Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « żaba uciekła z akwarium i zdechła
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: żaba uciekła z akwarium i zdechła  (Przeczytany 4246 razy)
klasyka
Bywalec

« : Marzec 05, 2010, 13:39:52 »

nie wiem jakim sposobem  ale znalazłem karlika szponiastego  na drugim końcu pokoju cały wysuszony
Jak to mozliwe  ze  wyskoczyl  skoro jest pokrywa  a potem jeszcze taki kawalem przeszedl?

Skoro P
łazy te nigdy nie wychodzą na ląd.
Nie mogą nawet przez krótki czas pozostawać bez wody. Nie należy ich brać do ręki i wyjmować z wody.
To czemu sama się zabiła ?

// akwarium 60 L   same krewetki + karliki

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2010, 16:56:58 »

To czemu sama się zabiła ?

może być dużo przyczyn , jedną z nich mogą być np. nieodpowiednie parametry wody.
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2010, 19:25:06 »

albo przez przypadek... może wyszła przez szparę na przewody i rury? albo wyskoczyła jak pokrywa była zdjęta przecież to chwila nieuwagi... Jeśli Krewetki żyją to raczej nie woda bo krewcie są bardziej wrażliwe na parametry niż żabka Wink

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2010, 19:37:14 »

tak woda jest jak najbardziej wporzadku
takze nie wiem dlaczego wyszla ;/ tym bardziej  ze 4 pozostale zostaly w akwarium

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 06, 2010, 21:02:36 »

Karliki są bardzo skocze ja jak swojego raz przeławiałem to wyskoczył mi z siatki i skakał ze trzy razy za nim go złapałem ale teraz minął miesiąc i żyje więc nic mu się nie stało ale nie powinno się ich wystawiac po za wodę musiał ci uciec jak otwierałeś pokrywe może jak karmiłeś.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #5 : Marzec 06, 2010, 21:26:40 »

A moze cos uwidziala? Muche? LOL. Dziwne, bardzo dziwne. Biedna zabka, R.I.P Sad

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
karolekk1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Marzec 07, 2010, 23:00:58 »

Moim zdaniem nie mogła już wytrzymać i uciekła Tongue
Frosch
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Marzec 22, 2010, 22:10:01 »

Żaby nawet ściśle wodne jak karliki czy Xenopusy w naturze od czasu do czasu wędrują do innego zbiornika (zwłaszcza osobniki młode lub przy dużym zagęszczeniu). Nie raz straciłem w ten sposób żabkę, gdyż potrafią wyjść nawet wąską szczeliną (np. przy kablach, zwłaszcza w rogu). Niestety, poza wodą giną w ciągu kilku godzin.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: