emigrand
Zainteresowany
|
|
« : Marzec 04, 2010, 23:29:43 » |
|
Witam ponizej zamieszcze zdjecia mojego zbiornika Akwaraium 112 L Filtr wbudowany kubelkowy woda przeplywa przez ceramike, gabke, torf. Grzalka i napowietrzacz z 2 kamieniami (raczej bedzie sporadycznie uruchamiany) Temp 25 stopni Parametry wody podam jak dostane testery za kilka dni, ale generalnie 80% to RO reszta kranowka + destylowana. Update 12.03.2010 PH 7 (potrzebuje sposobu na obizenie ) GH 5 KH 7 Update 13.03.2010 OBSADA: 1+1 Apistogramma Macmasteri (poszukuje 2 samic jesli ktos ma) 5x neon czerwony (docelowo bedzie 10 lub 12 ale poczekam jak te zaakceptuja wode ) Przepraszam za jakosc zdjec ale poniewaz dolewalem wode na raty zostaly nieladne smugi jak zrobie lepsze zdjecia to oczywiscie wrzuce Czekam na wszelkiego rodzaju opinie oraz propozycje obsady Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 19:02:50 wysłane przez emigrand »
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2010, 01:29:29 » |
|
Akwa ładne ale wywaliłbym kokosa i dał drobny jasny piach
|
|
|
|
|
|
|
Grundman
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2010, 08:01:48 » |
|
No i udało Ci się, fajne akwa Co do obsady to naprawde nie wiem czy można napisać jeszcze coś bardziej sensownego niż to co już zostało napisane http://www.akwarium.net.pl/forum/ameryka/blackwater-112-l-i-kilka-pytan/ Jeśli akwa będą zamieszkiwać pielęgniczki, to kokosa nie usuwałbym, fajny jest Można pokombinować conajwyżej z jego ustawieniem, no ale jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec
nowa przygoda z krewetkarium
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2010, 13:23:44 » |
|
super! szczerze to spodziewalem sie po opisie czegos slabego ale prawie mnie zwalilo z krzesla;) korzen imho ideal do litrazu oraz do aranzacji, kokos tez fajnie wyglada, moze mniej pasuje niz wyglada do BW ale jak dla mnie powinien zostac chetnie zaczekam na foty z obsada jak mialbym oceniac to daje 10/10
|
|
|
|
w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2010, 13:53:08 » |
|
Jeżeli to ma być biotop to kokosa wywal , woda mętna - masz pewnie twardą wode w akwarium , podłoże powinien stanowić piasek. Ten korzeń po lewej jest mi jakoś dziwnie znajomy , miałem kiedyś niesamowicie podobny w moim akwarium.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 13:56:49 wysłane przez dwight 18 »
|
|
|
|
|
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec
Rak umarł 12:58 02/01/10
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2010, 16:09:25 » |
|
Kokos do wywalenia, piasek jako podloze. Dam 9/10
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 05, 2010, 17:18:42 » |
|
Kokos do wywalenia, piasek jako podloze. Dam 9/10 krab, przestan w koncu pisac to co ludzie wczesniej napisali... doslownie wszystko zostalo uzyte wczesniej co umiesciles w wypowiedzi sorka za OT. krab proponuje sie nie klocic by nie przedluzac OT, kazdy sie ze mna zgodzi wiec...
|
|
|
|
|
|
|
djdzej555
Zainteresowany
KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :)
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 05, 2010, 18:13:29 » |
|
Fajnie akwarium. Skoro się wypowiedział znawca B.W. to tak musi być.
|
|
|
|
|
|
|
bebikk
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 05, 2010, 18:37:51 » |
|
Fajnie akwarium. Skoro się wypowiedział znawca B.W. to tak musi być. nie wiem czy o mnie chodzi i o ta ironie ze znawca BW, czy tak czy nie to wlasciwie sluszna uwaga z obu stron, nie jestem znawca BW ale jesli uderza we mnie to cos, patrzac na zdjecie, to baniak jest warty uwagi
|
|
|
|
|
|
|
kikoo83
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 05, 2010, 19:25:14 » |
|
bardzo fajne akwarium jestem pod duzym wrazeniem
|
|
|
|
|
|
|
djdzej555
Zainteresowany
KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :)
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 05, 2010, 21:03:58 » |
|
Kokos do wywalenia, piasek jako podloze. Dam 9/10 krab, przestan w koncu pisac to co ludzie wczesniej napisali... doslownie wszystko zostalo uzyte wczesniej co umiesciles w wypowiedzi sorka za OT. krab proponuje sie nie klocic by nie przedluzac OT, kazdy sie ze mna zgodzi wiec... chodziło mi o dwight18
|
|
|
|
|
|
|
Acayra
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 05, 2010, 21:06:17 » |
|
Uwielbiam klimat BW, szczególnie w tak ciekawym i oryginalnym wydaniu. Gratuluję pomysłu.
Ciekawa jestem jak akwa będzie prezentować się z mieszkańcami.
|
|
|
|
|
|
|
emigrand
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 05, 2010, 22:19:19 » |
|
dzieki wielkie za Wasze komentarze. Kokosa nie wywale bo mi sie podoba na zdjeciu wyglada jakby zajmowal znacznie wiecej miejsca niz w rzeczywistosci, a tak naprawde to w tym zbiorniku sa 3 kokosy 1 po prawej, 2 w centrum i 3 za korzeniem debu ktory widac po lewej stronie tworzy w ten sposob bardzo duza grote . Kokosow nie wywale bo pielegniczki musza miec kryjowki. Woda nie jest metna tylko sa smugi na szybie, a pozatym nie potrafie jeszcze robic zdjec zbiornika. Musze oddebrac statyw to moze troche lepiej mi pojdzie Raczej nie powinna byc twarda bo w 80% to RO ale dokladne parametry poznanm za kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 05, 2010, 22:45:30 » |
|
spróbuj choć bardziej zamaskować te kokosy no i wiadomo piasek - ale o tym już było, pomimo to baniak wygląda zajebiście czego nie można powiedzieć o paru innych baniakach BW, które miałem okazję oglądać. Dałbym 9/10 a po zmianie podłoża i zniknięciu kokosów daję w ciemno 10/10.
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 05, 2010, 22:46:36 » |
|
Kokosa nie wywale bo mi sie podoba na zdjeciu wyglada jakby zajmowal znacznie wiecej miejsca niz w rzeczywistosci, a tak naprawde to w tym zbiorniku sa 3 kokosy 1 po prawej, 2 w centrum i 3 za korzeniem debu ktory widac po lewej stronie tworzy w ten sposob bardzo duza grote . Kokosow nie wywale bo pielegniczki musza miec kryjowki. kryjówki możesz zrobić z wielu innych rzeczy , min. z korzeni lub z liści , kokosów nie ma w SA.
|
|
|
|
|
|
|
|