Heh... w ciągu 14 dni namnoży Ci się w ch...j bakterii do wody dostanie się pełno drobnoustrojów, kurzu cukrów i tłuszczów. Więc na pewno zacznie gnić... spróbuj napić się wody butelkowanej kupionej ze sklepu, która po otwarciu stała 14 dni
Zamrażanie wody następnie jej rozmrażanie to otrzymywanie wstępnej wody destylowanej i demineralizowanej... Kiedyś takiej wody używało się do silników
można spróbować ale lepiej kupić RO lub woreczki
[/quote]
pojemnik z wodą można przykryć np. wiadro z pokrywką, postawić nie na podłodze a na stole, można wlać wodę do dużej butli poczekać parę godzin na ulotnienie się chloru i zakręcić ją, dużo jest możliwości aby nie zabrudzić wody
.....U mnie są od nieco ponad tygodnia a pochodzą podobno z odłowu (patrząc na intensywność koloru to całkiem możliwe)..........
nie wiem czy dobrze zrozumiałam: z odłowu, czyli ze środowiska naturalnego? jeśli tak to wydaje mi się, że niekorzystnie wpływa na krewetki zmiana środowiska w którym żyją
a może warto zapisać się na forum krewetkowe - tam prawdopodobnie mają większą wiedzę