Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co proponujecie?? 112 l.  (Przeczytany 1572 razy)
jareczek3x3
Zainteresowany
**

« : Marzec 15, 2010, 20:55:39 »

Witam.
 jak myślicie ?? jaką obsadę byście tu widzieli ??
 podam wam link do opisu i wyglądu mego baniaka:

http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/jareczek3x3-60l/
figlontko
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2010, 21:45:40 »

Jeśli chodzi o ryby to zastanowiłbym się na twoim miejscu nad pielęgnicami takimi np. jak pielęgniczki ramireza. Good !
Zastanów się nad tym

Masz jakiś problem związany z akwarystyką? To pisz posiadam 3 akwaria i 7 letnie doświadczenie o akwarystyce.
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2010, 22:36:33 »

Moja propozycja:
Dwa haremy prętnika karłowatego
Stadko razborek espei i galaxy
Stadko piskorków, albo małych bocji.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 22:38:23 wysłane przez Ropek » Zapisane

Martinez75
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2010, 22:47:45 »

jaką obsadę byście tu widzieli ??
Zależy, co się tobie podoba. Ja bym się zdecydował na parkę lub harem jakichś większych rybek (np. prętniki trójbarwne, bojowniki, gurami mozaikowe, mieczyki, molinezje) do tego większe stado ryb ławicowych (neonki, razbory, miedziki) i do tego stadko dennych rybek np. kirysków, piskorków, całość zwieńczyłaby obecność stadka otosków i/lub krewetek, może jakieś nieduże raczki (CPO).
jareczek3x3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 16, 2010, 07:23:06 »

Tak myślałem nad tym dużo czasu i chyba kupię : neonki,ramirezy,otoski i coś na dno, no i chyba coś trzeba kupić na górną część aqwa ,bo neonki pływają w zasadzie w połowie zbiornika, ramirezy w partiach dennych i w połowie. Więc góra będzie pusta.
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go

« Odpowiedz #5 : Marzec 16, 2010, 07:41:51 »

Tak myślałem nad tym dużo czasu i chyba kupię : neonki,ramirezy,otoski i coś na dno, no i chyba coś trzeba kupić na górną część aqwa ,bo neonki pływają w zasadzie w połowie zbiornika, ramirezy w partiach dennych i w połowie. Więc góra będzie pusta.

Góra pusta nie będzie bo te "książkowe" zajmują środkową część akwenu co do np.neonków ma się nijak do rzeczywistości...u mnie pływają wszędzie  Grin
 Na dół daj kiryski pandy-ładne rybki i pożyteczne  Cheesy

akwen 112l
16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.

kostka 30l
6 Helenki -
Bojownik z tarłe
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: