Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Jakie rybki mogą przebywać z bojownikiem
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki mogą przebywać z bojownikiem  (Przeczytany 67236 razy)
motybrat
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Marzec 18, 2010, 02:16:48 »

jedno musisz wiedziec ,natury nie oszukasz. Jak bedziesz mial pecha tak jak ja to twoj bojownik bedzie nie skubal ale doprowadzi do smierci nawet takie rybki jak neonki czy platynki, i jesli chcesz ryzykowac bo uwazam ze nie ma ryb tak naprawde ktore mozesz z cala pewnoscia trzymac z bojownikiem i nie narazac pozostale ryby na stres. nie zapominaj o tym ja te blad mam za soba -Skonczylo sie na tym ze stracilem prawie caly moj stan lacznie z otoskami i kiryskami, a pierwsze na zab poszly gubiki. Musze sie przyznac ze na poczatku bardzo mi sie spodobal bojownik, ale to zauroczenie bardzo szybko przeszlo . z tego czasu pozostalo mi male aqwa w ktorym trzymalem bojownika.
powodzenia
KasiaM1998
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 20, 2010, 20:10:20 »

Ja mam w akwarium bardzo dużo ryb i w tym bojowniki samca i samiczkę a o prócz tego mam skalary, molinezje kardynałki gupiki i  inne ryby ale nie chce mi się ich wypisywać ale powiem wam że ani jeden nie jest obgryziony:)
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 20, 2010, 20:35:48 »

Coś mi się zdaje, że masz przerybienie ... Jeśli Bojownik to harem albo sam ....
Lepiej wypisz jakie masz w tym akwarium gatunki ryb i w jakich ilościach, a co najważniejsze jaki litraż akwarium.. Bo rybki mogą się męczyć .
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 26, 2010, 19:12:11 »

Nie wiedziałem, że ten wątek jeszcze istnieje :d.
Bo szukałem go długo i nie mogłem znaleźć, a teraz patrze to on :d.
Bojek jest w 25l akwarium z 5 gupikami(samcami).
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 26, 2010, 21:08:32 »

Bojownik moze poobgryzac gupikom pletwy ew. nawet je zabic wiec nie laczyl bym tych gatunkow (zalezy to tez od charakteru bojownika.)

250L słodkie
540L + 112L morskie
kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Październik 01, 2010, 21:47:07 »

Bojownik jest spokojny i nie przejmuje się gupikami.
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #21 : Październik 02, 2010, 09:00:01 »

Skoro jest spokojny to dobrze Smiley .
A teraz ja mam pytanko. Bo już mam w 25 l  Bojka i chciałbym jeszcze dodać do niego kilka Endlerek tak z 5-6 samców, Bojek jak zaobserwowałem jest spokojny, więc chyba nie powinno być problemów, prawda ?
kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Październik 02, 2010, 10:03:34 »

Nie raczej nie powinien ich atakować czy też gonić.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: