Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « czy pasuja krewetki do tej obsady?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy pasuja krewetki do tej obsady?  (Przeczytany 4040 razy)
Kubik118
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Marzec 06, 2010, 20:28:07 »

Jeśli chodzi ci o to akwa w opisie to spokojnie.Ale ja bym dał jeszcze pare kryjówek Cheesy
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go

« Odpowiedz #16 : Marzec 06, 2010, 20:30:50 »

Jeśli chodzi ci o to akwa w opisie to spokojnie.Ale ja bym dał jeszcze pare kryjówek Cheesy

Tak chodzi mi o moje akwarium które widać na zdjęciu jako podpis.Mam tam korzeń mangrowca z różnymi szczelinami i dwie połówki kokosa.

Jakie jeszcze kryjówki można zastosować?

Za bardzo nie mam pojęcia ani miejsca  Sad

akwen 112l
16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.

kostka 30l
6 Helenki -
Bojownik z tarłe
Kubik118
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Marzec 06, 2010, 21:22:15 »

tyle kryjówek powinno starczyć. Jak są szczeliny w mangrowcu, krewetki będą miały świetne kryjówki Smiley
jeśli masz pytania co do innych kryjówek pisz na pp bo powoli wykraczamy poza temat  Wink
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go

« Odpowiedz #18 : Marzec 06, 2010, 21:29:23 »

tyle kryjówek powinno starczyć. Jak są szczeliny w mangrowcu, krewetki będą miały świetne kryjówki Smiley
jeśli masz pytania co do innych kryjówek pisz na pp bo powoli wykraczamy poza temat  Wink

oki,dzieki

akwen 112l
16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.

kostka 30l
6 Helenki -
Bojownik z tarłe
loozaak
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Marzec 06, 2010, 22:44:00 »

ja bym wpuscil krewetki; jakie cie interesuja? redki dadza sobie rade w kazdych warunkach - tylko przez te brzanki nie bedziesz mial okazji cieszyc sie nimi w 100%; raczej beda skitrane gdzies po kątach...
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #20 : Marzec 17, 2010, 15:17:15 »

mam red cherry krewetki, 17szt duzych okazow i gdzies okolo 10szt malych, w tej chwili mija prawie tydzien od kad je wpuscilem i ich nie widze... tzn gdzies tam jak sie przypatrze to znajde 4-6 osobnikow wiec na pewno czesc zyje, ale jednak musze powiedziec ze brzanki sumatrzanskie + RC to jest kiepski pomysl...

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Kubik118
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Marzec 17, 2010, 15:36:07 »

U mnie brzanki były z redkami od narybku i nic sobie nie robiły... Wink
Pewnie sie gdzieś pochowały! Nie wierze aby tak szybko odeszły w lepszy świat :-/
Więcej wiary, zobaczysz je!Zawsze są nieśmiałe, ale jak sie zapoznają ze zbiornikiem i mieszkańcami będzie inaczej Good !
 papa
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #22 : Marzec 17, 2010, 19:16:50 »

moze tak bedzie jak piszesz, ale watpie
fakt faktem ze jak wpuszczalem krewetki to brzanki jak probowaly je skubnac to kazda dawala dzide wiec jestem pewny ze sa szybsze niz brzanki ale jednak gdzies sie schowaly...

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: