Witam
Założyłem 240l, miało być morskie... ale cóż nie można mieć wszystkiego na raz
Zgodnie z regulaminem podaje :
Akwarium - wymiary: wys.50cm dł.120cm szer. 31-35cm(profilowane)
Filtr - kubełkowy (później podam firmę i moc wiem że jest przeznaczony do akwarium 400l) wkłady ceramika keramzyt oraz 2 piętra gąbki
Oświetlenie - 2x24W sprawa jest tymczasowa ponieważ w planach na najbliższe 2 tyg jest pokrywa
z aluminium wypakowana 288szt. diod LED
Grzałka -"Topitko HIGH CLASS" 50W z termostatem (jest to spuścizna po poprzedniku 60l)
Podłoże - Ziemia ogrodowa 45l przysypana drobnym piaskiem 9l
Woda - Chyba za wcześnie by o nich pisać ale myślę że będą takie same jak ziemi czyli PH7.2 itd..
Nawożenie - Sama ziemia robi tu za świetny nawóz ale w arsenale mam jeszcze butlę Co2 8l
oraz żelazo w płynie firmy "PLANTA GAINER" które nie szkodzi moim krewetkom
Flora - Tu już będę potrzebować was w rozpoznaniu, ponieważ nie pamiętam nazw a nie chce mi się szukać
Po lewej jest porośnięty mchem jawajskim korzeń, obok parę gałązek z cabomby,
całość porasta coś paprotkowatego
na środku jakieś liście i na prawo trawka.
Aż dziw bierze że to wszystko się mieściło w 60l
Jak ktoś rozpozna z nazwy to piszcie będę wdzięczny.
Fauna - No tu już bardziej krucho 4 neonki inessa, 1 bojownik, 1 krewetka red shery, ślimak helenka:P i to chyba tyle
W planach mam 4 paletki, 15szt. neonków inessa, 20szt. krewetek lecz to na razie są tylko plany...
Dodam jeszcze od siebie
tło jest to wewnętrzne strukturalne, za którym znajduje się wylot z filtra i obok grzałka.
Piasek jest za drobny roślinki łatwo z niego wypadają. No i szafka jest to komplet
pod akwarium, z tym że była czarna więc ją okleiłem pod kolor mebli.
Matę, blat szafki i trochę piasku, zakrywa pasek również pod kolor mebli
(jest to listwa narożna do paneli naściennych)
Po kliknięciu w zdjęcie otworzy się w normalnym rozmiarze
No to już dodałem
Ale się za bardzo pośpieszyłem z wpuszczaniem ryb... jeszcze woda nie jest krystaliczna
To może się jeszcze pochwalę szafką i filtrem
Sory za bałagan ale to dopiero 2 dzień jego żywota
NO i najważniejsze pytanie
CZY COŚ JEST NIE TAK??