Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 200l-jakie ozdobne rybki?  (Przeczytany 1242 razy)
brinusia
Nowy
*

« : Marzec 24, 2010, 14:52:13 »

Witam
Jestem posiadaczką 200L akwaium
Chciałabym wiedziec jakie rybki są dobre na początek dla kogos kto sie tym nigdy nie zajmował
Brat który ma już akwarium 5 lat odsprzedał mi swoje wraz z osprzętem nie byłam jednak zainteresowana
skalarami szukam raczej rybek które tworzyły by ławiczki i których mogło by byś wiecej niż 8 w 200L akwarium.
Akwarium mam zamiar postawic w sklepie szukam wiec rybek które kusiły by kolorem co proponujecie??
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 27, 2010, 23:14:08 »

polecam na początek poczytać o zakładaniu akwarium - na prawdę przydatna sprawa, poźniej daj znać

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2010, 23:50:01 »

jak kolezanka ogarnie wszystko dot zalozenia akwarium to polecam spora lawice neonow inessa albo czerwonych, nie raz w sklepach sie widzi akurat takowe i musze przyznac ze wygladaja super same neony
jesli zrobisz w dodatku biotop pod neony to bedzie jak ta lala cudnie wygladlo moim zdaniem

oczywiscie jest wiele wiecej latwych do opieki ryb Wink

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #3 : Marzec 28, 2010, 17:41:17 »

jak kolezanka ogarnie wszystko dot zalozenia akwarium to polecam spora lawice neonow inessa albo czerwonych, nie raz w sklepach sie widzi akurat takowe i musze przyznac ze wygladaja super same neony
jesli zrobisz w dodatku biotop pod neony to bedzie jak ta lala cudnie wygladlo moim zdaniem

oczywiscie jest wiele wiecej latwych do opieki ryb Wink
Od siebie jeszcze dodam, że można iść w kierunku Azji.
Ławica np. 10-15 brzanek sumatrzańskich lub np. 20 razbor też bardzo ładnie wygląda.
Na dno można dać np. kilka bocji pręgowanych i wychodzi bardzo ładny biotop.

Przyłączam się też do zaleceń kolegów. Poczytaj troszke o akwarystyce. Pozwoli Ci to uniknąć kilku przykrych błędów i pewnie zaoszczędzić troszke pieniędzy.

Pozdrawiam.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: