Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rybki bez akwarium.  (Przeczytany 1918 razy)
neu
Nowy
*

« : Marzec 28, 2010, 17:07:43 »

dostalem dzis 6 rybek ale nie mam jeszcze akwarium , rybki wlozylem do takiego pojemnika , wyglada z zew nawet jak akwarium,
problem w tym ze prawdziwe akwarium dostane z osprzetem we wtorek moje pytanie do was jak do znawczow jak mam zrobic to zeby rybki przetrwaly ten 1 dzien, dodam ze nie mam kompletnie nic narazie , grzalki i calej reszty jaka jest potrzebna do zycia rybki.

za kazdy rady bede bardzo wdzieczny nie chce ,zeby jakas rybka mi padla.
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Marzec 28, 2010, 17:21:40 »

Po 1: poczytaj o cyklu azotowym.
Po 2: oddaj rybki komus kto ma akwa.
Po 3: poczytaj nt zakladania akwarium i po okolo 3 tyg pomysl nad rybami

neu
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 28, 2010, 17:23:54 »

musialbym sie chyba ty nazywac , pomiary wspolczynika pH jak innych wartipsci wypadly pomyslnie , narazie podgrzewam wode zarowka , tlen dostarczam co jakis czas czasami przy pomocy wprawiania wody w ruch od gory i topienia tlenu, czy ktos powie czy to wystarczy na 1 dzien i nocy by rybki przetrwaly ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 17:25:59 wysłane przez neu » Zapisane
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #3 : Marzec 28, 2010, 17:27:23 »

Dlaczego kupiłeś rybki przed zakupem akwarium?
Co to za ryby? Pewne gatunki są "twardsze" ale i tak wątpie żeby bez odpowiedniej temperatury i filtracji dały rade wytrzymać dobe. Nawet jeśli przetrwają, to tak jak napisał kolega wyżej, zanim rozwinie się cykl azotowy, ryby po prostu padną.
Najlepiej oddaj ryby komuś kto ma akwarium i odbierz je za 3-4 tygodnie jak zbiornik będzie stabilny.

Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania, pisz.
Ludzie tu z pewnością pomogą.

Pozdrawiam.

neu
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 28, 2010, 17:37:29 »

ok , dzieki wielkie
sokrates
Marcin
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 05, 2010, 15:18:11 »

jak najszybciej oddaj rybki komuś kto ma akwa, do sklepu itp. jak skompletujesz całość,m akwarium dojrzeje wtedy myśl o wpuszczaniu rybek.

rybka lubi pływać...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: