Jest tu może ktoś z Cork? Gdzie znajdę tu jakieś sklepy akwarystyczne. Mieszkam na daglasie są tu dwa sklepy ale mają w sumie tylko 3 akwaria. Hehe. Z czego dwa ze złotymi rybkami. Ktoś umie odp. Dzięki
Zapytałeś się gdzie są sklepy, a nie czy może ktoś Ci poleci jakiś, wiec uzyskałeś odpowiedź :
A nie sądzisz że fora internetowe byłyby zbędne gdyby wszyscy operowali google, bo wszystko można tam znaleźć? Naprawdę sądzisz że nie wpadłem na pomysł wpisania w google "pet shop cork"? Tą stronę to juz widziałęm dawno tylko że oczekiwałem a w zasadzie liczyłem na to że odezwie się ktoś kto w cork mieszka i już robił tu zakupy i poleci mi albo ostrzeże przed jakimś sklepem. A nie mądrala który wpisze klucz w przeglądarce... Tak czy inaczej pozdro
A po co powielać tematy ? jak by wyglądały bazy danych które są nieznormalizowane ?
Teraz tłumaczysz jakie powinno być zadane pytanie, nie można było tak od razu ? uniknął byś przypływu niepotrzebnych informacji.
To jest właśnie zmora na tym forum i innych forach akwarystycznych.
Człowiek szuka wiedzy o zwiększonym czynniku ludzkim, sugestii, dobrych rad i podpowiedzi, a tu jest odesłanie do google.
Szkoda, że ktoś nie napisał, żebyś użył opcji szukaj na forum (równie inteligentnie jak google - nie sądzę, żeby wątek Cork pojawił się gdzieś tutaj wcześniej, ale łapki same świerzbią - jeszcze tylko ktoś niech napisze, że czegokolwiek w tych sklepach Thomas nie szuka, to i tak ma za małe akwarium i będzie obraz for akwarystycznych). Na szczęście to tylko niedowartościowane trolle, istnieje na tym forum elita (kwiat akwarystycznej...)...
czyt wyżej o powielaniu. Dlaczego ktoś miał napisać żeby szukać na forum skoro takiej informacji nie ma ? trochę to niedorzeczne prawda ? nie spotkałem się z sytuacją gdzie ktoś odsyła do szukajki a takiej informacji nie ma... no chyba że masz inne doświadczenia.
Co do małego akwarium, to dlaczego ktoś miałby tego nie napisać skoro taka jest prawda ? - od razu przychodzi mi na myśl podpis jednego z użytkowników forum "25L XXX ryb , Krokodyl nilowy - bo malutki."
koniec eot
Co do twojego pytania, to sugerowałbym powędrować do sklepów w okolicy - adresy podał ci
serwisek35, wówczas samemu ocenisz na jakim są poziomie, wydaje mi się że nic nie zastąpi spostrzegawczości u akwarystów, ze względu na to że polecę Ci sklep XXX w XXX przy ulicy XXX bo kupiłem tam X rzeczy i jestem zadowolony, ty pewnie wchodzisz do sklepu (w końcu ktoś Ci go polecił, więc jest super) kupujesz co masz kupić (przyglądając się dokładnie) wracasz do domu patrzysz a tam np kulorzęsek na rybach.