorn czy rivulatusie... ale to tylko moje zdanie

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Marzec 11, 2010, 20:41:29 »

a ile ten baniak ma litrów? no i ile ta rybcia mierzy?

tutaj już nic nie dodasz , ten gigatn zabije każdą rybę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 21:16:22 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #32 : Marzec 11, 2010, 20:52:50 »

Więc tak. Jak już znalazłeś, to pewnie wiesz, że ma 480l. Oscary poszły w 1 dzień. Były 2 czerwieniaki i jeden poszedł, więc od razu drugiego wyłowiłem. Niebieskołuska, sajica, flower horn nie dały rady. Może 2 tilapia??

Ps. Sorry, że w tym temacie, ale też jest on związany z łączeniem rybek w końcu Wink
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Marzec 11, 2010, 20:57:25 »

plecostomus sobie da radę:) Twoja ryba nawet uwagi na niego nie zwruci.

Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Marzec 11, 2010, 21:05:43 »

To wiem. Ogólnie strefa denna go nie interesuje. Miałem Plecostomusa, tylko go Clarias załatwił, ale już go już nie mam no i właśnie chcę jakąś rybką "zapchać dziurę" po 28 centymetrowym Clariasie.
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Marzec 11, 2010, 22:11:39 »

nie ma możliwości żebyś dodał jeszcze jedną dużą pielegnice do tego baniaka , jak dodasz to bedzie walka na śmierć i życie. Załuż sobie drugie akwarium, bo jak wpuścisz coś dużego do tego co masz to mogą szybę zbić podczas faitingu.Smiley He he a tak apropo to ładną krowę wychodowałeś , czym ją karmisz? a i tak wpadłem na pomysł żeby dokupić drugą do pary, Tylko trzeba by było ją gdzieś odchować.  To i tak spokojna pielegnica roślinożerna, Z dorosłą managuańską nie miała by szans.
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 22:18:06 wysłane przez aresik » Zapisane

Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Marzec 12, 2010, 13:28:02 »

Dostaje proteiny wątrobowe, mielonkę wieprzową mrożoną, krewetki suszone, na wybarwienie Vitality and Color i czasem coś żywego z akwariów kolegów Cheesy
Grundman
Bywalec

« Odpowiedz #37 : Marzec 12, 2010, 15:32:01 »

aresik słusznie zauważył, że ryby te (Vieja/Paratheraps) potrzebują dodatku pokarmu roślinnego. A nawet inaczej - pokarm roślinny powinien być podstawą. O tym pisze dość dobrze Sieniawski właśnie.

He he a tak apropo to ładną krowę wychodowałeś , czym ją karmisz? a i tak wpadłem na pomysł żeby dokupić drugą do pary,

No nie bardzo byłoby wiadomo co dokupić  Roll Eyes  Cheesy  Cheesy  Cheesy

edit

Proponuje kontynuować wątek o Paratherapsie w odpowiednim do tego temacie, będzie bardziej czytelnie.
Hubikopter
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Marzec 12, 2010, 18:08:10 »

Zgadzam się. http://www.akwarium.net.pl/forum/ameryka/vieja-paratheraps/?topicseen
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: