Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 60L dobra????  (Przeczytany 2614 razy)
Mike(8)
Nowy
*

« : Luty 06, 2005, 09:56:17 »

Witam posiadam akwarium 60l
Odsada to:
- 3x prętniki karłowate (2 samice 1 samiec)
- 4x razbora klinowa
- 2x kosiarka
- 3x brzanka mszysta
- 2x zbrojnik niebieski

Czy wszystko gra?? ewentualnie co moge jeszcze dorzucić zeby nie było za ciasno znowu :lol:
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 06, 2005, 10:24:59 »

coś mi tu na brzanki ciemno widzę, za mała ilość a i poza tym brzanki lubią obgryzać płetwy innych ryb i w każdej chwili mogą prętniki wyskubać :/ oddałbym brzanki, wpusciłbym więcej razbor i jednego samca bojownika. Kosiarki też bym odda, rosną wielkie niestety

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Mike(8)
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 06, 2005, 11:32:42 »

Hmmm co do brzanek to są narazie malutkie mniejsze od razbor więc nie zagrażaja zadnej rybce ale dostałem też zapewnie nie od Pana w zoolu, że nie sa agresywne. A bojownik nie będzie sie gryzł z prętnikami albo czy nie będzie mniejszym razborom płetw obgryzał?Huh?
Kruczyslaw
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 06, 2005, 11:47:15 »

mike polecam poczytac jakas strone o rybkach pan w zoologu wcisnie ci wszystko Cheesy czasami warto sie  samemu upewnic co i jak Cheesy

pozdrowienia z Sanoka Tongue
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 06, 2005, 13:25:30 »

radzę ci kupić bojownika prosto z akwarium nie z kubeczka, te z akwariach są najczesciej łagodne z te z kubeczkach nic nie wiadomo, loteria Wink Co do sprzedawóc to tak juz jest, niestety. Jak zdecydujesz się na bojka z kubeczka to zagęsz roslinami odpowiednio akwarium i wtedy mozna juz sie nie martwic Smiley a jak nie rosliny to kup z 3 samice bojków i zeby samiec je tylko ganiał a inne ryby zostawił w spokoju.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Mike(8)
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 07, 2005, 19:55:18 »

A czy jak dokupie bojownika samca i z 2 samice to nie bedzie zaciasno z mojej 60-tce i z moja pozostałą obsadą??
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #6 : Luty 07, 2005, 21:45:01 »

brzanki OUT - miałem w moim akwa brzanki w liczbie 3 i jak urosły to terroryzowały mi resztę obsady... musi być ich więcej i lepiej czują się z innym rybkami szybko pływającymi! do prętników nie pasują na pewno... zamiast brzanek dokup kilka razbor i bedzie git...
a co do bojków... te rybki mają charakter - niestety różny Smiley mój aktualny (Chojrak Smiley ) mimo, że uratowany z rąk bezmózgich dzieciaków i jej mamy Smiley (kula 1,5 l) jest baaardzo łagodny - taki Król Maciuś I mojego akwa... polecam te rybki i pozdrawiam

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: