Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik - obsada  (Przeczytany 7211 razy)
wrobel77
Nowy
*

« : Marzec 11, 2010, 22:07:15 »

Mam pytanko. Mam 60l akwarium i chce zaczac kupowanie rybek od bojownika. Jakie ryby moge do niego dokupic?? Czy jakiekolwiek pielegnice wchodza w gre?? Chodzi mi glownie o Kakadu lub Ramireza. Prosze tylko o konkretne odpowiedzi. Przejrzalem zale forum i praktycznie co drugi watek to inne odpowiedzi. Raz zyja w zgodzie a raz bojownik przezywa 1 dzien...
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 23:38:56 wysłane przez wrobel77 » Zapisane
Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2010, 00:30:39 »

to od razu dokup mu 2 towarzyszki życia  Embarrassed bojownik z pielęgniczkami to zły pomysł ale podpowiem Ci że jeśli chcesz bojownika trzymać towarzysko to kup bojownika który w sklepie pływa z innymi rybami w towarzystwie te w kubeczkach będą agresywne a temat samych kubeczków przemilczę  Angry

bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2010, 22:44:17 »

harem zrob bojownika 1 + 2/3 bedzie ciekawie wygladalo, dosyc oryginalnie bo malo osob ma takie haremy z samych bojownikow Wink
na dno moglbys sobie dac 6kiryskow panda i masz ciekawa obsade, kiryski beda Ci czyscily dno i nie przeszkadzaly bojownikom oraz bojowniki kiryskom. Ewentualnie jednogatunkowe akwarium, takze fajnie, ekipa sprzatajaca to tylko dodatek bo bojowniki tak prawde mowiac nie brudza tak bardzo

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2010, 23:00:05 »

raz miałem taką obsadę bojowniki, wielkopłetwy wspaniałe, gurami mozaikowe, gruami dwuplamy, prętniki karłowate, i kiryski. Te rybki nie potrzebują napowietrzania. Pielegnice odradzam do bojownika bo go zatłuką . kakadu chodz mały też jest terytorialny i delikatny.

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Radan
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2010, 15:55:54 »

Ja bojka kupiłem z kubeczka wraz z dwoma samiczkami. Jedna samiczka zdominowała drugą i cały czas ją goniła. Dokupiłem trzecią samiczkę i jak narazie się uspokoiło. A Bojownik walczył przez trzy dni ze swoim odbiciem. Dziś żyje z neonkami i ugania sie tylko za swoimi samiczkami Cheesy.

voltha
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 13, 2010, 20:31:11 »

Bojownik z towarzystwem to raczej duży znak zapytania. Różnie to bywa, zależeć to będzie od ich charakteru Tongue Ale właśnie, kiryski albo coś w tą deseń,
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 20:32:52 wysłane przez voltha » Zapisane

Twoja moralność nie ma racji bytu.
wrobel77
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 21, 2010, 19:00:39 »

raz miałem taką obsadę bojowniki, wielkopłetwy wspaniałe, gurami mozaikowe, gruami dwuplamy, prętniki karłowate, i kiryski. Te rybki nie potrzebują napowietrzania. Pielegnice odradzam do bojownika bo go zatłuką . kakadu chodz mały też jest terytorialny i delikatny.

I chyba na takie rozwiazanie sie zdecyduje - ale mam pytanko - w parach czy solo?? Tzn samiec bojownika i 1 para pretnikow i jedna para gurami?? I jakies 4 kiryski - nie bedzie tego za duzo na 60 L??
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #7 : Marzec 21, 2010, 19:32:43 »

I chyba na takie rozwiazanie sie zdecyduje - ale mam pytanko - w parach czy solo?? Tzn samiec bojownika i 1 para pretnikow i jedna para gurami?? I jakies 4 kiryski - nie bedzie tego za duzo na 60 L??
Gratuluje, świetne rozwiązanie.
Bojownik, wielopłetw, prętniki, gurami i kiryski w 60l słoiku.
Podaj adres. Wyśle Ci okulary bo może nie zauważyłeś co koledzy wyżej napisali.
60l to harem bojownika + ewentualnie ryby denne.
Biotopowo wychodzą np. bocje.
Nie mieszaj kilku ryb labiryntowych w takim słoiku bo dobrze sie do nie skończy.

Kubik118
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Marzec 21, 2010, 19:49:05 »

Na glony możesz kupić otoski z 6 sztuk Wink
Dają ci takie dobre rady, a ty naśladujesz kogoś kto miał pewnie pare razy większy litraż Sad

Pozdrawiam papa
aghamys
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 15, 2010, 16:25:54 »

raz miałem taką obsadę bojowniki, wielkopłetwy wspaniałe, gurami mozaikowe, gruami dwuplamy, prętniki karłowate, i kiryski. Te rybki nie potrzebują napowietrzania.
Nie no świetna rada!
Nie wiem, czy dobrze przeczytałeś , ale kolegi akwarium ma 60l! Gurami mozaikowe rosną pow. 10 cm i trzyma sie je w haremach, Gurami dwuplame rosną jeszcze większe, wielkopłetwy to ryby terytorialne.
ŁŁŁoo matko przysięgam takiej głupoty to dawno nie czytałam.
Na prawdę nie ma się czym chwalić.
Do autora wątku: broń boże nie korzystaj z tej podpowiedzi. Czy możesz napisać jaka jest powierzchnia dna tego akwarium?
Pozdrawiam.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: