Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: pomoc z timerami  (Przeczytany 4671 razy)
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #15 : Marzec 26, 2010, 19:49:53 »

Gratuluję udanego zakupu. Po kilku latach użytkowania dostrzegłem tylko jedną wadę tego urządzenia - po braku zasilania trzeba  na nowo ustawić aktualną godzinę. Na szczęście rzadko się to zdarza...

fakt, co prawda tego nie przemyslalem ale nie bedzie mi to przeszkadzalo bo u mnie brakuje pradu w mieszkaniu moze 3 razy w roku wiec nie jest zle, a przynajmniej rusze zadek do akwarium jakby co Grin

no a jesli chodzi o te resetowanie itd to wychodzi na to ze jesli to prawda to mam problem z glowy bo mam mechanika, a jednak wyobrazalem sobie jakbym mial programowac elektryczny i na pewno tak krotko nie zajelo by mi to jak w mechaniku, wiec jedynie jak komus zalezy zeby swiecilo swiatlo inaczej w dany dzien niz w innym dniu to elektroniczny jest jak najbardziej dobra opcja, jesli to ma byc staly schemat na caly tydzien to nie widze sensu placic za jeden 30zl kiedy sie kupi 3sztuki mechanika w tej samej cenie

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
g_stanislaw
Gość
« Odpowiedz #16 : Marzec 26, 2010, 20:05:08 »

Gratuluję udanego zakupu. Po kilku latach użytkowania dostrzegłem tylko jedną wadę tego urządzenia - po braku zasilania trzeba  na nowo ustawić aktualną godzinę. Na szczęście rzadko się to zdarza...

fakt, co prawda tego nie przemyslalem ale nie bedzie mi to przeszkadzalo bo u mnie brakuje pradu w mieszkaniu moze 3 razy w roku wiec nie jest zle, a przynajmniej rusze zadek do akwarium jakby co Grin

no a jesli chodzi o te resetowanie itd to wychodzi na to ze jesli to prawda to mam problem z glowy bo mam mechanika, a jednak wyobrazalem sobie jakbym mial programowac elektryczny i na pewno tak krotko nie zajelo by mi to jak w mechaniku, wiec jedynie jak komus zalezy zeby swiecilo swiatlo inaczej w dany dzien niz w innym dniu to elektroniczny jest jak najbardziej dobra opcja, jesli to ma byc staly schemat na caly tydzien to nie widze sensu placic za jeden 30zl kiedy sie kupi 3sztuki mechanika w tej samej cenie

No i gitara. Smiley
Po raz kolejny potwierdziła się stara prawda, że lepsze jest wrogiem dobrego.
A jak ktoś chce mieć cyferki na wyświetlaczu (tak jak ja, dopóki nie puknąłem się w łeb), to niech kupuje elektroniczne.
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Marzec 26, 2010, 23:40:27 »

Ja mam pytanie dotyczące programatorów mechanicznych. Słyszałem, że ich praca jest dosyć głośna. U mnie w sypialni raczej takie coś nie byłoby wskazane.

Jak to z nimi jest? Czy rzeczywiście  cykają co pół sekundy tak jak te kuchenne mechaniczne minutniki??
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #18 : Marzec 26, 2010, 23:53:29 »

szczerze to ja swoich nie slysze w ogole, jedynie jest takie pykniecie w momencie wlaczenia/wylaczenia i to wszystko

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: