Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « ziemiojad brazylijski i co dalej?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: ziemiojad brazylijski i co dalej?  (Przeczytany 5089 razy)
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Marzec 26, 2010, 21:16:39 »

...to głupota! 

o bardzo trafne podsumowanie Twojej obsady ale jak sam zauważyłeś to Twoje ryby i nie moja sprawa, życzę powodzenia... oczywiście Twoim rybom. pozdrawiam również.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Marzec 27, 2010, 16:56:51 »

Shocked Shocked Shocked a niech się pozabijają a co myślisz jak bym dodał do nich 4 piranie nattereri takie 15 cm? to też głupota? Shocked dobraf król świata
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2010, 17:01:43 wysłane przez aresik » Zapisane

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 27, 2010, 21:02:43 »

Shocked Shocked Shocked a niech się pozabijają a co myślisz jak bym dodał do nich 4 piranie nattereri takie 15 cm?

Twój cyrk Twoje małpy dodaj sobie nawet z 50, zaczynasz przypominać jednego speca z tego forum....

Shocked dobraf król świata

co ty pierdo....? o co Ci  chodzi? chcesz pokazać za wszelką cenę szczyt... (no mam nadzieje, że się domyślisz)

btw OT się zrobił, pozdrawiam.

mówiąc "młodzieżowo": "nara" a jak będziesz miał jakieś merytoryczne uwagi co do mojej oceny Twojej obsady to z przyjemnością zajmę stanowisko.
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2010, 21:07:26 wysłane przez dobraf » Zapisane

Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Marzec 28, 2010, 09:04:49 »

czy wolno używać wulgaryzmów w rozmowie? raczej nie. Twoje posty nic nie wnoszą do rozmowy wiec królu żegnaj Tongue.  a i tak na marginesie jak możesz udzielać porad jak nie odróżniasz ryby od małpy? He he
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 16:48:17 wysłane przez aresik » Zapisane

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Marzec 28, 2010, 19:08:30 »

czy wolno używać wulgaryzmów w rozmowie? raczej nie. Twoje posty nic nie wnoszą do rozmowy wiec królu żegnaj Tongue.  a i tak na marginesie jak możesz udzielać porad jak nie odróżniasz ryby od małpy? He he

szczerze mówiąc wchodząc w ten wątek dziś liczyłem, że podejmiesz dyskusje  nt. swojej obsady no i się zawiodłem ale w sumie się nie dziwię bo jeśli nie wiesz co to znaczy metafora hmm za trudno może inaczej - przenośnia (dla Twojej jasności chodzi o przysłowiowe małpy) to na co tu liczyć...

Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #20 : Marzec 29, 2010, 09:52:20 »

[szczerze mówiąc wchodząc w ten wątek dziś liczyłem, że podejmiesz dyskusje  nt. swojej obsady no i się zawiodłem ale w sumie się nie dziwię bo jeśli nie wiesz co to znaczy metafora hmm za trudno może inaczej - przenośnia (dla Twojej jasności chodzi o przysłowiowe małpy) to na co tu liczyć...
Człowieku, podziwiam Cie.
Mieć w sobie tyle cierpliwości dla osoby której chcesz pomóc a ona po Tobie jedzie...

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Marzec 29, 2010, 15:57:10 »

[szczerze mówiąc wchodząc w ten wątek dziś liczyłem, że podejmiesz dyskusje  nt. swojej obsady no i się zawiodłem ale w sumie się nie dziwię bo jeśli nie wiesz co to znaczy metafora hmm za trudno może inaczej - przenośnia (dla Twojej jasności chodzi o przysłowiowe małpy) to na co tu liczyć...
Człowieku, podziwiam Cie.
Mieć w sobie tyle cierpliwości dla osoby której chcesz pomóc a ona po Tobie jedzie...

to nie chodzi o cierpliwość ja najwyczajniej liczę, że gość napisze coś sensownego o swojej obsadzie i tyle ale chyba nie ma żadnych agrumentów no i dlatego wyrzyguje złośliwości...

Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #22 : Marzec 29, 2010, 17:18:11 »

to nie chodzi o cierpliwość ja najwyczajniej liczę, że gość napisze coś sensownego o swojej obsadzie i tyle ale chyba nie ma żadnych agrumentów no i dlatego wyrzyguje złośliwości...
Tak to już jest, że jak ktoś nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia, reaguje jak autor tematu.
Pozdrawiam.

Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #23 : Marzec 30, 2010, 12:17:49 »

Podsumowując. Jeżeli kupisz akwarium 300l tak, jak zapowiadałeś w poprzednim temacie to będziesz mógł wprowadzać tam nowe ryby, a teraz temat bez sensu, bo obsada niewłaściwa.

zaczynasz przypominać jednego speca z tego forum....

Domyślam się, że Krab?? Grin Czy nie trafiłem Huh

PS. Może własne odczucia przekażecie sobie na PW?? Bo szkoda tworzyć offtopu. A Aresik zrozum. Może Dobraf użył trochę ostrego języka, ale ta obsada naprawdę nie nadaje się do tego akwarium i nikt Ci tu na złość nie robi. Pielęgnice to terytorialne ryby i naprawdę taka powierzchnia ich nie satysfakcjonuje. Gdybyś tak jak mówiłeś pozbył się Piranii to wtedy w dużym akwarium moglibyśmy o czymś pomyśleć.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 12:25:40 wysłane przez Hubikopter » Zapisane
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 05, 2010, 07:19:16 »

ok kupiłem akwarium 300l i co dalej jakie gatunki do ziemiojadów brazylijskich i akar pomarańczowopłetwych?

Radek21Olsztyn
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 05, 2010, 07:38:51 »

Jedna para akar i jedna para ziemiojadów ... do tego może zbrojnik niebieski 1+1 .W ostateczności ze 3 kiryśniki ale wtedy nie licz , że coś  Ci się uchowa z tarła .
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 06, 2010, 12:01:07 »

czy oby napewno kiryśnik to dobry pomyśł? czy pasuje do takiej obsady? młodych nie zamierzam odchowywać to strata czasu i problem co z nimi zrobić. Mam dwie akary pomarańczowopłetwe dwa ziemiojady brazylijskie dwa czerwieniaki dwuplamy turkusowe plekostomusa i parkę zbrojnika niebieskiego. Co jeszcze można dorzucić do tej obsady?

Radek21Olsztyn
Nowy
*

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 06, 2010, 14:51:43 »

Z doświadczenia wiem że akary i czerwieniaki to akwarystyczni terminatorzy , ja już nic bym nie wpuszczał i tak prawdopodobnie jak urosną będziesz miał Sajgon w akwarium . Pozdrawiam
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 06, 2010, 18:44:05 »

zastanawiam się nad niebieskołuską albo cytrynową. Oskara nie chce. no rarytasem by była managuańska ale trudno mi na nią natrafić. chciałbym też chane

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 06, 2010, 19:19:30 »

zastanawiam się nad niebieskołuską albo cytrynową. Oskara nie chce. no rarytasem by była managuańska ale trudno mi na nią natrafić. chciałbym też chane

i rekina ludojada...

Chłopie do tych wszystkich ryb musiałbyś z 1000l postawić albo lepiej a i tak channa by rozerwała każdą z tych pielęgnic

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: