Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: [112l] Księżniczki - Freex  (Przeczytany 3303 razy)
freex
Zainteresowany
**

« : Marzec 03, 2010, 21:29:55 »

Akwarium: standardowe 112l (80x35x40) z zestawu od AquaEl'a
Sprzęt:
filtr: AquaEL Circulator 650
grzałka: AquaEl 100W
napowietrzacz: AquaEl Oxyboost 150
oświetlenie: 2x18W AquaEl

Fauna:
- 3 x neolamprologus brichardi
- 1 x Neritina Natalensis Zebra
- 1 x Zbrojnik (trafił do mnie z 40 litrowego akwarium)
- Świderki
- Zatoczki (księżniczki z nimi walczą Smiley )

Flora:
jeszcze nie wiem co to za rośliny

Zdjęcia:

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2010, 21:34:18 »

Powiem szczerze, nie podoba mi się to akwarium... pusto, muszle szpecą i układ jak i same kamienie nie są za piękne. Proponowałbym zaopatrzyć  się w łupki.
I ten zbrojnik nie będzie się tam dobrze czuł... niestety

freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2010, 21:37:57 »

juz te wasze durne gadanie mnie meczy gdzie wchodze w temat to poslugujecie sie danymi z jakis ksiazek ktore zawyzacie np. neony minimum 80 litrów
to po rybie widać czy jest jej dobrze czy nie, ten zbrojnik w 40 litrowym akwarium taki urusł co mnie zdziwiło ale chętnie go przyjąłem
wkażdym razie u mnie ma gdzie pływać bo przy tym biotypie nic mu nie przeszkadza

djdzej555
Zainteresowany
**

KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :)

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2010, 21:41:13 »

bo tu się polepsza warunki po to te forum. a nie zaniża optymalne warunki - masz predyspozycje na ...sprzedawce w zoologu

akwa to taki misz masz Smiley

wszystko wymaga czasu i nakładów sił oraz środków

http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/djdzej555-45l-i-32l/
freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2010, 21:44:48 »

widze ze na tym forum to wyrobila się kolejna tradycja
w polsce mamy juz akcje przeciw policji to teraz mamy akcje przeciw sprzedawcą graty dla was Smiley
i nie zaniżam żadnych warunków ..  masz racje mogłem go w 40 litrowym zostawić

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #5 : Marzec 03, 2010, 21:56:34 »

wystawiasz swoje akwa na forum po to aby inni komentowali, no i komentują... jesli nie umiesz przyjąc krytyki, a zaznaczę że podstawnej to skasuj wątek.
Chciałeś usłyszeć że jest cudowne piekne i wspaniałe? niestety nie jest choćby ze względu na tego zbrojnika który wymaganiami wodnymi kontrastuje z biotopem jeziora tanganika...
Nie unoś się jak ci inni grzecznie piszą...

freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Marzec 03, 2010, 22:02:38 »

nie chodzi mi o krytyke tylko o te wasze żałosne teksty typ ta ryba minimum tyle a ta minimum tyle .. ryby nie powinno sie tak selekcjonowac tylko ze wzgledu na dlugosc akwarium np.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #7 : Marzec 03, 2010, 22:04:28 »

nie chodzi mi o krytyke tylko o te wasze żałosne teksty typ ta ryba minimum tyle a ta minimum tyle .. ryby nie powinno sie tak selekcjonowac tylko ze wzgledu na dlugosc akwarium np.

czemu są żałosne?? i kto tu pisze o jakiejkolwiek długości akwarium??

freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Marzec 03, 2010, 22:05:55 »

ty piszesz tylko ze wzgledu na litraz a jakbym mial 300 litrow roslinne akwarium cale zawalone roslinami tak zeby ten zbrojnik nie mial gdzie plywac to by mu lepiej bylo tak?

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #9 : Marzec 03, 2010, 22:10:17 »

Przeczytaj jeszcze raz moje posty i sam zobaczysz że nie ma tam nic o litrażu, zastrzeżenia mam co do parametrów wody w biotopie tanganickim odnośnie południowo amerykańskich zbrojników niebieskich...
A tak BTW to nikt do 300 l roślinniaka zbrojników by nie wrzucał, szkoda niszczyć roślin...

freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Marzec 03, 2010, 22:25:59 »

narazie mam go tydzien i sprawdze jak sie czuje jak nie bedza mu parametry pasowaly to zrobie drugie akwarium Smiley

bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #11 : Marzec 03, 2010, 22:47:07 »

freex chyba pomyliles cos z wystawianiem tego watku... ja akwarium oceniam srednio bo fakt pusto, i ja ogolnie nie lubie pustych baniakow ;]
a i nie czepiaj sie kazdego slowa, wystawiasz akwarium na krytyke i ja dostajesz, nie zawsze jest taka jaka nam sie podoba ale podpowiadaja Tobie ludzie nie zeby zrobic na zlosc tylko zeby czegos sie nauczyc. Robiac w taki sposob tylko pograzysz sie jeszcze bardziej
pozdrawiam

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Marzec 04, 2010, 07:08:46 »

Mógłbyś wrzucić zdjęcie całego baniaka. Jakie masz parametry wody ?

Dalien
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Marzec 04, 2010, 12:00:19 »

nie chodzi mi o krytyke tylko o te wasze żałosne teksty typ ta ryba minimum tyle a ta minimum tyle

Nie rozumiem Cię człowieku, owczarka niemieckiego też zamkniesz w klatce 4m^2? Owszem urośnie do standardowych rozmiarów ale gdybyśmy porównali jego organizm, układ kostny i długość życia do owczarka który jest trzymany w zamknięciu 40m^2 to się zdziwimy jakie szkody potrafi wyrządzić mała przestrzeń. No ale że ryba nie piszczy i nie wygląda na smutną to ludzie ignorują warunki które im zapewniają.

widze ze na tym forum to wyrobila się kolejna tradycja
w polsce mamy juz akcje przeciw policji to teraz mamy akcje przeciw sprzedawcą graty dla was Smiley

Graty dla Ciebie ponieważ w Polsce nie ma żadnej akcji przeciwko policji, są tylko urojenia zniszczonych przez dzisiejsze społeczeństwo małolatów. Sprzedawcy to całkowicie inna bajka, każdy chce zarobić i sprzeda Ci nawet karpia do 20L ale wydaje mi się że tłumaczenie Tobie ich zachowania nie ma sensu.

Przydałoby się zdjęcie całego baniaka, pytanie czy te kamloty i muszle nie będą wpływać na parametry wody.

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #14 : Marzec 04, 2010, 15:08:34 »

Proszę o dodanie zdjęcia przedstawiającego ogólny widok akwarium.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: