cin
Gość
|
|
« : Marzec 14, 2010, 21:41:54 » |
|
Witam Dzisiaj doznałem szoku, bowiem przeczytałem, że Amano nienawidzą Red Cherry. Mam 4 Amano 4 Red Cherry i pare pomarańczowych w 72 litrowym zbiorniku. Czy powinienem pozbyć się Amano? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec
Rak umarł 12:58 02/01/10
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 14, 2010, 23:06:26 » |
|
Chyba jakas bzdura, jedynie moga sie zkrzyzowac...
|
|
|
|
|
|
|
piotrw_78
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2010, 00:05:40 » |
|
bzdury pozatym Amano się nie zkrzyżuja ponieważ w cyklu rozrodczym potrzebuą słonej wody
|
|
|
|
|
|
|
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec
Rak umarł 12:58 02/01/10
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2010, 00:09:05 » |
|
A moze jednak Sory, jestem stracony w krzyzowaniu sie z krewetkami... juz nie pamietam...
|
|
|
|
|
|
|
cin
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2010, 00:31:03 » |
|
Znalazłem po wpisaniu w google amano red cherry taki wątek na jakimś forum:
Pytanie: "...Amano i Red Cherry w jednym zbiorniku?? :? Ponieważ Amano mogą zabić mniejsze od siebie Red Cherry, Amano są to krewetki krwiożercze:P i nie pogardzą żadnym pokarmem, sam widziałem na własne oczy (fajnie jedzą żywe rureczniki). No i nie wiem co robić, czy mam kupić te Red Cherry?? Boje się że je stracę. Mam nadzieje że ktoś ma z was te krewetki razem w akwarium i zda mi relację jak to jest naprawdę..."
Odpowiedź: "...czytalem kilka krotnie ze amano moga atakowac noszace samice, ja trzymam razem te dwa gatunki i nie mam zadnych klopotow. Wiec mysle ze nie ma czego sie obawiac..."
|
|
|
|
|
|
|
djdzej555
Zainteresowany
KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :)
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 15, 2010, 06:56:45 » |
|
Znalazłem po wpisaniu w google amano red cherry taki wątek na jakimś forum:
Pytanie: "...Amano i Red Cherry w jednym zbiorniku?? :? Ponieważ Amano mogą zabić mniejsze od siebie Red Cherry, Amano są to krewetki krwiożercze:P i nie pogardzą żadnym pokarmem, sam widziałem na własne oczy (fajnie jedzą żywe rureczniki). No i nie wiem co robić, czy mam kupić te Red Cherry?? Boje się że je stracę. Mam nadzieje że ktoś ma z was te krewetki razem w akwarium i zda mi relację jak to jest naprawdę..."
Odpowiedź: "...czytalem kilka krotnie ze amano moga atakowac noszace samice, ja trzymam razem te dwa gatunki i nie mam zadnych klopotow. Wiec mysle ze nie ma czego sie obawiac..."
Tez to czytałem na www... i w książce Sera -poradnik ... . Więc musi w tym coś być
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 15, 2010, 10:02:39 » |
|
Amono lubia miesko, ale nie sa agresywne.
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 15, 2010, 10:11:57 » |
|
A moze jednak Sory, jestem stracony w krzyzowaniu sie z krewetkami... juz nie pamietam... To po co znowu bzdury wypisujesz. Cin: Ja trzymałem Amano z Crystal Red, Tiger i Bee. Żadnej krwiożerczości nie zauważyłem.
|
|
|
|
|
|
|
djdzej555
Zainteresowany
KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :)
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 15, 2010, 11:00:17 » |
|
A moze jednak Sory, jestem stracony w krzyzowaniu sie z krewetkami... juz nie pamietam... To po co znowu bzdury wypisujesz. Cin: Ja trzymałem Amano z Crystal Red, Tiger i Bee. Żadnej krwiożerczości nie zauważyłem. No ja też chętnie poznam opinię ale ludzi, którzy wiedzą z doświadczenie jak to naprawdę jest
|
|
|
|
|
|
|
Krzosio
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 15, 2010, 20:54:02 » |
|
Amano lubią mięso, ale zwykle jedzą padlinę. Może zdarzyć się wyjątek. Podobno babulti też atakują małe red cherry.
|
|
|
|
|
|
|
cin
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 15, 2010, 21:05:40 » |
|
Dzisiaj obserwowałem z godzinę zachowanie Amano. Myślę, że to osobniki z "dobrych rodzin", bo z godnością odchodziły od jedzenia gdy kosiarki wparowały na fast fooda w postaci tabletki z glonami. Myślę, że będą agresywne jak będzie za ciasno a póki co mają 72 litry do dyspozycji i pyszności które im z nieba spadają trzy razy dziennie więc będzie ok. Przy okazji - chce ktoś dwa fajne ślimaki?
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 16, 2010, 08:00:17 » |
|
Miałem 5 amano z babulti i redkami i nic takiego nie widziałem ani nie słyszałem o czymś takim co najwyżej mogły zjeść jakaś martwą rybę czy krewetkę .A te poradniki to różni uczeni piszą więc
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 18, 2010, 19:58:19 » |
|
Od lat trzymam Amano razem z Fire Red. Tylko raz widziałem amankę konsumującą Wisienkę. Jednak nie wiem czy ją upolowała czy znalazła już martwą. Myślę, że tak naprawdę nikt nigdy nie widział polowania amano, a jedynie oglądając takie widoki niektórzy wysnuwają teorię to tym, że amano polują na mniejsze krewetki. Ja raczej przychylam się do teorii że Amanka nie pogardzi padliną, potrafi też dobić dogorywające stworzonko, jednak z pewnością nie upoluje zdrowej ryby czy krewetki.
PS: Cin - co to za ślimaki. Wyglądają interesująco.
|
|
|
|
|
|
|
cin
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 18, 2010, 20:15:22 » |
|
Lukas: nie wiem choć trochę przeglądałem. Dał mi je pan w akwarystycznym - powiedział że jakieś australijskie. Choć lubię ślimole tych muszę się pozbyć bo mi rośliny zjadają Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Krzosio
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 19, 2010, 21:36:00 » |